29. 8. 2012 | Richard Wagner

Tomáš Ludvík: Do příštího zápasu musíme zlepšit asi všechno

Starší dorost se v přípravě zatím spíše hledá. Trenér Cachnín zatím marně hledá ten správný recept na soupeřovy formace. Dvě výhry, jedna remíza a sedm porážek hovoří za vše. Naposledy mladí Rebelové neúspěšně vzdorovali Královským lvům, jímž nejprve podlehli venku 2:7. Před domácím publikem dostali starší dorostenci Rebelů od Hradce znovu za vyučenou. Tentokrát padlo o jeden gól do sítě Rebelů méně. Kosmetickou úpravu provedl v samotném závěru zápasu Tomáš Ludvík, který snižoval na konečných 2:6. Mladý Rebel se však nakonec ještě popral, když se mstil za svého kolegu, jenž byl odvezen do nemocnice.

Starší dorost nastoupil včera proti svým vrstevníkům z Hradce Králové a po vyrovnané první třetině to vypadalo na tuhý boj, jenže Královští lvi chytili střeleckou vlnu a s Rebely to nevypadalo vůbec dobře. „Začali jsme dobře, ale od stavu 0:1, když jsme dostali ten gól, jsme přestali hrát hokej a začali si všímat více osobních soubojů, takže vznikaly potyčky a nakonec jsme dostali 6:2,“ zhodnotil zápas ze svého pohledu Tomáš Ludvík.

Hradecké tornádo zastavilo výši svých škod na stavu 6:0 a Rebelové se pak zmohli jen na kosmetickou nápravu. „Soupeř byl důraznější, šel více do koncovky, dobře si přihrával a dal šest gólů. My jsme dali jen dva a nebyli schopní si nahrát,“ věděl Ludvík.

První třetina sice neměla v nabídce svého menu žádný gólový okamžik, za to si však diváci v Kotlině mohli vychutnat hned několik strkanic před brankou a ostrých soubojů. Vše nakonec vyvrcholilo na konci zápasu, kdy vznikla bitka, v níž se za Rebely mstil právě Ludvík, jenž se pustil do pěstního souboje s Voženílkem. „To všechno začalo soubojem, kdy jejich hráč s číslem 70 (Voženílek – pozn. red.) si vyšlápl tvrdě na našeho hráče, který má něco s vazy. Takže pak se to začalo spíše řezat a ne, že by se hrál hokej. Takže asi tímto zákrokem to začalo.“

A po situaci, která nastala zhruba v polovině zápasu, kdy byl Nováček tvrdě atakován Voženílkem, musela na Zimní stadion do Kotliny přijet sanitka, která zraněného odvezla do nemocnice. Filip Nováček se však stihl z nemocnice vrátit ještě před koncem zápasu. Bohužel, o vážnosti jeho zranění svědčily berle. „Má něco s vazy v koleni a bude to mít na hodně dlouho. Nejspíš do konce sezony,“ prozradil Ludvík.

O osudu zápasu bylo již nezvratně rozhodnuto, ovšem mladí Rebelové ukázali velkou touhu dát alespoň ještě jednu branku a to se jim i povedlo. „Byl jsem sám na kruhu a hradecký hráč mi to tam namazal. Já zkusil kličku do bekhendu, zakončit puk mezi nohy a padlo to tam,“ popsal svůj moment slávy úspěšný střelec.

Další přípravný zápas čeká na druhou nejstarší mládežnickou kategorii v pátek, kdy opět na domácím ledě přivítá Kozly z Kolína. Zeptali jsme se proto, co je třeba do dalšího utkání zlepšit. „Asi všechno, přihrávky, důraz, bruslení, celou naší hru musíme zlepšit,“ měl jasno Ludvík.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu