15. 8. 2012 | Ladislav Vácha

Mladší dorostenci zvládli i druhé derby Vysočiny, Jihlavě doma nastříleli 5 branek

Mladší dorostenci zatím předvádějí v přípravném období skvělé výkony, o čemž dokonale svědčí jejich bilance tří vítězství a jedné remízy. Dnes se nejmladší extraligisté Havlíčkova Brodu představili v domácím prostředí proti Dukle Jihlava a derby Vysočiny zvládli na výbornou. Svěřenci Jaroslava Benáka zvítězili přesvědčivě 5:1, když se nejvíce dařilo Lukášovi Valovi, dvougólovému střelci, a Danielu Kolouchovi (1 plus 2).

Začátek zápasu provázela neurovnaná hra, při níž se oba týmy rychle střídaly u puku a podnikaly útočné výpady. První větší šanci si vypracovala v přesilové hře Jihlava, když zblízka střílel Pavel Kousal, ale na gólmana Brože nevyzrál. Rebelové se potom prezentovali aktivní obranou a svého krajského rivala k ničemu většímu nepouštěli. Dukla si vynutila tlak až v závěru přesilovky, ale Jan Brož vytáhl hned několik povedených zákroků. Populární hokejové přísloví „nedáš – dostaneš“ potrestalo hosty za špatnou koncovku ve 12. minutě, kdy se po Janu Vackovi dostal k puku Daniel Kolouch a zblízka po otočce uklidil kotouč do sítě. Hokejisté z krajského města se nechtěli nechat zahanbit a hýřili aktivitou, ale jejich střelecké projektily končily na skvěle chytajícím brankáři Brožovi, který za svá záda nepustil puk ani při jihlavské přesilovce v závěru úvodní dvacetiminutovky.

Do prostřední části naskočili mladí Rebelové s velkou chutí, za což byli brzy odměněni navýšením svého vedení. Ve 22. minutě se dostal ke kusu černé gumy Tomáš Cejpek, který měl v mírném úhlu na pravé straně dostatek času a místa k tomu, aby střelou zápěstím skóroval k bližší tyčce. A to nebylo zdaleka poslední slovo šikovného útočníka, který i nadále trápil soupeřovu obranu. Zanedlouho se dostal do úniku, ale nestihl zakončit, protože byl zezadu faulován. Havlíčkův Brod v těchto chvílích na ledě dominoval, když měl na své straně územní převahu a pravidelně se probíjel do zakončení. v čase 27:00 už svítilo na tabuli skóre 3:0, když našel Ondřej Veselka utěšenou nahrávkou zpoza brány Jiřího Vlacha, jenž z kruhu propasíroval puk k přední tyči. Jihlava už za 55 sekund zreagovala tím nejlepším možným způsobem, když v situaci 2 na 1 poslal Patrik Indra přesný pas na Jakuba Kroupu, který se zblízka nemýlil. Poslední slovo však patřilo svěřencům kouče Benáka, když v závěrečné minutě 2. třetiny zavezl puk k bráně Daniel Kolouch, prudce se zastavil a nahrávkou před brankoviště našel hůl Lukáše Valy, jenž se bez přípravy a se štěstím trefil k bližší tyčce.

Do závěrečné části nastoupil do havlíčkobrodského brankoviště Martin Šenk, který zde nahradil Jana Brože. Jeho spoluhráči v poli sice tlačili soupeře u jeho brány, ale i mladý gólman se musel několikrát vyznamenat proti jihlavským střelcům, kteří brzy prověřili jeho pozornost a kvalitu. Ve 48. minutě brankář Brychta lovil puk ze své sítě už popáté, když dvojice Lukáš Vala - Daniel Kolouch navázala na svou spolupráci ze závěru 2. třetiny a prvně jmenovaný se z bezprostřední blízkosti zapsal podruhé do střelecké listiny. Domácí potom ještě nevyužili hru v početní převaze, ale mrzet je to nemuselo, protože zvítězili přesvědčivě 5:1.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, středa 15.8.2012 od  
5:1
(1:0, 3:1, 1:0)
Havl. Brod - Jihlava

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 12. Kolouch (Vacek, Abbrent), 22. Cejpek, 27. Vlach (Veselka, Cejpek), 40. L. Vala (Kolouch), 48. L. Vala (Kolouch) - 28. Kroupa (Indra). Rozhodčí: Jan Doležal - Marek Honza, Filip Honza. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

Sestavy

Havl. Brod

Brož (od 40. Šenk) - Lacina, Bušek, Vacek, M. Němec, Benák, L. Vala, Kolouch, Abbrent, Cejpek, Vlach, Veselka, Jakub Bína, Mašek, Semerád, Choutka, Motl.

Jihlava

Brychta - J. Wasserbauer, Mareček, Dörrer, Hráček, Šlapáček, Jančí, D. Šulák, Peschout, Jan Bína, Chylík, Pospíchal, Kousal, Kroupa, Indra, Křížek

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu