21. 6. 2012 | Richard Wagner

Přehled přestupů v prvoligových klubech #3

Poslední díl naší krátké série článků, mapujících změny v prvoligových klubech, je tu. Dnes nás čeká závěrečných pět celků, jejichž příchody a odchody nebyly představeny. V tomto díle začneme v Hradci Králové, odkud se přesuneme do jihočeského celku z Písku. Přesně uprostřed bude tým Salith Šumperk a po něm poté bude následovat náš druhý krajský rival – Horácká Slavia Třebíč. Jako poslední přijde na řadu tým SK Kadaň. Ale dost bylo úvodních řečí, pojďme se podívat na změny v kádrech soupeřů Rebelů.

HC VCES Hradec Králové

Příchody:

Příchody:

V. Říha (Znojmo)
D. Švagrovský (Beroun)

Hradec zatím přivedl dva elitní útočníky. Prvním z nich je Vladimír Říha. Hokejista, který v uplynulých dvou sezonách působil v dresu znojemských Orlů, s nimiž si vyzkoušel rakouskou EBEL ligu. Více sezon však odehrál v dresu jihlavské Dukly. V něm byl dokonce vyslán na stáž do řad Rebelů, kde v sezoně 2001-02 odehrál třináct zápasů a tři přidal v play-off. Tím druhým je David Švagrovský, který v posledních letech bodově táhl Beroun. O jeho odchodu se spekulovalo již před koncem uplynulé sezony, ale místo do zahraničí odešel právě do východních Čech. V sezoně 2010-11 dokonce oblékl dres extraligové Slavie Praha, když nastoupil na jeden zápas.

Odchody:

Odchody:

O. Poživil (?)
M. Koudelka (M. Boleslav)

S klubem se rozloučil pětadvacetiletý útočník Ondřej Poživil. Ten do Hradce přišel z Vrchlabí a v uplynulém ročníku nasbíral deset bodů. Poživil však před startem nové sezony v klubu skončil a hledá si nové angažmá. Na který led vyjedou jeho brusle v nadcházející sezoně, ještě není jasné. Jasno má Martin Koudelka, šestatřicetileté útočné eso, bude oblékat zelenobílý dres nováčka první ligy, Mladé Boleslavi.

IHC KOMTERM Písek

Příchody:

Příchody:

-

Písek zatím do kádru nepřivedl novou posilu. Zatím to vypadá, že spíše čeká na to, koho by bylo ochotné uvolnit Kladno, s nímž v minulé sezoně Písek celkem spolupracoval, nebo České Budějovice.

Odchody:

Odchody:

V. Vajner (Šumperk)

V klubu nebude již nadále nebude působit náhradní brankář Vratislav Vajner, který se stěhuje do Šumperku. Pro Vajnera je to tak další štace. Gólman si již vyzkoušel dresy Liberce, Sparty, Sarezy Ostrava, Dukly Jihlava, Žďáru nad Sázavou, Nymburku, Spišské Nové Vsi a také Kutné Hory. Ve třech prvních klubech působil jen v mládežnických celcích a v Jihlavě si zachytal jak za juniorku, tak i za prvoligové áčko. Vajner si dokonce zachytal i za mládežnické reprezentační výběry. O dalších odchodech se spekuluje, protože může dojít k tomu, že klub opustí některé posily u Kladna.

Salith Šumperk

Příchody:

Příchody:

V. Vajner (Písek)
J. Suchý (Ústí)

Šumperk si přivedl již zmíněného gólmana Vratislava Vajnera, který doplní brankářskou dvojici spolu s Tomášem Štůralou. Vajner přichází do Šumperka na trvalý přestup. Druhou posilou je Jiří Suchý, který přichází z Ústí nad Labem. Suchý na Moravě nastoupil již na konci sezony, kdy zde odehrál 12 zápasů a nastoupil i ve skupině o udržení.

Odchody:

Odchody:

R. Meluzín (kon. kariéry)
M. Velecký (Jihlava)
R. Boška (?)

Jako první opustil řady Draků Roman Meluzín, který ukončil hráčskou kariéru a bude působit v Kometě jako asistent trenéra starších dorostenců. Šumperk přišel o jednu ze svých ikon. Klub opouští Michal Velecký, který míří do dresu konkurenční Dukly Jihlava. Zelenožlutý dresu již na sebe nenatáhne taky ani Roman Boška, náhradní gólman, který v sezoně musel několikrát zaskočit za Štůralu.

SK Horácká Slavia Třebíč

Příchody:

Příchody:

V. Čejka (Litvínov)
R. Malena (Jihlava)
F. Barus (Kometa)
V. Bilčík (Kometa)
O. Dlapa (Kometa)
J. Křivohlávek (Kometa)
B. Jankovič (Kometa)
J. Káňa (Kometa)
R. Jurák (Kometa)

Třebíč posílila svou defenzivu o zkušeného harcovníka a nadějného mladíka. Zkušený harcovník nese jméno Rostislav Malena, který poslední sezony patřil k oporám Jihlavy a sem přichází na hostování. Tím nadějným mladíkem je Václav Čejka, jenž přichází z Litvínova a na svém kontě má i několik zápasů za mládežnickou reprezentaci. Třebíčští začali před novou sezonou spolupracovat s brněnskou Kometou. Odtud přišlo na zkoušku hned sedm nových hráčů – brankář Filip Barus, obránci Vlastimil Bilčík s Ondřejem Dlapou. Dále ještě čtyři útočníci Jan Křivohlávek, Branislav Jankovič, Jan Káňa a Roman Jurák. První dva útočníci v minulé sezoně nastoupili i v dresu Rebelů.

Odchody:

Odchody:

Š. Hrubec (Č. Budějovice)

Zatím nejvážnějším odchodem je ztráta gólmanské jedničky. Nejvýraznější postava minulé sezony, maskovaný muž Šimon Hrubec se vrátil z hostování do Českých Budějovic, odkud přestoupil do Třince. O dalších odchodech se zatím pouze spekuluje a jasno bude až před začátkem přípravy na ledě.

SK Kadaň

Příchody:

Příchody:

S. Mikšovic (Chomutov)
K. Tvrdek (Most)
J. Strmeň (Chomutov)
L. Matoušek (Chomutov)

Kadaň zatím posiluje ofenzívu. Do útoku přišly dvě posily. Tou první posilou je hráč, který vlastně ani není posilou. Stanislav Mikšovic v klubu již působil v uplynulých dvou sezonách, ale nyní dostal pevný přestup z Chomutova. Dostal jej zřejmě i kvůli tomu, že bude působit ve funkci hrajícího asistenta trenéra a byl také jmenován výkonným ředitelem klubu. Zatím posledním příchozím je Kamil Tvrdek, jenž působil minulou sezonu v Mostě a na tuto sezonu se stěhuje do Kadaně. Brankářskou pozici posílila dvojice juniorů z Chomutova Jan Strmeň - Lukáš Matoušek

Odchody:

Odchody:

J. Révay (kon. kariéry)
T. Závorka (K. Vary)
K. Jarina (?)
F. Bombic (?)
L. Boušek (?)
Z. Skořepa (?)

Kadaňský kádr zeštíhlel hned o šest hráčů. Josef Révay je tím prvním, který již v klubu nebude působit. Ukončil totiž aktivní kariéru. Změny se nevyhnuly ani brankářskému postu. Do Karlových Varů se vrací Tomáš Závorka a Kamil Jarina si hledá nového zaměstnavatele. Toho si hledají také obránce František Bombic a útočníci Ladislav Boušek se Zdeňkem Skořepou.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu