14. 6. 2012 | Eva Streichsbierová

Těším se zase na derby s pořádným nábojem, hlásí brodský navrátilec Třetina

HAVLÍČKŮV BROD – Narodil se v Jihlavě, ovšem svoji hokejovou kariéru spojil hlavně s konkurenčním Havlíčkovým Brodem. A za svého berou útočníka Miroslava Třetinu také fanoušci Rebelů. Loni ho sice na ledě vídali pouze v dresu soupeře z Ústí nad Labem, jenže v nadcházející sezoně už bude zase bojovat za tým z Kotliny. „Jsem moc rád, že to takhle dopadlo,“ zhluboka si oddechl dvaatřicetiletý hokejista.

Do Havlíčkova Brodu přichází ze severu Čech na roční hostování s roční opcí. Navíc na něj mají Rebelové předkupní právo. „Vím, že bylo těžké mě dostat zpátky a jsem za to vděčný. Nechci brodskému vedení nijak pochlebovat, ale opravdu si moc vážím toho, co pro mě udělali,“ prohlásil Třetina. „Zároveň chci ovšem poděkovat také Ústí, protože je jasné, že kdyby se nechtělo domluvit, tak bych se vrátit nemohl,“ dodal.

Zkoušelo vás vedení Lvů přemlouvat, abyste změnil svůj názor?
Snažili se, ale po ekonomické stránce to pro mě bylo nepřijatelné. Podmínky se v Ústí změnili tak, že bych se nemohl hokejem živit, jen bych přežíval. Přesto si myslím, že budou mít dobrý tým, který se zařadí mezi nejlepší v lize.

Po horních patrech by ale měli pokukovat i Rebelové, vnímáte to tak?
Samozřejmě. Já se nechci schovávat za nějaké sedmé místo, chci dojít co nejdál. A věřím, že to tak bude cítit celé mužstvo. Máme kvalitní tým, který funguje a má jasný řád. Proto se sem tak rád vracím.

Podle brodských trenérů i vedení loni mužstvu právě bojovník vašeho ražení hodně chyběl. Jste připravený ostatní strhnout správným směrem?
Doufám, že se mi to podaří. Znovu ale opakuji, že jsme s Endym (Lukášem Endálem – pozn. red.) jenom dva články. Tam dole v kabině sedí dalších dvacet výborných hokejistů a všichni do toho musíme dát maximum. I ti, kteří na to před tím nebyli zvyklí. Pak to teprve bude fungovat.

Jak jste vnímal loňské vystoupení Rebelů v první lize?
Na stránkách Brodu jsem byl obden a volali jsme si taky s některýma klukama. Musím říct, že mě dost mrzelo, že Rebelům uplynulá sezona nevyšla. Ale o to větší motivaci mám před tou další.

Asi bude potřeba po minulém ročníku trochu narovnat i vztahy mezi klubem a jeho příznivci...
Něco jsem slyšel, i když si nemyslím, že by klub nechtěl komunikovat s fanoušky. Podle mě mají lidi samozřejmě právo kritizovat, ale měli by i fandit. A já můžu slíbit, že my na ledě k nim budeme vstřícní a uděláme všechno proto, aby žádný důvod ke kritice neměli.

Zase se budou moct těšit na vaše nápady ve stylu rockového koncertu s nafukovací kytarou?
(směje se) Už jsem o něčem podobném přemýšlel, ale je jasné, že k tomu v první řadě musí být důvod.

Zápasy s Jihlavou v dresu Ústí pro vás neměly tu správnou příchuť?
Neměly. Ale já si ani nijak zvlášť neužil třeba derby s Chomutovem. Nejsem ze severu, takže mi to nic moc neříkalo. O to víc se zase těším na derby s pořádným nábojem.

Když jsme spolu mluvili krátce po skončení sezony, tak jste byl hodně rozčarovaný z toho, že Ústí nabralo na play-off spoustu nových hráčů...
Jo, tehdy to ve mně dost bublalo. Teď už jsem to hodil za hlavu. Tohle si musí vyhodnotit ústecké vedení.

Jak jste se psychicky vyrovnával s tím, že nehrajete a navíc musíte být tak daleko od rodiny?
Když jsem po šestém zápase vypadl ze sestavy a při rozhodujícím utkání se musel posadit do hlediště, tak jsem úplně ztratil chuť do hokeje. V den, kdy se láme chleba a rozhoduje se vlastně o celém týmu, nemůžete vůbec nic dělat. Byl to hrozný pocit. Teď už se ale na hokej zase těším.

Co na váš návrat domů říká manželka? Udělal jste jí asi velkou radost, nebo ne?
Zatím nevím, pořád to probíráme (směje se).

Jako, že si není jistá svými pocity?
To víte, byla připravená, že budu pryč tři roky. Ale tak snad se nějak vyrovná s tím, že už jsem zase doma (směje se).

Do Havlíčkova Brodu se společně s vámi vrátil i Lukáš Endál. Vaše příběhy byly dost podobné, hodně jste o možnosti návratu debatovali?
Volal mi skoro denně. Mluvil jsem s ním pomalu častěji než s vlastní ženou (směje se). Ale teď vážně, byl jsem rád, že mu to nakonec taky vyšlo. Tady ho budou brát jako platného hráče. Ne jenom jako nějakého žolíka, jak on sám říká.

V pozici žolíka jste letos byl tak trochu i vy. Mám teď na mysli závěrečné boje o hokejbalovou extraligu, do níž jste postoupil s jihlavským Toptransem...
Jo, díky tomu jsem si trochu spravil chuť. Vyšla hokejbelová extraliga a navíc jsem o víkendu vyhrál s Armagedonem prvoligový titul v malé kopané. Nakonec jsem tedy nad hlavu aspoň nějaký pohár zvedl.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu