13. 8. 2012 | Ladislav Vácha

Juniorka prodloužila svou neporazitelnost, tentokrát si poradila s Hradcem Králové

Havlíčkobrodští junioři přivítali na ledě Kotliny v rámci třetího přátelského duelu Hradec Králové, v minulé sezoně největšího soupeře o prvenství v prvoligové skupině Střed. Po dvou triumfech, které si nejstarší mládežníci připsali při derby Vysočiny proti krajským rivalům z Jihlavy a Třebíče, se radovali i tentokrát, když Východočechy zdolali přesvědčivě 5:1. Na led zimního stadionu v Havlíčkově Brodě vyjel po dlouhé přestávce k zápasu Patrik Diviš, který hájil barvy Rebelů ještě v žákovských kategoriích. Mezi tyčemi se potom objevil Petr Opršal, který chytá za A-mužstvo. Dvěma vstřelenými brankami se blýskl útočník Petr Kuchta.

Do začátku měli o poznání lepší vstup domácí Rebelové, kteří si brzy vytvořili slibnou šanci. Své nohy rozkmital útočník Kuchta, ale z dobré palebné pozice skórovat nedokázal. Dlouho si s tím ale nemusel lámat hlavu, protože gólový účet zápasu brzy otevřel pohotovou ranou Lukáš Kapec. Uběhlo pouhých 28 sekund a červené světlo za hradeckou brankou se rozsvítilo podruhé, když se do samostatného úniku dostal Petr Kuchta a tentokrát se nemýlil. Hra se poté uklidnila a fanoušci mohli sledovat vyrovnanou bitvu, jež nabízela šance na obou stranách kluziště. Nakonec udeřil Havlíčkův Brod, když trojlístek Jan Wasserbauer - Lukáš Kapec - Marek Havel předvedl krásnou kombinaci v útočném pásmu, kterou posledně jmenovaný zakončoval zblízka do odkryté brány, kam se nestihl brankář Veselý přemístit - 3:0. Východočeši mohli odpovědět v závěru první dvacetiminutovky, kdy sevřeli svého soupeře do pevného objetí a vyprodukovali několik nebezpečných projektilů. Nejblíže gólové radosti byl Nedvídek, ale ze vzdálenosti několika kroků si vylámal zuby na skvěle postaveném brankáři Opršalovi.

Úvod prostřední části se nesl především ve znamení neurovnané hry, jež byla plná nepřesností. Rozhodčí ji museli často přerušovat a slibnější příležitosti ke skórování se rodily hlavně z nárazových útoků, souvislejší tlak si ani jeden ze soupeřů nevynutil. Královéhradečtí střelci se dostávali do zakončení, ale v cestě jim stál velmi dobře chytající Petr Opršal. Recept na něj našli až ve 29. minutě, kdy rychlý útok zakončil střelou zblízka Roman Konečný. Gólman Opršal si na puk sice sáhl, ale mimo branku jej už vytěsnit nedokázal. Havlíčkobrodský soubor se však nenechal zahanbit a získal zpět tříbrankové vedení. Na konci 32. minuty vyhrál Michal Zdražil vhazování, mezi kruhy se rychle zorientoval Jan Kubát a bekhendovým pokusem doslova propálil gólmana Veselého. V úniku se potom ocitl brodský forvard Kapec, který byl ale stažen k zemi za hranicí pravidel a nestihl zakončit. Pár desítek sekund před druhou sirénou se ještě nechal unést emocemi hostující útočník Ouzký, jenž zákeřně sestřelil u hrazení Tomáše Chlubnu. Následující strkanici rozhodčí rychle rozehnali.

Závěrečné dějství se rozeběhlo příznivěji pro havlíčkobrodské barvy, když v přesilové hře stál na konci bleskové akce Petr Kuchta, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil. Oproti 1. třetině, jež se odehrála s jediným vyloučením, měla kvůli přiostřené hře trojice sudích plné ruce práce, protože rozdávala jeden trest za druhým. Ani jeden z táborů ale hru v početní převaze nevyužil, na čemž měli díky skvělým zákrokům lví podíl i oba brankáři. Ve zbytku hrací doby sice bylo k vidění ještě několik slibných šancí, které však zůstávaly ve stínu velké nedisciplinovanosti obou týmů. Skóre už se tak nezměnilo a domácí zvítězili jednoznačně 5:1.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, pondělí 13.8.2012 od  
5:1
(3:0, 1:1, 1:0)
Havl. Brod - Hr. Králové

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 5. Kapec (Wasserbauer), 5. Kuchta (Diviš, O. Doležal), 18. Havel (Kapec, Wasserbauer), 32. Kubát (Zdražil), 42. Kuchta (Havel, Kapec) - 29. Konečný (Hradecký, Hlavatý). Rozhodčí: Kukeně - Habásko, Stehlík. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Střely na branku: 29:32. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

Sestavy

Havl. Brod

Opršal (Novák) - Křesťan, Diviš, Kříž, O. Doležal, Ficek - Žemlička, Zdražil (C), Kubát, Kapec, Wasserbauer, Havel, Chlubna, Kuchta, Brebera.

Hr. Králové

Veselý (od 41. Kolbaba) - Červený, Roupec, Štědrý, Kováč, Kulhánek, Rejl, Suk, Konečný - Hlavatý, Hradecký, Barbora, Ouzký, M. Knotek, Kastner, Půlpán, Nedvídek, Procházka, Šťastný, Brida.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu