28. 9. 2012 | Ladislav Vácha

Juniorka poprvé padla, v domácím prostředí vysoko podlehla Velkým Popovicím

Nejstarší mládežnická kategorie Havlíčkova Brodu začala nový soutěžní ročník velmi dobře, když po nájezdech zdolala v domácím prostředí Třebíč a Písku nadělila na jeho ledě potupnou „desítku“. Do Kotliny však dorazil soupeř z kategorie nejsilnějších, Velké Popovice, které měly před zápasem ještě o jeden bod více než jejich dnešní soupeř. Středočeši potvrzovali skvělou formu i proti Rebelům, s nimiž sice po trefě Davida Protivného těsně prohrávali, ale neuvěřitelným způsobem se zvedli a po totálním rozkladu domácích si odvezli domů zcela zasloužený triumf 9:2.

1. třetina: Slibné šance změnu stavu nepřinesly

Úplný začátek zápasu se nevyvíjel pro havlíčkobrodské barvy nejlépe, protože už za 33 sekund hry zamířil na lavici hanby Vít Křesťan. Velké Popovice však nesehrály první přesilovku dobře a brankář Bernart měl minimum práce. Hosté měli v následujících minutách navrch a Rebelové se museli trpělivě bránit. V 9. minutě čelili gólové šanci soupeře, když Luboš Rejna hledal svou nahrávkou u vzdálenější tyčky Filipa Vilímka, ale ten na prudký kotouč nedosáhl. Netrvalo dlouho a Rudolf Bernart v brodském brankovišti hasil další požár. Jeho spoluhráči propadli ve středním pásmu a do samostatného úniku se dostal Mikuláš Bícha, ale se střelou doprostřed branky si maskovaný muž poradil. Střeleckou smůlu hostů neprolomil ani Toni Babický, který v pádu netrefil kotouč před odkrytou klecí. Hned z protiútoku ujeli domácí do slibného přečíslení, ale Martinu Hynkovi kus černé gumy sjel z hole. V závěru první dvacetiminutovky se ještě neujala lehce nepřesná dělovka Ondřeje Doležala a v posledních sekundách po vyražené střele Davida Protivného nepomohly ani následné dorážky.

2. třetina: Brodské vedení strhlo gólovou lavinu

Do druhé třetiny mladí Rebelové vlétli jako uragán a brzy mohli otevřít gólový účet zápasu. Tomáš Chlubna v samostatném úniku neuspěl, ale byl hákován a rozhodčí nařídil trestné střílení. Brodský útočník zvolil svižnou střelu zblízka, ale minul Čásenského svatyni. Tým pod vedením trenérského dua Václav Adam - Jaroslav Benc se touto akcí naladil na příznivou útočnou vlnu a neustále dorážel na soupeřovu bránu. Adam Čásenský ale ve svém brankovišti předváděl skvělé zákroky a držel domácí střelce na uzdě. Zanedlouho svůj tým oslabil hrubým faulem Martin Kříž a v početní převaze málem Velkopopovičtí udeřili, ale Lukáš Burian nechal střeleckým projektilem z mezikruží vyniknout brankáře Bernarta. Mladí bojovníci z Kotliny si potom zahráli v početní převaze a radovali se při níž ze vstřeleného gólu. Při obrovském tlaku vypálil od modré čáry Ondřej Doležal a brankář Čásenský jeho střelu vyrazil vedle sebe, kde číhal David Protivný a pohotovou dorážkou z velkého úhlu poslal domácí do vedení. Brzy však putoval za katr i Ondřej Doležal a hosté vyrovnali, když po vyražené střele Mikuláše Bíchy přesně dorážel Martin Vacek. Havlíčkobrodští měli v přesilovce šanci získat zpět ztracené vedení, Ondřej Doležal, Michal Zdražil ani Martin Jelínek ale nedotlačili kotouč do sítě. Kotlinu tak navštívilo přísloví „nedáš - dostaneš“, když v přečíslení 2 na 1 procedil kotouč přes gólmana Bernarta Toni Babický. A to nebylo zdaleka vše, následné vyloučení Martina Jelínka bleskově potrestal Mikuláš Bícha a zvýšil už na 3:1. Už za 18 sekund uštědřil otřeseným domácím čtvrtý úder Luboš Rejna, jenž se rychle zorientoval před bránou. V posledních sekundách se ještě nabídla Rebelům přesilovka.

3. třetina: Hosté dokončili totální rozklad soupeře

Závěrečné dějství začalo úplně stejně, jako skončila prostřední část. Velké Popovice pokračovaly v totální demolici svého soupeře, do jehož sítě nekompromisně sázely jeden kotouč za druhým. Dvojice Tomáš Hynek - Mikuláš Bícha si nedělala vůbec nic z toho, že její tým hraje oslabení, a druhý jmenovaný už po dvaceti sekundách hry zavěsil pod horní tyčku. Oslabení se nestihlo ani nachýlit ke svému konci a už druhý puk se třepal v brodské síti. Rudolf Bernart si poradil se střeleckým pokusem, ale vzápětí nechtěně nahrál před bránu na hůl Filipa Vilímka, jenž už měl snadnou úlohu. Mezi tyče Rebelů se tak místo svého kolegy postavil Milan Hlávka, ale ani on nezastavil soupeřův brankostroj, když mu za záda propadl projektil z hole Martina Vacka, který přes svého obránce vůbec neviděl. Totálně zdeptaní Rebelové museli spolknout další hořkou pilulku už v 51. minutě, kdy se nechytatelnou dělovkou z prostoru kruhů znovu trefil Martin Vacek. Zdecimovaným domácím se povedlo alespoň kosmeticky upravit skóre, když při mohutném tlaku po střele Lukáše Žemličky úspěšně dorážel Michal Hošek. Poslední slovo však patřilo Středočechům, když na konečných 9:2 pečetil Toni Babický.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brebera 0 0 0 0 0
Ondřej Doležal 0 1 1 0 2
Marek Havel 0 0 0 0 0
Michal Hošek 1 0 1 0 0
Martin Hynek 0 0 0 0 0
Tomáš Chlubna 0 0 0 0 0
Martin Jelínek 0 0 0 0 2
Vít Křesťan 0 0 0 0 2
Martin Kříž 0 0 0 0 14
David Protivný 1 0 1 0 2
Michal Zdražil 0 0 0 0 0
Lukáš Žemlička 0 1 1 0 0
Radim Žuček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Rudolf Bernart 42 6 6 0 0,00 0 0
Milan Hlávka 18 3 3 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

3. kolo, pátek 28.9.2012 od  
2:9
(0:0, 1:4, 1:5)
Havl. Brod - Vel. Popovice
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 28. Protivný (Doležal O.), 59. Hošek (Žemlička) - 31. Vacek (Bícha), 36. Babický (Bícha), 39. Bícha (Hynek T.), 39. Rejna (Vacek, Freisler), 41. Bícha (Hynek T.), 42. Vilímek, 44. Vacek (Rod, Freisler), 51. Vacek (Freisler), 60. Babický (Bícha). Rozhodčí: Zdeněk Paulík - Gabriela Šťastná, Ondřej Polák. Vyloučení: 6:6, navíc Kříž (HBR) OT 10 min.. Využití: 1:3. V oslabení: 0:2. Diváci: 30. Průběh utkání: 1:0, 1:8, 2:8, 2:9.

Sestavy

Havl. Brod

Bernart (od 42. Hlávka) - Žuček, Křesťan, O. Doležal, Kříž, Hošek - Jelínek, Zdražil (C), Protivný, Žemlička, M. Hynek, Chlubna, Havel, Brebera.

Vel. Popovice

Čásenský (Uhlík) - Janáč (A), Jeništa, Vencovský, Rod, Burian - Bícha, Bursík, Friesler, Rejna, T. Hynek (C), Vilímek (A), Vacek, Zach, Babický.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu