23. 9. 2012 | Eva Streichsbierová

Musíme se jít pomodlit za to, aby klukům forma vydržela, směje se Dvořák

Špatný začátek, ale velmi dobrý konec. Tak vypadal sobotní zápas 4. kola nové prvoligové sezony v podání havlíčkobrodských hokejistů. Rebelové si zajeli pro dva body do Litoměřic, kde vyhráli 4:3 po prodloužení. „Začátek jsme trochu zaspali, ale naštěstí se nám podařilo včas srovnat a pak i rozhodnout,“ raduje se hlavní kouč brodského týmu Karel Dvořák.

Bez gólů se v litoměřické Kalich Aréně hrálo jen 24 vteřin, potom se prosadil Pavel Mrňa a domácí vedli 1:0. Ladislav Rytnauer sice vyrovnal, jenže těsně před koncem úvodní části vrátil vedení na stranu Litoměřic Lukáš Žalčík. „Hrálo se jednoznačně v režii domácích, kteří na nás od začátku vlítli. Věděli jsme, že mají mladé kluky a že přesně takhle hrají. Jenže u nás bojovalo jen pár hráčů a ostatní jako by byli na výletě,“ zlobil se trenér.

Podle toho také vypadala atmosféra v kabině po prvních dvaceti minutách. „Museli jsme sáhnout k trochu ostřejší domluvě, protože to bylo z naší strany opravdu hodně ospalé,“ přiznal Dvořák. „Ve druhé třetině už šla ale naše hra nahoru, byli jsme mnohem důraznější. Stejně jako v poslední části. Tam jsme měli strhnout vedení na svoji stranu, jenže místo toho jsme vyrobili hrubku, kterou soupeř potrestal,“ dodal.

Havlíčkobrodský tým se ovšem může v těchto dnech opřít o třetí útok, který hraje ve velké pohodě. Nejprve proměnil 64 vteřin před vypršením normální hrací doby početní převahu Martin Ondráček a v nastavení pak zabral druhý bod pro Rebely znovu Ladislav Rytnauer. „Je paráda, jak to klukům lepí. Oni si hokejově strašně dobře sedli, umí si vyhovět,“ nešetří chválou na adresu nejproduktivnější formace celé ligy. „Hlavně, aby jim to dlouho vydrželo. Musíme to zaklepat a jít se pro jistotu ještě někam pomodlit,“ směje se trenér.

Naopak malinko za střeleckým očekáváním zatím zůstávají dvě velké letní posily – Miroslav Třetina a Lukáš Endál. Šéf brodské střídačky je ovšem klidný. „Potřebují dostat na hokejky trochu víc sebedůvěry a pak to půjde. Jsou to oba zkušení hráči, takže se do potřebné pohody určitě dostanou,“ tvrdí. A pomoci jim zkouší i změnou složení jejich útoků. „V Litoměřicích jsme je zkusili dát k sobě a Vencu Meidla ke Knotkovi, tak uvidíme, jak jim to půjde,“ říká.

Už v pondělí v 17.30 čeká Rebely další prvoligové vystoupení v ročníku 2012/2013. Před vlastním publikem přivítají v Kotlině Šumperk, na který dvakrát narazili už v přípravě. Doma remizovali s Draky 3:3 a na jejich ledě vyhráli 7:4. „Myslím, že to bude úplně jiný zápas, i když styl asi zůstane stejný. Šumperk je hodně nepříjemný soupeř, který bude vycházet z dobré obrany a sázet na rychlé protiútoky. A to si musíme pohlídat,“ má jasno Dvořák. „Věřím, že po těch prvních zápasech jsme na tom psychicky líp a že utkání doma zvládneme,“ přeje si.

V brance havlíčkobrodského týmu se prý znovu objeví teprve osmnáctiletý Daniel Dolejš, který v předchozích dvou duelech dostal přednost před zkušeným Jaroslavem Suchanem. „Vítězná sestava se nemění, takže bude chytat Dan,“ oznámil trenér.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu