23. 8. 2012 | Ladislav Vácha

Patrik Diviš: Určitě bych v Brodě rád hrál, ale asi to nevyjde

Havlíčkobrodští junioři pokračují ve výkonech z říše snů, které jim přinášejí zasloužené ovoce v podobě jednoho vítězství za druhým. Parta pod vedením trenérské dvojice Václav Adam – Jaroslav Benc se může v přípravě pochlubit stoprocentní úspěšností, když postupně zdolala všech pět soupeřů. Naposledy si vyšlápla na Písek, kterému nadělila „desítku“. V první dvacetiminutovce vedla už 4:0, ale Jihočeši se vzchopili a stáhli ztrátu na nejtěsnější rozdíl. Rebelové však drama nepřipustili a nakonec vyhráli 10:4. Dvěma asistencemi se na vysokém triumfu podílel i obránce Patrik Diviš, který si s námi v rámci pozápasových ohlasů popovídal.

I přesto, že to v prostřední části zavánělo píseckým vyrovnáním na 4:4, Havlíčkův Brod v jejím závěru nasázel tři branky a před posledním dějstvím bylo o vítězi takřka rozhodnuto. „Tým to byl samozřejmě dobrý, ale je vidět, že máme víc natrénováno. Opravdu dřeme, před každým tréninkem máme suchou. Teď se to ukázalo i ve třetí třetině, že jsme měli větší fyzičku. Hlavně útočníci tam dokázali ty góly dostat,“ pustil se do hodnocení zápasu Patrik Diviš.

Rebelové dotáhli i další přátelské utkání do vítězného konce, ale co podle dvaadvacetiletého zadáka stálo za tím, že se soupeř dvěma vstřelenými brankami dostal na dostřel? „To jsme měli slabou desetiminutovou chvilku, kdy jsme se asi ukolébali tím výsledkem. Pak to bylo 4:1, přestali jsme trošku hrát. Naštěstí tam do konce třetiny ještě nějaké góly padly, takže jsme zase získali vedení zpátky.“

V týmu je sice novou tváří, ale prostředí zimního stadionu v Kotlině mu rozhodně není cizí. Dříve zde totiž působil v barvách mladších havlíčkobrodských kategorií. „Dříve jsem hrál v Liberci, ale kvůli tomu, že jsem byl zraněný a léčil jsem se s vysokým tlakem, tak jsem skončil. Teď, po třech letech, jsem se v Brodě sám zeptal, jestli bych mohl začít trénovat. Takže z vlastní iniciativy jsem se vrátil zpátky,“ přiblížil okolnosti svého přerušení kariéry a návratu na „rodnou hroudu“.

U Rebelů by rád zůstal i po skončení přípravného období, jenže zatím to s jeho trvalým návratem do kádru bojovníků z Kotliny nevypadá příliš růžově. Trenéři i spoluhráči by jeho příchod určitě kvitovali, ale proti jsou technické normy Ligy juniorů, protože se jedná o hráče narozeného až v ročníku 1990. „Určitě bych v Brodě rád hrál, ale asi to, bohužel, nevyjde. Uvidíme, ještě nevím. Zatím nic jiného nemám,“ vyjádřil své přání sympatický a usměvavý hokejista.

Na závěr našeho povídání ještě přiblížil své zranění, kvůli kterému nedohrál předešlý přátelský duel proti Žďáru nad Sázavou. Odstoupit musel už po první dvacetiminutovce, ale podle jeho slov už mu nic nebrání ve hře. „Jel jsem k mantinelu, zezadu mě strčili a já jsem k němu nalítl kolenem. Měl jsem to naražené, tak jsem se radši svléknul a přes víkend jsem to léčil. Je to cítit, ale už je to v pohodě.“

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu