22. 8. 2012 | Luboš Vácha

Pátou zkoušku sehrají Rebelové opět doma, přijede Hradec Králové

Úterní zápas se družině trenérů Karla Dvořáka a Milana Chalupy povedlo vyhrát. Nyní je v plánu další, již pátý přátelský duel Rebelů v řadě, a to znovu na jejich domácím ledě. Na ledové ploše Kotliny se ve čtvrtek představí východočeský soupeř, který pro nadcházející sezónu nese nový název. Jsou to Královští lvi Hradec Králové. Zápas začíná tradičně v 17:30.

Královští lvi Hradec Králové

Nový znak královéhradeckého klubu.

Královéhradecký hokejový klub funguje už od roku 1926. Jeho dosud největším úspěchem je bezesporu postup
do Extraligy a v ní pak následné umístění v podobě 11. pozice. Po finančních problémech byl však nucen hrát během sezóny 2000/2001 druhou ligu, kterou opustil díky odkoupení prvoligových práv od Šumperka.
Největším úspěchem z posledních let je celkové třetí místo v I. lize ze sezony 2006/07. Hokejisté Hradce tehdy vyhráli celou základní část a probojovali se až do semifinále, kde je vyřadil Chomutov. Hradec králové je pravidelným účastníkem play-off. V druhé nejvyšší soutěži bude působit i letos, avšak pod novým názvem Královští lvi.

Nové trenérské obsazení

Kádr soupeře prošel hlavně změnou v trenérském obsazení. Po dlouhodobém působení v Hradci Králové skončil Jiří Mička, fanouškům Havlíčkova Brodu velmi známá postava. Střídačce Královských lvů bude pro letošek šéfovat Martin Hosták. Jeho pobočníky jsou pak David Pospíšil a Pavel Táborský.
Hráčské řady doplnil navrátilec Luděk Brož, jenž z rodinných důvodů loňskou sezónu za Hradec nedohrál. Šikovný a zkušenostmi nabitý útočník nyní zbrojí své síly na nadcházející ročník. Útočné řady bude nyní doplňovat Vladimír Říha. Ten vloni působil ve Znojmě, které jak je známo působí
v rakouské EBEL lize. Třetí posilou je taky útočník, a to urostlý hokejista David Švagrovský.
K poslednímu přípravnému utkání nastoupil Petr Haluza, jehož působení v klubu je stále v jednání.

Příprava bez jediného vítězství

Výsledky předešlé přípravy
Benátky n/J – Hradec Králové 4:2
Hradec Králové – Jihlava 3:3
Olomouc – Hradec Králové 5: 4
Hradec Králové – Ml. Boleslav 1:3
Šumperk – Hradec Králové 3:2
Hradec Králové - Šumperk 2:2

Začátek sezóny neměli Hradečtí vůbec lehký, kvůli problémům se zimním stadionem se museli spokojit s azylem, pardubickou ČEZ Arénou. Chybělo jim tedy domácí prostředí. První utkání sice hráli venku v Benátkách. Poté ale „doma“ přivítali jihlavskou Duklu, to však na ledě svého extraligového souseda. Královským lvům se
z šesti zápasů podařilo uhrát dvě remízy, zbytek však tvoří prohry. Zajímavou přestřelkou bylo utkání proti Olomouci, které skončilo prohrou 4:5.

Minulý zápas: Remíza se Šumperkem

Hokejisté Hradce Králové vstoupili do utkání lépe než jejich soupeř. V osmé minutě šikovně tečoval Valáškovu střelu od mantinelu Michal Tvrdík a otevřel skóre. Draci na to zareagovali až na počátku druhé části, kdy využil přesilovku Aleš Holík. Do vedení se v 33. minutě dostali pro změnu hosté, kteří devět minut po Holíkově gólu zvýšili na 2:1, a to zásluhou Jana Kolaříka. Královští lvi nezaváhali
a po pěti minutách vyrovnali. Střelcem byl obránce Lukáš Chmelíř.

Královští lvi Hradec Králové – Salith Šumperk 2:2 (1:0, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Tvrdík (Valášek), 38. Chmelíř (Čížek, Říha) – 24. Holík (Podešva), 33. Kolařík (Hulva). Rozhodčí: Kareš – Blümel, Barvíř. Vyloučení: 4:7, navíc Sedlák (SUM) 10 min. OT. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 120. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2.

Vzájemná bilance Hradce Králové s Rebely

V hradeckém dresu se na čas objevil také Rebel Ladislav Rytnauer.

Havlíčkobrodští hokejisté se s Hradcem Králové setkávají už od svého postupu
do druhé nejvyšší soutěže, tedy od sezóny 2006/07. Z celkového počtu 22 společných střetnutí se Rebelům v základní hrací době podařilo vyhrát pětkrát. Jejich nejvyšší výsledek činí po divoké přestřelce poměr 6:4. Naproti tomu Hradec vyhrál dvanáctkrát. Nejvíce gólů bylo v brodské síti vloni, kdy jich Hradečtí nastříleli celkem osm.

Počet odehraných zápasů: 22
Bilance: 5-4-1-12
Výsledky: 4:5sn, 3:6, 3:5, 2:3, 1:2, 3:2sn, 3:2, 2:4, 1:4, 1:3, 5:4sn, 2:5, 1:6, 2:1p, 3:5, 6:4, 5:4p,
4:2, 4:8, 3:2, 1:5, 3:2
Skóre: 62:84

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu