23. 9. 2012 | Richard Wagner

Mladší dorost doma podlehl vysoko Pardubicím

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Po vysokém vítězství nad Táborem přišla před domácím publikem také vysoká prohra. Rebelové prohráli první třetinu 1:3, ale ve druhém dějství dokázali vyrovnat na 3:3. Ovšem poté začala úřadovat první lajna Pardubic ve složení Špaček - Rohlík - Kusý, která zle zatápěla Davidu Markovi, jenž po první třetině vystřídal mezi tyčemi Jana Brože. V dresu Rebelů se ukázal Tomáš Nguyen, který zaznamenal gól a asistenci.

Rychlým gólem vstřeleným přesně v 1. minutě vstoupili do utkání Pardubice, kdy si Budík našel
u pravého mantinelu najetého Jakuba Hoskovce, který si rychle vybruslil na kruh a střelou nad Brožovu bližší tyč otevřel skóre. Rebelové odpověděli vyrovnávacím gólem během osmé minuty. Nejprve se ale vše odehrávalo před Brožem, jenž po tutové šanci hostů vykopl kotouč pryč z brány. Hra se přesunula na druhou stranu hřiště. Rebelové vytvořili před Škodou veliký tlak, v němž se nejlépe zorientoval Tomáš Cejpek a důrazně dotlačil puk až za brankovou čárou. Za čtyři a půl minuty se z navýšení skóre radovali pardubičtí hokejisté. Špaček vedl rychlý brejk, nakonec se propasíroval až k brankovišti, kde jeho šanci zlikvidoval připravený Brož. Puk se ale dostal zpět
do hry, a to na hokejku Denise Kusého, pro něhož nebylo problém doklepnout touš mezi tyče. Pardubická kanonáda pokračovala chvilku před koncem prvního dějství. Bleskový návrat hostí do útočného pásma hned znamenal střelu a následný úspěšný Brožův zásah. Puk ale za brankou sebral Kučera, který spatřil před ní číhajícího Miroslava Rohlíka.

Zajímavou přestřelku, úspěšnější pro Pardubice, nabídla i druhá dvacetiminutovka. Místo brože nastoupil do domácí branky Marek. Střídačce Rebelů svitla naděje v podobě snížení, když Kolouch adresoval kotouč Tomáši Nguyenovi. Ten se s ničím nemazal a razantní dělovkou procedil bezmocného Škodu. Havlíčkův Brod ve svém palebném kolotoči pokračoval, když ve 30. minutě využil přesilovku. Nguyen našel volného Lacinu, který okamžitě přihrál na pravý kruh. Zde stál napřažený David Bušek. Jeho střela profičela kolem Škodovy bližší tyčky do sítě. Následně se ale Rebelové nepříjemně oslabili, na trestnou putovali hned dva hráči najednou. Pardubičtí této přesilovky využili, avšak jen čtyři vteřiny před jejím koncem. Po buly před Markem pálil Špaček, přesnou tečí za brankovou čáru musel puku pomoci Daniel Voltner.

Třetí část zápasu už ovládali spíše Východočeši. Těsně po vhazování na počátku 48. minuty našel kotouč v chumlu David Voženílek a poslal jej nechytatelnou střelou přesně nad Markovo rameno. Navyšování skóre v pardubické režii však mělo další pokračování, a to za zhruba minutu. Po kombinaci hostujícího útoku dorážel u Marka aktivní Špaček, jehož pokus brankář vyrazil betonem.
Na následnou dorážku Dominika Kusého ale Marek nestačil. Pohledná kombinace hostí byla počátkem i jejich sedmého gólu. Kučera si vyhlédl hokejku Rohlíka, jenž po zpracování kotouče dlouho nerozmýšlel a ihned nahrál na hůl Michala Špačka mířícího přesně pod břevno. Sedmá branka stanovila konečný stav zápasu. Pardubice si tak z Kotliny odvezly tříbodový zisk.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 0 0 1 0
Jiří Benák 0 0 0 0 0
David Bušek 1 0 1 -1 0
Tomáš Cejpek 1 0 1 0 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 0 2
Jan Jelínek 0 0 0 1 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 0 2
Daniel Kolouch 0 1 1 -3 0
Jakub Kraučuk 0 0 0 -1 0
Jakub Lacina 0 1 1 -3 0
David Michálek 0 0 0 0 0
Tomáš Nguyen 1 1 2 -3 4
Dominik Suchý 0 0 0 -2 2
Jan Vacek 0 0 0 -2 2
Lukáš Vala 0 0 0 -2 0
Ondřej Veselka 0 0 0 -3 0
Jiří Vlach 0 0 0 -2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Brož 20 13 3 10 76,92 0 0
David Marek 40 35 4 31 88,57 0 0

Ohlasy k utkání

4. kolo, neděle 23.9.2012 od  
3:7
(1:3, 2:1, 0:3)
Havl. Brod - Pardubice
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 8. Cejpek, 26. Nguyen (Kolouch), 30. Bušek (Lacina, Nguyen) - 1. Hoskovec (Budík), 14. Kusý (Špaček), 18. Rohlík (Kučera, Kusý), 34. Voltner (Špaček), 48. Voženílek, 49. Kusý (Špaček), 55. Špaček (Rohlík, Kučera). Rozhodčí: Tomáš Sibera - Gabriela Šťastná, Vlastimil Ryšavý. Vyloučení: 6:1. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 17:48. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:7.

Sestavy

Havl. Brod

Brož (21. Marek) - Lacina "C", Vacek, Klofáč, Němec, Bušek, Hrabaň, Suchý - Jelínek, Vala, Veselka, Vlach, Benák, Nguyen "A", Kraučuk, Cejpek "A", Michálek, Kolouch, Abbrent

Pardubice

Škoda (Groh) - Rudy, Voltner, Budík, Horyna, Kučera, Franc "A", Mikulčák, Leder - Špaček, Syrovec, Martinec, Macháček, Rohílk "C", Jajcay, Kusý, Bor, Voženílek, Hoskovec, Bureš, Dušek

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu