22. 9. 2012 | Pavel Buňat

Produktivní Rebelové po třech kolech vedou ligové statistiky

Patnáct vstřelených gólů za úvodní tři zápasy – to je vizitka, jakou se kromě havlíčkobrodských Rebelů nemůže pochlubit žádný jiný prvoligový klub. Tradičně produktivní útok týmu z Vysočiny se výrazně promítl i v individuálních statistikách. Po třech kolech je sice ještě brzy na to odhadovat, kdo bude v ligovém srovnání nakonec nejpilnějším ve sbírání kanadských bodů, ale hned několik hráčů Havlíčkova Brodu k tomu má skvěle nakročeno. Zejména duo Martin Ondráček – Ladislav Rytnauer prožívá jeden z nejlepších vstupů do sezony ve své kariéře.

Martin Ondráček se po roční pauze vracel do Havlíčkova Brodu s celkovým počtem šestnácti nasbíraných bodů za uplynulý ročník. V Mostu z pohledu produktivity zažil svoji druhou nejlepší prvoligovou sezonu, a tak je jeho start do letošního ročníku o to překvapující. Za úvodní tři kola totiž čtyřiadvacetiletý forvard nasbíral už 9 (3+6) bodů! Usadil se tak na čele produktivity celé ligy.

Ondráčkova bodová jízda odstartovala hattrickem v prvním kole na ledě Medvědů Beroun. Foto: medvediberoun.cz
Pouze o jeden bod méně má na svém kontě Ladislav Rytnauer. Na jeho osobní maximum 51 bodů ze sezony 2006/07 to sice zatím ani zdaleka nestačí, už teď je ale více než z poloviny tak dobrý jako v loňské sezoně. Rytnauer se zatím jeví jako skvělý nahrávač, s počtem šesti asistencí je totiž společně s Ondráčkem nejlepší v lize.

V top 5 první ligy najdeme celkem tři Rebely. Tím třetím je Milan Kostourek, jenž zaznamenal tři vstřelené branky a stejný počet gólových přihrávek. Statistiky si vylepšil zejména v posledním kole s Mostem, kdy vsítil hattrick jako odpověď na předchozí vyloučení do konce zápasu.
Dále se daří Petru Štěpánkovi (3+1) a mezi obránci vyčnívají se dvěma body Radek Novotný a Radim Ostrčil. První jmenovaný skóroval již dvakrát, a dělí se tak s dalšími dvěma zadáky o ligové prvenství. Mezi brankáři pak Jaroslavu Suchanovi patří v procentuální úspěšnosti zákroků šesté místo.

První liga po třech kolech

Bodování

1. Ondráček Martin (HBR) 9
2. Rytnauer Ladislav (HBR) 8
3. Roubík Jaroslav (UNL) 7
4. Kostourek Milan (HBR) 6
5. Nouza Tomáš (MBL) 6

Góly

1. Doležal Tomáš (BER) 4
2. Ondráček Martin (HBR) 3
3. Roubík Jaroslav (UNL) 3
4. Kostourek Milan (HBR) 3
5. Výborný David (MBL) 3

Asistence

1. Ondráček Martin (HBR) 6
2. Rytnauer Ladislav (HBR) 6
3. Klhůfek Pavel (BER) 5
4. Roubík Jaroslav (UNL) 4
5. Nouza Tomáš (MBL) 4

+/-

1. Ondráček M. (HBR) +6
2. Rytnauer L. (HBR) +5
3. Hašek Jaroslav (LIT) +5
4. Chaloupka Petr (MBL) +5
5. Kostourek Milan (HBR) +5

Obránci

1. Šulc Jakub (BER) 3b
2. Kříž Ondřej (LIT) 3b
3. Chaloupka Petr (MBL) 3b
4. Jakub Makovský (PIS) 3b
...6. Novotný R. (HBR) 2

Gólmani: úspěšnost

1. Will R. (MBL) 100%
2. Čiliak M (TRE) 96,6%
3. Novotný F. (JIH) 93,4%
4. Kašík L. (OLO) 92,2%
...6. Suchan J. (HBR) 91,1%

Přesilové hry

Havlíčkobrodští hrají prim i v týmových statistikách. Silnou stránkou jsou jejich přesilové hry, které prozatím mají druhé nejúdernější v lize. Téměř 28% z nich skončilo brankou. Lepší už jsou jenom Medvědi Beroun, kteří proměnili přesně třetinu početních převah, když zaznamenali už 8 přesilovkových gólů. Rebelové o tři méně.
Na druhé straně mezi nejhoršími najdeme Litoměřice, Most a překvapivě i Olomouc. Kohouti dokonce na přesilovkovou trefu stále čekají.

Procentuální úspěšnost přesil. her:


1. Beroun 33,33%
2. Havlíčkův Brod 27,78%
3. Třebíč 25,00%
4. Písek 25,00%
5. Ml. Boleslav 23,08%
6. Benátky n. Ji. 21,43%
7. Ústí n. L. 13,33%
8. Kadaň 11,11%
9. Šumperk 10,53%
10. Hradec Králové 10%
11. Jihlava 6,67%
12. Litoměřice 5,26%
13. Most 4,55
14. Olomouc 0%

Střely na branku

Vůbec nejlepší jsou pak Rebelové v počtu střeleckých pokusů. Oproti minulé sezoně to je značná změna, protože Havlíčkův Brod se povětšinou v této disciplíně nacházel až na chvostu tabulky. Za úvodní tři kola vystřelil celkem 124krát, a drží si tak vysoký průměr více než 41 střel na zápas. Tuto statistiku si výrazně vylepšil v minulém kole, kdy Most zasypal 51 pokusy.
Dosud nejméně se daří Šumperku, Benátkám nad Jizerou a Litoměřicím. Za Rebely zaostávají téměř o polovinu.

Celkový počet střeleckých pokusů:


1. Havlíčkův Brod 124
2. Ústí n. L. 105
3. Třebíč 104
4. Ml. Boleslav 99
5. Jihlava 91
6. Kadaň 90
7. Třebíč 89
8. Olomouc 85
9. Most 83
10. Beroun 82
11. Písek 80
12. Šumperk 77
13. Benátky n. J. 76
14. Litoměřice 75

Jediná disciplína, v níž bychom Havlíčkův Brod marně hledali na vrchních příčkách, je obranná činnost. Celkový počet deseti inkasovaných branek jej řadí až do druhé poloviny tabulky. Nejlepší je aktuálně Třebíč se čtyřmi obdrženými góly. Statistiky si Rebelové budou moci ještě vylepšit ve čtvrtém kole na ledě Litoměřic. Zajímavostí je, že se utká nejčastěji střílející tým s týmem, který naopak na branku dosud vyslal nejméně střeleckých pokusů.

Statistiky čerpány z www.hokej.cz.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu