7. 8. 2012 | Luboš Vácha

Mladší dorost rozstřílel Písek sedmi brankami

Svěřenci trenérů Benáka a Kraučuka mají za sebou další přípravný duel. Do Kotliny si našel cestu jihočeský celek IHC KOMTERM Písek, jenž je i pro nastávající sezónu extraligovým kolegou, ovšem ze skupiny západ. Domácí útok byl během hry mnohem aktivnější a dokázal proměnit dobré šance včetně přesilovek. Nutno zmínit šťatsné střelce, po dvou brankách v utkání mají Jiří Vlach, Jakub Kraučik a Jakub Abbrent.

Úvod zápasu nabízel velmi vyrovnaný hokej, oba celky byly aktivní v útočném pásmu, brankáři si tak od prvních vteřin připisovali úspěšné zásahy. Behěm dalších minut však vytvářeli větší tlak Rebelové, několika krásnými pásy se prezentoval Nguyen, skóre ale zůstávalo stále bez branek.

To se změnilo až na začátku 10. minuty, kdy domácí družstvo využilo přesilovku. Po velikém tlaku před klecí hostí se k vyraženému kotouči probojoval Jiří Vlach, jenž otevřel skóre. Uplynula minuta, Rebelové už vedli dvougólovým náskokem, a to zásluhou Jakuba Abbrenta. Následně byl při úniku na soupeřovu klec faulován domácí hráč, a tak bylo nařízeno trestné střílení, exekutor Jakub Kraučuk jej proměnil v třetí gól svého týmu.

Havlíčkobrodská střídačka zvedala ruce nad hlavu znovu. Ve vlastním oslabení si Cejpek při úniku kupředu našel najíždějícího Jiřího Vlacha, jemuž následně adresoval puk a ten svým krásným blafákem uštědřil Píseckým již čtyřgólové manko. Po zbytek úvodní dvacetiminutovky udávali tempo hry domácí.

Hezkou souhrou zakončenou v Petříkově lapačce se Brodská družina prezentovala hned na začátku prostředního dějství. Obrana hostí měla stále plné ruce práce i v následujících minutách. Horko težko se Písku dařil přechod do útoku, a to i ve své vlastní přesilovce. Jak bývá zvykem u přípravných zápasů, krátce po první polovině utkání byl vystřídán domácí brankář Brož, na jehož pozici nastoupil kolega Novák. Ten si hned po vystřídání počínal v brankovišti stejně dobře jako jeho předchůdce. Útoku domácích se sice po celou dobu střední části dařil přechod do útoku, ze kterých si vydobyl spoustu zajímavých příležitostí, avšak bez gólu. Po druhé třetině se tedy šlo do kabin za stavu 4:0 z první třetiny.

Uplynula minuta a půl třetí části a na tabuli se již mohla rozsvítit pětka pro domácí družstvo. Tu mu totiž po bleskové akci zařídil Tomáš Nguyen. Poseléze pak přišla jiskřička naděje pro jihočeský celek. Brankáře Nováka po indivuduální akci překonal David Pokorný. Hned na to si ale Písečtí vysloužili dvouminutový trest, který byl ihned potřestán, a to Jakubem Kraučukem.

Obrovskou chybu domácích na vlastní modré potrestal v čase 54:20 Leoš Javůrek , který si vzorově pokryl puk a zaslal jej mezi betony přesouvajícího se Nováka. Na to však Rebelové bleskurychle zareagovali přidáním sedmé branky. Jejím autorem byl Jakub Abbrent. Sedmá branka Havlíčkobrodských byla tou poslední z celého utkání.

Pro zpestření zápasu se ještě jely samostatné nájezdy. Za Havlíčkův Brod uspěl pouze Abbrent. Za Písecké pak Vanišová a Radoň.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, úterý 7.8.2012 od  
7:2
(4:0, 0:0, 3:2)
Havl. Brod - Písek

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 10. Vlach (Němec, Veselka), 12. Abbrent (Kolouch, Vala), 14. Kraučuk, 16. Vlach (Cejpek), 42. Nguyen (Suchý, Hrabáň), 48. Kraučuk (Jelínek), 57. Abbrent (Kolouch, Vala) - 46. Pokorný, ?. Javůrek (Hanus) Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 30. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1, 6:2, 7:2.

Sestavy

Havl. Brod

Brož (Novák, Marek) - Lacina, Bušek, Suchý, Hrabáň, Vacek, Němec, Benák, Kopic, Vala, Koulouch, Abbrent, Jelínek, Kraučuk, Nguyen, Cejpek, Vlach, Veselka, Bína, Mašek, Semrád.

Písek

Petřík (Vlček) - Hanus, Stodolovský, Radoš, Linhart, Dvořák, Kozák, Koc, Pokorný, Strnad, Javůrek, Vanišová, Šándor, Bednařík, Šubrt, Vostárek, Hadrava, Staněk, Pecka.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu