27. 6. 2012 | Eva Streichsbierová

Závěrečné testy, poslední vtípky a pak už všichni alou na dovolenou

HAVLÍČKŮV BROD – Počasí vyšlo havlíčkobrodským hokejistům na závěrečné testy přípravy skvěle. Při náročných bězích pálilo slunce možná až moc, přesto vládla na fotbalovém stadionu v Havlíčkově Brodě celé dopoledne výborná nálada. A kvalitních výsledků přibývalo. „To by bylo smutné, kdyby byly horší než na začátku,“ usmíval hlavní trenér prvoligových Rebelů Karel Dvořák.

Po nezbytné rozcvičce přišla na řadu jako první disciplína šestiskok a po něm už se skupina havlíčkobrodských hokejistů vypravila na atletický ovál. Tam potom museli s krátkými časovými intervaly co nejrychleji zvládnout běh na třikrát dvě stě metrů. „Zatím vás ještě vnímám, i když se mi trochu mlžíte,“ prohodil s úsměvem k zástupcům médií bezprostředně po doběhu brankář Jaroslav Suchan.

Třetím dílem, který zapadl do celkové skládačky fyzických testů, byl benčpres. „Odkdy zvedají činky i trenéři?,“ zaznělo ve chvíli, kdy se k náčiní blížil osmatřicetiletý brankář Stanislav Neruda, který v klubu nově zastává hned dvě role – kromě hráčské ještě také trenéra gólmanů. „Na starého pána to není vůbec špatný,“ ozval se uznalý komentář, když svůj pokus zkušený brankář úspěšně dokončil.

Nejvíc pozornosti na sebe ale strhával podle očekávání hlavní vtipálek týmu – Petr Opršal. Věčně rozesmátého gólmana si spoluhráči dobírali především kvůli stylu, jakým se s činkou pasoval. „Zatímco my všichni ji zvedáme normálně rukama, on se prohne tak, že ji tlačí nahoru břichem. Příště to zkus nohama,“ volali na něj.

Na závěr benčpresu, kdy už ve hře zůstávali jen ti největší siláci z kádru HC Rebel, dorazilo také vedení klubu. A generální manažer Augustin Žák se okamžitě zaměřil na Jana Knotka, jehož pokus právě skončil neúspěchem. „Dva roky už nehraješ, tak jsi mohl aspoň posilovat, ne?“ rozesmál svojí poznámkou čtyřiadvacetiletého útočníka i jeho opodál stojící kolegy.

A rejpavé poznámky si mohl s klidem dovolit. Na konci se totiž chopil činky sám a nad hlavu dostal 130 kilogramů, přičemž s nimi zapumpoval hned třikrát. Odměnou mu pak bylo všeobecné: „Hmmm, slušný!“

Ozvali se ovšem i pochybovači. „To jsou steroidy, to je jasný,“ mávl rukou útočník Lukáš Endál, který se přednedávnem vrátil z Chomutova do Brodu jako jedna z výrazných posil týmu. „Nejdřív s ním ale musíme něco udělat, protože teď má postavu tak akorát na číšníka,“ utahoval si tehdy naopak Žák z Endála.

Závěrečnou disciplínou středečních testů byl běh na 1500 metrů, potom už se všichni rozprchli vstříc zaslouženému volnu. „Hrubou práci máme za sebou a já doufám, že kluci nebudou úplně zahálet ani o dovolené,“ hlásil Dvořák. „Znovu se teď sejdeme 23. července, kdy už vyjedeme na led,“ dodal.

FOTO ze závěrečných testů ZDE

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu