28. 8. 2012 | Richard Wagner

Starší dorost podlehl Královským lvům

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Starší dorostenci mají za sebou další přátelské utkání pod vedením trenéra Cachnína. Ovšem ani tentokrát nedokázali mladí Rebelové svému soupeři příliš vzdorovat a podlehli hladce 2:6. Královští lvi odskočili domácím hokejistům již na 6:0 a i když domácí dokázali snížit, tak šlo pouze o kosmetickou úpravu.

Velké emoce na ledě branku nepřinesly

Zápas se již od začátku nesl ve vyrovnaném tempu, ale oba brankáři spíše sledovali hru před sebou. V největších šancích pak útočníky obou mužstev zradila ledová plocha a utekl jim puk. Největší šance přišla poté, co Fickovu střelu gólman vyrazil před sebe, ale Krajhanzl nedokázal zakončit přesně. Na druhé straně se ukázal proti Matouškovi Novák, jehož betony zachránily Rebely od pohromy. Vzrušení přinesly tvrdé souboje, které vyústily v několik vzájemných vyloučení. Přesilovky však také nebyly výhodou, jelikož pokaždé vznikla nějaká nová rozmíška, která jejich účinky zhatila. Zřejmě nejvážnější potyčka vznikla mezi hradeckým Novákem a domácím Nováčkem, za níž oba kohouti dostali 2+2 minuty za hrubost.

Hradečtí si vypracovali vysoký náskok

Druhá třetina začala lépe pro Rebely, ale Nováček vracející se z trestné lavice v nájezdu neuspěl proti Müllerovi, jemuž trefil kotouč na hruď. Ovšem jako první se trefili Královští lvi. Před brankou se z dorážky prosadil Radek Pilař. Netrvalo dlouho a Rebelové opět inkasovali. Hradec si vytvořil velký tlak, na jehož konci stál Matěj Matouš, který dorazil střelu Musila, kterou ještě Novák dokázal vyrazit, ale na dorážku Matouše byl již krátký. Další nepříjemností bylo zranění Filipa Nováčka, který odkulhal na střídačku a zápas nedohrál. Byl odvezen do nemocnice, kde se zjistilo, že má natržené vazy v koleni a bude se léčit hodně dlouho. Možná bude nucen vynechat celou sezonu. Následně pokračovala demolice Rebelů a další tlak přetavili Hradečtí v gól. Michal Musil projevil dobrý přehled o hře a trefil se přesně ke vzdálenější Novákově tyčce. Ten smutně lovil puk ze sítě ještě jednou. To když na kruhu dostal přihrávku od Bezděka volný Daniel Šeps, který svou dělovkou neomylně trefil místo nad vyrážečkou domácího gólmana.

Vyrovnaná třetí třetina byla zakončená bitkou

Začátek třetí části byl pro havlíčkobrodské barvy špatný. Pátý zásah Východočechů zaznamenal Tomáš Drašnar, jenž na brankovišti nedal brankářovi šanci. A pro Rebely bylo ještě hůře. Gančařík zpoza brány našel najíždějícího Patrika Miškaře, který obkroužil brankoviště a nekompromisně zavěsil. Domácí hokejisté v polovině třetí části zlomili střeleckou kletbu a Štěpán Mozr svižnou střelou z kruhu nedal brankáři hostů šanci. Rebelové trochu přidali na důrazu a odměnou jim bylo trestné střílení. Semrád však se svým blafákem neuspěl a minul bránu. Podobná situace nastala i na druhé straně. Jebavý však také neuspěl – Novákova lapačka zachránila sedmý gól v jeho síti. Nakonec se však přeci jen radovali domácí hráči ještě jednou. Tomáš Ludvík si najel krásně na kruh a tvrdou ranou nedal Müllerovi šanci. Po vypršení základní hrací doby se do sebe ještě pustili Tomáš Ludvík s Voženílkem, který předtím nevybíravě poslal k zemi Nováčka, jehož vyřadil ze hry na několik měsíců. Oba kohouti byli následně od sebe roztrženi a posláni do kabin.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, úterý 28.8.2012 od  
2:6
(0:0, 0:4, 2:2)
Havl. Brod - Hr. Králové

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 50. Mozr (Polák), 55. Ludvík - 24. Pilař (Šeps), 28. Matouš (Musil, Drašnar), 31. Musil (Matouš), 37. Šeps (Bezděk, Pilař), 42. Drašnar (Musil), 47. Miškař (Gančarčík). Rozhodčí: Habásko - Stehlík. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 32. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:6, 2:6.

Sestavy

Havl. Brod

Č. Novák (Vaněček) - Cívka "A", Klofáč, Ficek, Krajcigr, Bancíř, Mendl - Hlídek, Ludvík "C", Mozr, Nováček, Mäki, Krajhanzl, Semrád, Polák, Málek, Přibyl, Vavřička

Hr. Králové

Müller (Vašátko) - Bezděk, Skála, Klust, Novotný, Souček, Novák, Pumr, Voříšek, Šeps "C", Pilař "A", Jebavý, Voženílek, Gančarčík, Tvrdík, Musil, Matouš, Wolf, Vencl, Miškař, Drašnar

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu