22. 8. 2012 | Richard Wagner

Juniorka si zastřílela, Písku dala 10 gólů

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Juniorka i nadále prochází sítem přípravných zápasů bez ztráty korunky a zatím s nikým nezaváhala. Dnes dokonce nadělila Písku deset branek a zvítězila šestigólovým rozdílem. V sestavě se objevil brankář Zvolánek, jenž se připravuje mezi juniory na novou sezonu, kterou by měl strávit mezi muži. Podobně je na tom i Lukáš Kapec, jenž by měl hrát za A-tým, který proti Písku zaznamenal hattrick a dvě nahrávky a byl hlavním strůjcem výhry. Další přátelák je nalánován na 24. srpen, kdy vyjíždí naši junioři do Jihlavy.

Rebelové si vypracovali pohodlný náskok

Začátek zápasu se nesl v rytmu hry nahoru – dolů. První vážnější šanci si vytvořil Písek. Křížovu špatnou nahrávku zachytil Korous a na kruhu pálil pod víko, ale Zvolánek včas vytasil bleskovou lapačku. V šesté minutě však již přišla první branka. Nahození Diviše před branku dostal za brankovou čáru volný Lukáš Kapec. Rebelové ožili a záhy přidali druhou branku. Marek Havel našel u levého mantinelu Lukáše Breberu, který střelou na zadní tyč překonal přesouvajícího se Havelku. Písek následně hrál v oslabení a Rebelové přesilovku využili. Nejprve mlenici na brankovišti dokázal písecký gólman vyřešit, ale napodruhé již byl krátký na dorážku Vladimíra Szilvy, který puk poslal pod jeho betonem do sítě. Komterm však mohl záhy snížit, ale schovanou Radostovu střelu na brankové čáře vykopl betonem brankář domácích. Písek se pomalu dostával do hry, ale jeho rozjezd rychle zastavila akce, na jejímž konci stál Lukáš Kapec, který vše zakončil tak, jak se má – gólem. Nakonec se však Jihočeši dočkali snížení. Václav Korous se protáhl na levý kruh, odkud přelstil Zvolánka střelou kolem vyrážečky.

Začátek patřil Písku, koncovka vyšla lépe Rebelům

Začátek druhé třetiny se nesl ve vyrovnaném tempu, ale střely nepřicházely. První větší šance druhé části skončila brankou. Skrumáž před Zvolánkem vyřešil Radek Volf, který došťouchal puk za domácího gólmana. Rebelové si mohli vrátit zpět třígólové vedení, ale Chlubna z kruhu trefil jen hruď Havelky. Píseckým vstřelené branky vlily novou krev do žil a Jan Předota dokázal snížit na rozdíl jednoho gólu. Sám před Zvolánkem nezaváhal a zavěsil puk pod břevno. Hra se poté uklidnila a vzruch přinesla jen akce Kapce, jehož nedůraznou střelu gólman jen vyrazil před sebe, ale Rebelové nedokázali puk dorazit. Závěr třetiny se nesl ve vyrovnaném duchu. Až do té doby, než se domácím povedlo navýšit svůj náskok. Před brankou se prosadil Lukáš Kapec, který nedal zblízka Havelkovi šanci. A písecký muž s maskou následně kapituloval pošesté. Marek Havel našel Jana Kubáta, který nejprve trefil jen hruď gólmana, ale brodský hráč dokázal kotouč napodruhé dorazit do sítě. A pro Písek bylo ještě hůř. Před Havelkou se objevil sám Tomáš Chlubna a posedmé zavěsil.

Rebelové dokončili desítku

Začátek poslední části vyšel lépe Písku, který se dostal do velké šance. Tu však dokázal zlikvidovat Zvolánek, který čelil úspěšně třem dorážkám. A úspěšný byl i při nájezdu Pauknera, když ucpal mezírku mezi betony. Nakonec však domácí muž s maskou neodolal a Ivan Radosta jej na brankovišti vykoupal. Rebelové byli následně aktivnější, ale jejich střely skončily na Havelkovi. Následně ujel Paukner a ani tentokrát neuspěl, kotouč mu ujel. Brankostroj Rebelů však pokračoval. V přesilovce se před hostující svatyní zjevil Marek Havel, jenž nepohrdl nahrávkou Jakuba Doležala a nekompromisně zavěsil. Rebelové poté hráli v oslabení, ale Písek přesilovku nevyužil, jelikož trefil jen tyčku. Rebelové hráli v klidu a ještě navýšili své vedení. Martin Kříž trefil puk padáčkem přesně do šibenice. Gólman se natahoval marně. Deset vteřin před koncem padla desátá branka do sítě Písku. Postaral se o ni Jakub Doležal, který překonal bezmocného brankáře Jihočechů.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, středa 22.8.2012 od 17:30
10:4
(4:1, 3:2, 3:1)
Havl. Brod - Písek

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 6. Kapec (Diviš), 8. Brebera (Havel, Hošek), 9. Szilva (Brebera, Havel), 14. Kapec (Chlubna, Diviš), 38. Kapec (Szilva, Brebera), 40. Kubát (Havel, Brebera), 40. Chlubna (Kapec), 51. Havel (J. Doležal, Brebera), 56. Kříž (Zdražil, Kapec), 60. J. Doležal (Hošek) - 20. Korous, 21. Volf (Předota), 22. Předota (Paukner), 44. Radosta Rozhodčí: Kukeně - Stehlík, Krejčí. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 20. Střely na branku: -. Průběh utkání: 4:0, 4:3, 7:3, 7:4, 10:4.

Sestavy

Havl. Brod

Zvolánek - Kříž, O. Doležal, Křesťan, Diviš, Hošek - Szilva "C", Žemlička, Zdražil, Kubát, Kapec, J. Doležal, Havel, Chlubna, Brebera

Písek

Havelka (Škuta) - Volf, Předota, L. Hanus, Horažďovský, Suda, Žemlička, Radosta "C", Korous "A", Michel, Císař, Novák, Paukner, D. Hanus, Fleigl, Scholtz, Říha

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu