25. 9. 2012 | Luboš Vácha

Další kolo se o slovo přihlásí už ve středu, Havlíčkův Brod jede do Benátek

Páté kolo se Rebelům vydařilo, když úspěšně udolali Šumperk a mohli se radovat z posunu na druhou příčku tabulky. Z pěti zápasů prohráli svěřenci Karla Dvořáka a Milana Chalupy pouze jeden, a to až po samostatných nájezdech. Nyní již mají šanci bojovat i o pozici lídra. Čeká je ale nelehký úkol v podobě venkovního zápasu s HC Benátky nad Jizerou. Povede se havlíčkobrodským hokejistům uspět a přivézt domů do Kotliny další body? O tom se můžeme přesvědčit ve středu 26. září. Utkání začíná v 17.30.

HC Benátky nad Jizerou vs. HC Rebel

znak týmu znak týmu
2-0-2-1 bilance 3-1-1-0
7., 8 bodů umístění 2., 12 bodů
17:20 skóre 23:15
6:4 (Olomouc) nejvyšší výhra 7:3 (Beroun)
0:4 (Ml. Boleslav) nejvyšší prohra 4:5 sn (Hradec Králové)
25% využití přesilových her 35,71%
Tomáš Klimt 5 (2+3) nejproduktivnější hráč Ladislav Rytnauer,
Martin Ondráček
oba 12 bodů (5+7)
Dalibor Bortňák 3 góly nejlepší střelec Martin Ondráček a
Ladislav Rytnauer
- oba 5 gólů
Lukáš Král 4 asistence nejlepší nahrávač Milan Kostourek 8 asistencí
Jan Jaroměřský 3 body (1+2) nejproduktivnější obránce Radim Ostrčil 4 body(1+3)
Dalibor Bortňák +4 nejlepší hráč v +/- Ladislav Rytnauer a
Martin Ondráček
oba +7
Ondřej Vitásek -5 nejhorší hráč v +/- Lukáš Endál,
Roman Vondráček,
Jan Knotek
všichni -4
Jaroslav Vlach 26 minut nejtrestanější hráč Milan Kostourek 27 minut
Tomáš Vošvrda 89,09%,
Robin Blažíček 81,82%,
Jiří Stejskal 77,78%
úspěšnost brankářů Daniel Dolejš 92,08%,
Jaroslav Suchan 91,14,
Tomáš Vošvrda 3,89
Robin Blažíček 4,00,
Jiří Stejskal 3,69
průměr inkasovaných gólů na zápas Daniel Dolejš 2,61,
Jaroslav Suchan 3,36

Na koho si dát pozor

HC Benátky nad Jizerou
Produktivitu Benátek nyní vede zkušený devětatřicetiletý útočník Tomáš Klimt, který v tomto klubu načíná již třetí sezónu. Borec s dřívější účastí i v nejvyšší hokejové soutěži má nyní na svém kontě pět kanadských bodů, a to za dva góly doplněné třemi asistencemi. Dalším nebezpečným hráčem pro Rebely je naopak mladík Dalibor Bartoňák. Ten v minulé sezóně odehrál za Benátky pouze šest zápasů, číslo třicet čtyři čítá jeho počet utkání v Liberci. V nové sezóně už ale od prvního utkání působí ve středu Čech. Zatím je nejlepším střelcem svého týmu, gólově se prosadil celkem třikrát. Posilou se zvučným jménem je čtyřiatřicetiletý útočník Jan Plodek. Tenž si cestu do Benátek nad Jizerou našel z extraligového Liberce, avšak ne poprvé. Krátce zde působí už od sezony 08/09. Jeho konto po pěti kolech čítá dvě branky a stejný počet asistencí. Mezi tyčemi středečního soupeře Rebelů se může představit Tomáš Vošvrda, který je s úspěšností 89,09% po pěti kolech čtrnáctý, devět míst za pátým Danielem Dolejšem.

Páté kolo: Osud Benátek rozhodly nájezdy

Na pátou ostrou prověrku vyrazil celek Benátek nad Jizerou na led klubu Medvědi Beroun 1933. Zápas se nesl ve velmi vyrovnaném duchu, čemuž taky odpověděl samotný závěr. Jako první se do vedení dostali hosté, a to díky jeslím, které Furchovi střelou z mezikruží uštědřil Antonín Dušek. Berounští srovnali krok až na začátku druhého dějství zásluhou přesné dorážky Aleše Padělka. Krátce na to domácí vedli, když po nahození na branku překonal Stejskala Radek Meidl. Medvědi navíc zvýšili na dvougólový náskok. Do prázdné klece totiž zakončoval Tomáš Doležal. Co ale čert nechtěl, zejména pro Beroun. Ke slovu se totiž dostaly Benátky nad Jizerou. Zásluhou Jaroslava Vlacha a Jiřího Moravce dokázaly vyrovnat. Stav 3:3 vydržel jak do konce základní hrací doby, tak i přes prodloužení. Následovaly samostatné nájezdy, ve kterých hýřil aktivitou Aleš Padělek, jenž rozhodl o konečném vítězství Berouna.

Medvědi Beroun 1933 – HC Benátky nad Jizerou 4:3 po s. n.

Třetiny: 0:1, 3:0, 0:2Branky a nahrávky: 25. Padělek (Doležal), 25. Meidl (Hertl, Bárta), 40. Doležal (Nedvěd, Videlka), roz. nájezd Padělek - 6. Dušek (Klimt, Bortňák), 46. Vlach (Skořepa, Jaroměřský), 48. Moravec (Klimt, Dušek). Rozhodčí: Horák - Špůr, Zavřel. Vyloučení: 5:2. Bez využití. Diváci: 200. Střely na branku: 18:32. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 4:3.

Benátky n.J.: Stejskal (Blažíček) - Kolmann, Moravec, Jaroměřský, Vála, Šimek, Vitásek, Pabiška, Kajínek - Bortňák, Dušek, Kopic, Jonák, Liška, Král, Vlach, Klimt, Skořepa, Jech, M. Bárta, Skalický.

Vzájemná bilance v první lize

Dvanáct zápasů, tolik jich sehráli havlíčkobrodští hokejisté s celkem Benátek nad Jizerou. Většinu z nich ovládli Rebelové. Ve třech utkáních dokázali Středočeši triumfovat v základní hrací době, dvakrát v jejich prospěch rozhodovalo prodlužování. Velkým vroubkem je venkovní prohra havlíčkobrodské družiny 0:5 z minulé sezóny. Havlíčkův Brod ale v dalších třech posledních kolech nedovolil Benátkám vyhrát.

Počet odehraných zápasů: 12
Bilance: 7-0-2-3
Výsledky: 5:0 kontumačně, 3:4, 4:0, 0:2, 5:1, 2:3p, 2:3sn, 5:2, 0:5, 2:1, 5:3, 3:1
Skóre: 36:25

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu