18. 10. 2012 | Richard Wagner

Mladší dorost utrpěl od brněnské Komety další vysoký výsledek

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Mladší dorostenci Havlíčkova Brodu natáhli svou neúspěšnou šňůru na sedm zápasů v řadě. Dnes se do Kotliny vydala brněnská Kometa. Zápas se měl původně hrát na ledě v moravské metropoli, ale oba týmy se domluvily na změně pořadatelství, a tak se dění přesunulo do Havlíčkova Brodu. Rebelové opět inkasovali od Komety debakl a vzájemné skóre obou soupeřů v letošní sezoně je tak po dnešním zápase již drtivých 1:15 ve prospěch Brňanů.

Již od úvodních minut bylo jasno, kdo bude určovat tempo hry. Domácí muž s maskou Jan Brož však vydržel nekapitulovat až do dvanácté minuty, kdy jej překonal Robert Havlát. Rebelové se nestačili ani pořádně rozkoukat a po dalších čtyřiadvaceti vteřinách prohrávali již o dvě branky. Bleskovou kombinaci Brňáků zakončil přesnou střelou Daniel Hroudný. Trenéři Havlíčkova Brodu na tuto smršť zareagovali oddechovým časem, který pomohl Rebelům ke zlepšení koncentrace a zastavení soupeřovy smrště. V závěru třetiny následovaly tři fauly domácího výběru během 72 vteřin, což zajistilo Kometě dlouhou dvojnásobnou početní výhodu, ale brankář Rebelů svůj celek podržel.

Brněnští dohrávali na začátku druhé periody přesilovku, ale Brož svou svatyni uhájil. Havlíčkobrodští si také vyzkoušeli, jaké to je hrát přesilovku, ale brankář Zdeněk Slavíček příliš práce neměl. Více v permanenci byl domácí muž s maskou, který krátce po polovině zápasu potřetí kapituloval. Sebastian Šmída chytře nalezl Roberta Havláta, jenž podruhé v zápase zavěsil. Kometa hrála s velkou lehkostí a když už to vypadalo, že do kabin se půjde za stavu 0:3, tak udeřil Luboš Horký, který třicet devět vteřin před koncem druhého dějství zakončil gólem akci, jíž na modré čáře rozjel Michal Furch.

Do závěrečné trilogie zápasu naskočil mezi tři tyče Rebelů David Marek, ale ten s čistým kontem vydržel pouhých pětapadesát vteřin, jelikož jej čistě prostřelil Daniel Hroudný, pro nějž to byl jeho druhý zásah v zápase. V pokračujícím průběhu hry kontrolovala Kometa hru, do níž se stále více dostávali i Rebelové. Brno nabídlo domácímu celku dvě přesilovky, ale ani ty nepomohly Broďákům k zásahu. Naopak necelé čtyři minuty před koncem namazal Luboš Horký Filipu Dvořákovi, který uštědřil Markovi druhý puk za jeho zády. Minutu před koncem zápasu putoval na trestnou lavici Jan Jelínek a Brno jeho vyloučení potrestalo. Přesilovkovou kombinaci přetavil v branku Luboš Horký, který tak stanovil konečné skóre. Závěr zápasu ještě okořenila potyčka mezi Petrem Kratochvílem a Tomášem Nguyenem, za níž vyfasovali oba hrubiáni dvouminutové tresty za hrubost.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 0 0 -3 0
Jiří Benák 0 0 0 0 0
David Bušek 0 0 0 -3 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 -1 0
Jan Jelínek 0 0 0 -2 2
Daniel Kolouch 0 0 0 -2 2
Jakub Kraučuk 0 0 0 -2 0
Jakub Lacina 0 0 0 -2 0
David Michálek 0 0 0 -2 0
Michal Němec 0 0 0 -2 0
Tomáš Nguyen 0 0 0 -1 2
Martin Semrád 0 0 0 -2 2
Dominik Suchý 0 0 0 -1 2
Jan Vacek 0 0 0 -3 0
Lukáš Vala 0 0 0 -2 0
Ondřej Veselka 0 0 0 -1 0
Jiří Vlach 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Brož 40 29 4 25 86,21 0 0
David Marek 20 13 3 10 76,92 0 0

Ohlasy k utkání

10. kolo, čtvrtek 18.10.2012 od  
0:7
(0:2, 0:2, 0:3)
Havl. Brod - Kometa
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 12. Havlát (Dufek), 12. Hroudný (Hasoň, Dufek), 33. Havlát (Šmída, Kratochvíl), 40. Horký (Dvořák, Furch), 41. Hroudný (Hasoň), 57. Dvořák (Horký), 60. Horký (Dvořák). Rozhodčí: Petr Kotlík - Jaroslav Kuřítko, Ondřej Polák. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 17:42. Průběh utkání: 0:7.

Sestavy

Havl. Brod

Brož (41. Marek) - Benák, Bušek, Hrabaň, Lacina, Němec, Suchý, Vacek - Abbrent, Jelínek, Kolouch, Kraučuk, Michálek, Nguyen, Semrád, Vala, Veselka, Vlach

Kometa

Slavíček (Dostál) - Furch, Jirůšek, Kratochvíl, Mikyska, Sedláček, Zukal, Šnajnar - Dufek, Dvořák, Hasoň, Havlát, Heinrich, Horký, Hroudný, Škvrně, Šmída

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu