25. 10. 2012 | Martin Doležal

Bojovným výkonem jsme si došli pro vítězství, konstatuje autor dvou branek Pavel Musil

Havlíčkův Brod zajížděl na led silného soupeře z Hradce Králové. Parádní hokej nabídl vše, co si může fanoušek přát. Branky, šance, šarvátky. Bojovný výkon, silná vůle a skvělá podpora fanoušků. Všechny tyto aspekty provázely Rebely po celý zápas a odváží si tak důležité tři body. V utkání také zaznamenal čtyři kanadské body hokejista Pavel Musil.

Ve středu jste po třech zápasech dokázali naplno bodovat, na vaší straně tedy rozhodně panuje spokojenost, že?
Samozřejmě velká radost. Každý bod z venku je skvělý. Dneska jsme tvrdě makali, brankař výborně chytal. Šli jsme si za vítězstvím, a to se nám nakonec podařilo získat. Je to pro nás velmi cenný skalp.

Dvakrát jste ztratili vedení, ale vždy jste výsledek dokázali zvrátit na svojí stranu zpět, čím to bylo?
Vždycky je důležité věřit a my jsme si hodně věřili. Hradec nás často tlačil, ale vždy jsme se dokázali zvednout a kousnout se.

Dokázal bys popsat situaci, při které jsi vstřelil důležitou branku na 3:2?
V závaru před brankovištěm mi chtěl dát Marián Morava šikmou přihrávku, naštěstí se kotouč odrazil k Honzovi Knotkovi, který mi to přihrál až před prázdnou bránu. Tam mě čekala už jen lehká práce, zasunout kotouč za brankovou čáru.

Zápas byl velmi vyhecovaný. Často se vylučovalo, několik hráčů dostalo i vyšší tresty, a to především Hradečtí. To jen asi potvrzovalo důležitost utkání…
Zápas byl vyrovnaný. Oba týmy chtěly vyhrát a hráči byli samozřejmě nabuzení. Takže to bylo asi především tím. Jsou to prostě emoce, které ke sportu patří.

V posledních zápasech jste se poměrně trápili. Vítězství přišlo až v minulém kole. S jakými ambicemi jste tak šli do utkání?
Je pravda, že se nám teď příliš nedařilo. Naštěstí jsme to doma zlomili s Berounem. Nyní jsme byli alespoň o trošku v lepší situaci, protože ta výhra nás nakopla. Jeli jsme si pro nějaký bod a získali jsme plný počet, takže spokojenost.

Do Hradce vás přijela podpořit i řada vašich fanoušků. Jak moc to mužstvo vnímalo?
Fanoušci byli fantastičtí. Ve středu jich přijelo hodně a celý zápas nás podporovali. Bylo to pro nás hodně důležité.

V utkání jsi zaznamenal hned čtyři kanadské body a byl jsi vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Radost z tvé strany je asi na místě, ne?
Rozhodně jsem rád, ale bylo to především týmovým výkonem. Dneska to tam padalo zrovna mě. Těší mě, že jsem tak svému týmu pomohl k vítězství.

Příští utkání hrajete v Mostě, kde s vám příliš nedaří. Co očekávat?
Most je nepříjemný soupeř, ale určitě tam jedeme pro nějaké body a nejlépe pro tři.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu