13. 8. 2012 | Pavel Buňat

Do Havlíčkova Brodu k další přípravě dorazí Šumperk

Přípravné zápasy na sezonu 2012/13 jsou v plném proudu. Havlíčkobrodští hokejisté nastoupí v úterý 14. srpna ke třetí zkoušce. Po prvních dvou mohou být spokojeni přesně z jedné poloviny. Úvodní test vyšel proti Kometě Brno na jedničku, druhý zápas na ledě Benátek nad Jizerou už ale výhru nepřinesl. Svěřenci Karla Dvořáka a Milana Chalupy prohráli vysoko 1:6. Nyní na domácím ledě poměří síly se Šumperkem. Utkání začne v 17.30 hod.

Salith Šumperk

Salith Šumperk

Šumperští do první ligy opětovně postoupili v roce 2011. Tehdy utvořili český rekord, když neprohráli ani jedno domácí utkání. Ten sice v minulé sezoně padl, přesto Draci uplynulý ročník sehráli úspěšně. Mezi prvoligovou konkurencí dokonce do posledních zápasů základní části sahali po postupu do play-off. Nakonec je čekal jenom boj o udržení, který však s přehledem zvládli. Celkové jedenácté místo znamená účast v druhé nejvyšší soutěži i po další rok.



Změny v kádru

Složení šumperského A-mužstva doznalo během pauzy několika změn. Kariéru ukončila ikona Roman Meluzín a přesunula se do Komety Brno jako nový trenér staršího dorostu. Minimálně rok pak v dresu Salithu neuvidíme Michala Veleckého. Produktivní forvard odešel na roční hostování do Dukly Jihlava.

Tomáši Štůralovi přibyla brankářská konkurence
V Kotlině neuvidíme ani dvojici Kapica-Hemský. Oba hokejisté byli z kádru vyřazeni teprve nedávno při prvním zužování.
Z Ústí nad Labem naopak obranu vyztuží čtyřiadvacetiletý Jiří Suchý. Posilou mezi tyče se dále stal Vratislav Vajner, který přichází s Jihlavy. V novém působišti bude krýt záda zkušenému Tomáši Štůralovi.

Dosud posledním přírůstkem v týmu je útočník Miroslav Škumát. Ten přichází pod křídla Draků na zkoušku a právě v Havlíčkově Brodě si odbude svojí premiéru. I on prošel kádrem jihlavské Dukly. V první lize debutoval v dresu tehdejšího účastníka z Havířova.

Na Vysočinu bez Pláška a Sedláka

V Kotlině si tentokrát naopak nezahrají útočník Karel Plášek a obránce Tomáš Sedlák. Obě opory a stabilní články šumperského mužstva dostaly na utkání s Havlíčkovým Brodem volno. Mezi tyčemi pak můžeme s největší pravděpodobností počítat s hvězdou týmu Tomášem Štůralou.

Polské Jastrzębie padlo po nájezdech

Draci dosud absolvovali jedno přípravné utkání. V Polsku vyzvali JKH Czarne Jastrzębie-Zdrój, se kterým před rokem sehráli přípravné utkání i havlíčkobrodští Rebelové. Polští diváci si museli utkání patřičně užít, protože zvratů v něm bylo nadmíru. Na úvodní trefu z osmé minuty dokázali hosté odpovědět třemi góly a v polovině utkání vedli pohodlně 3:1. Jenže pak se do utkání vložila česká hvězda ve službách polského klubu Richard Král a rázem bylo vše jinak. Jeho dvě trefy a brzký čtvrtý gól Jastrzębie znamenaly dokonalý obrat na 4:3. Remízu zachraňoval v 50. minutě Haas. Utkání nakonec dospělo do samostatných nájezdů, kde úřadoval Daniel Vrdlovec. „Exrebel“ se na výhře podílel gólem, přihrávkou a ještě rozhodl ve své nejsilnější disciplíně – v nájezdech.

JKH Czarne Jastrzębie-Zdrój - Salith Šumperk 4:5

Třetiny: 1:1, 3:2, 0:1 - 0:1. Branky a nahrávky: Král 2, Kulas, Marzec - 12. Blinka (Staněk, Plášek), 21. Cink (Vrdlovec), 28. Vrdlovec (Bail), 50. Vrána (Haas), rozh. nájezd Vrdlovec. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3, 4:5.

Šumperk: Štůrala (od 30. Vajner) - Sedlák, Bail, Novotný, Mečiar, Tesařík, Vrtík, Vrána, Suchý, od 30. Gewiese - Cink, Vrdlovec, Skoumal - Blinka, Staněk, Plášek - Brunec, Podešva, Hemský - Haas, Kapica, Stoklasa.

Vzájemná bilance v I. lize

Celkem desetkrát narazil Havlíčkův Brod v první lize na Šumperk. Vzájemná bilance je vzácně vyrovnaná. Oba týmy vyhrály shodně po pěti zápasech, a dokonce nastřílely téměř stejný počet branek. Nejvyšší výhrou Rebelů je výsledek 7:0, který se zrodil v první kole sezony 2011/12.

Počet odehraných zápasů: 10
Bilance: 4-1-2-3
Výsledky: 1:4, 4:2, 3:2, 4:5sn, 4:3sn, 2:5, 7:0, 4:5p, 4:2, 2:6
Skóre: 35:34



Dosud poslední utkání vyhráli Draci v poměru 6:2. Rebelové pohodlně na začátku druhé části vedli 2:0, jenže pak během šesti minut přišel obrat. Nakonec se brankostroj domácího mužstva zastavil na čísle 6.
Foto: Libor Blažek


Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu