15. 9. 2012 | Luboš Vácha, Ladislav Vácha

O výhře Královských lvů rozhodl v samostatných nájezdech Švagrovský

Havlíčkobrodské Rebely čekala druhá ostrá prověrka. Na led Kotliny zavítal východočeský celek Královští lvi Hradec Králové. Domácí hokejisté se zpočátku velice trápili a během celého utkání dotahovali skóre. Zdramatizovat vývoj utkání se jim podařilo až u konce poslední dvacetiminutovky, kdy vyrovnali, což znamenalo pokračování zápasu v podobě prodloužení. Ani to však nerozhodlo. Na řadu tak přišly divácky atraktivní samostatné nájezdy, v nichž byli úspěšnější Hradečtí, a to zásluhou Davida Švagrovského, který střelou mezi betony rozhodl.

Havlíčkobrodská družina se v prvním dějství trápila

Zápas začali mnohem aktivněji hokejisté Hradce Králové, kteří se vyvarovali chyb v obraně a v útoku. To jim taky hned ve třetí minutě přineslo sladkou odměnu v podobě prvního gólu. David Roupec založil velmi rychlý útok a na modré uvolnil novou posilu Hradeckých Michala Mikesku, který se s ničím nemazal a střelou pod Suchanovu horní tyčku otevřel skóre utkání. Posléze přišlo zpestření, jež mají v oblibě zejména diváci. V samostatném úniku, během vlastního oslabení, byl faulován Haluza, a tak sudí nařídil trestné střílení. Exekutor Haluza však neuspěl. Rebelům se ze srdce uvolnil obrovský balvan a mohli tak pokračovat v přesilovce, ovšem bez využití. Následná obrovská hrubka domácích na modré znamenala další únik hradeckých útočníků. Jaroslav Suchan ale předvedl svou bystrost, kterou zachránil tým před inkasovanou brankou. Ke konci úvodního dějství se u levé tyče domácí branky zjevil nikým nehlídaný Hendrich. Střílenou přihrávkou na něj adresoval puk Chmelíř. První jmenovaný však černou gumu tečoval do ochranné sítě. V závěru první dvacetiminutovky byl za tvrdý zákrok, po kterém Valášek odešel do kabiny vyloučen Kostourek, a to na pět minut plus do konce utkání.

Rebelové dokázali vyrovnat, hosté však v závěru střední části opět zvýšili

Domácí mužstvo vstupovalo do druhého dějství v náročném oslabení, trvajícím pět minut. První polovinu početní nevýhody ubránilo. Během té druhé však Suchan podruhé v zápase lovil puk ze sítě. Roupec si střílenou nahrávkou našel Zdeňka Kubicu, který ze vzduchu přesně dopravil touš do klece. Zanedlouho ale Rebelové odpověděli kontaktním gólem. Rytnauer zavezl puk do pásma, Čech jeho pokus o křižnou přihrávku překazil vypíchnutím holí. Kotouč však bystře zachytil Petr Štěpánek a v pádu dokázal umístit puk do sítě Hradeckých. Po Endálově faulu v 29. minutě obdrželi Hradečtí početní výhodou, tu však přes značný počet šancí nedokázali proměnit. Krátce po vypuštění domácího hříšníka z trestné lavice rozjeli domácí spolu s ním rychlou útočnou akci. Endál na modré zpracoval puk a zaslal jej najetému Petru Polodnovi, který zajel až do rohu kluziště, odkud si našel v druhé vlně rozjetého Miroslava Třetinu. Ten se po přihrávce dlouze natáhl a doklepl touš takřka do prázdné klece. Druhý gól Rebely výrazně nabudil, ve druhém dějství se jim několikrát podařilo dostat hosty pod tlak. Veškeré snažení ale přerušila podobná chyba jako v předchozím dějství. Veliká díra v obraně dala Hradeckým šanci na únik. Za vyhozeným pukem uháněl Valášek, který byl domácí obranou odstaven za hranicí pravidel. Rozhodčí ale ponechali výhodu, během níž uzmul puk Vladimír Říha. Padáčkem nedal Suchanovi sebemenší šanci.

Vyrovnání Rebelů na poslední chvíli nastolilo prodloužení

Velikou šanci měl v úvodu poslední části hry Ondráček, jenž z úhlu útočného pásma vybruslil až před Čecha, jehož chtěl překvapit střelou k tyči. Hostující maskovaný muž vykryl puk bruslí. Při tomto manévru však v brankovišti ztratil stabilitu a byly z toho pořádné zmatky. Poblíž nikdo z Rebelů nebyl, a tak branka Hradce nebyla ohrožena. Na druhé straně hned nadvakrát ohrožoval Suchanovu klec Haluza. Jeho střelecký pokus musel domácí brankář vytěsnit ramenem. Posléze to Haluza zkoušel znovu, tentokrát se po tvrdém, ale čistém hitu sbíral z ledu. Královští lvi se ale zanedlouho, konkrétně v 52. minutě, snažili prosadit znovu, tentokrát se jim to povedlo. Od modré nenápadně vypálil Martin Vágner, jehož střela prosvištěla nad Suchanovou vyrážečkou. Rebelové neklesli na mysli a vstřelili kontaktní branku. Rytnauer si zpoza branky našel na brankovišti číhajícího Petra Štěpánka. Ten pohotovou dorážkou skrz betony překonal překvapeného Čecha. Lepší scénář zápasu si Havlíčkobrodští nemohli přát. Po Štěpánkově snížení mohli fanoušci slavit senzační reset stavu utkání. Ondráček zavezl touš do útočného pásma, kde u tyče našel dobře stojícího Štěpánka, jemuž střela vůbec nesedla. Vše ale napravil Ladislav Rytnauer, jenž střelou k tyči procedil ležícího brankáře.

Do konce šedesátiminutové hrací doby žádné jiné drama nenastalo, následovalo tedy šanci nabízející prodloužení. Nejprve měl velikou příležitost Pavlík, který tutovou příležitost neproměnil. Na druhé straně se do úniku na Suchana dostal Chmelíř, byl však faulován. Rebelové se tak museli potýkat s nepříjemností. Závěr prodloužení museli odehrát ve třech. Ubránili se. Oko diváka tedy mělo v prvním domácím ligovém zápase možnost vidět samostatné nájezdy. Do branky Rebelů se postavil mladý brankář Daniel Dolejš. Dramatický vývoj v dlouhé sérii ukončil střelou mezi betony David Švagrovský. Oba soupeři si tedy body rozdělili mezi sebe. Královští lvi odcestovali se dvěma, Rebelové statečně vybojovali jeden.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Endál 0 1 1 1 4
Jonáš Fiedler 0 0 0 -1 0
Jan Knotek 0 0 0 0 0
Milan Kostourek 0 0 0 -1 25
Václav Meidl 0 0 0 0 0
Marian Morava 0 0 0 0 0
Pavel Musil 0 0 0 -1 0
Radek Novotný 0 0 0 -1 0
Martin Ondráček 0 3 3 1 0
Radim Ostrčil 0 0 0 0 0
Jan Pavlík 0 0 0 1 2
Petr Polodna 0 1 1 1 0
Tomáš Protivný 0 0 0 2 0
Ladislav Rytnauer 1 2 3 1 2
Jan Soldán 0 0 0 0 2
Ondřej Stehlík 0 0 0 -1 0
Petr Štěpánek 2 1 3 2 0
Miroslav Třetina 1 0 1 1 0
Roman Vondráček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dolejš 1 1 1 0 0,00 0 0
Jaroslav Suchan 65 42 4 38 90,48 0 0

Ohlasy k utkání

2. kolo, sobota 15.9.2012 od 17:00
Zimní stadion Kotlina
4:5sn
(0:1, 2:2, 2:1)
Havl. Brod - Hr. Králové
1. liga

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 26. Štěpánek (Rytnauer), 32. Třetina (Polodna, Endál), 54. Štěpánek (Rytnauer, Ondráček), 56. Rytnauer (Štěpánek, Ondráček) - 3. Mikeska (Roupec), 23. Kubica (Roupec), 36. Říha (Valášek, Macháň), 52. Vágner (Tvrdík), 65. Švagrovský. Rozhodčí: Hejduk - Lučan, Svoboda. Vyloučení: 5:10, navíc Kostourek OT 5 + do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 929. Střely na branku: 46:43. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 2:2, 2:3, 2:4, 3:4, 4:4 - 4:5.

Sestavy

Havl. Brod

Suchan (Dolejš) - Morava "A", Protivný, Jelínek, Soldán, Stehlík, Pavlík "A", Novotný - Polodna "C", Endál, Vondráček, Knotek, Fiedler, Ondráček, Meidl, Rytnauer, Štěpánek, Třetina, Musil, Kostourek

Hr. Králové

Čech (Luňák) - Hendrich, Roupec, Vágner "C", Chmelíř, Čížek, Karlíček, Čáp, Klement - Brož, Říha, Švagrovský, Tvrdík "A", Berger, Mikeska, Macháň, Haluza, Kubica, Budínský, Moskal "A", Valášek

Tabulka

# Tým Z V VP PP P B
1 Havířov 44 36 2 4 2 116
2 Vyškov 44 27 4 3 10 92
3 Hodonín 44 18 9 2 15 74
4 Opava 44 19 6 3 16 72
5 Havlíčkův Brod 44 20 2 1 21 65
6 Nový Jičín 44 17 3 2 22 59
7 Kopřivnice 44 13 6 7 18 58
8 Žďár nad Sázavou 44 17 2 3 22 58
9 Šumperk 44 13 6 6 19 57
10 Valašské Meziříčí 44 11 3 10 20 49
11 Technika 44 15 1 2 26 49
12 Velké Meziříčí 44 12 2 3 27 43

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu