13. 6. 2012 | Eva Streichsbierová

Posily hlásí: Chceme být součástkami, které zapadnou do fungujícího řetězu

HAVLÍČKŮV BROD - Středeční dopoledne bylo v havlíčkobrodské Kotlině věnováno představování nových posil. I když v případě útočné dvojice Lukáš Endál – Miroslav Třetina by bylo lepší použít slovo „staronových“. Oba už totiž v minulosti v dresu Rebelů nastupovali. „Endyho jsme chtěli už celý rok, ale jeho přestup se povedl až teď. Pak přišla šance získat i Třetinu, tak jsme do toho šli taky,“ prozradil na úvod generální manažer HC Rebel Augustin Žák.

Pětadvacetiletý Lukáš Endál uzavřel s klubem smlouvu na dva roky. „Jsem strašně rád, že můžu hrát v Brodě. Hrozně moc se těším na novou sezonu,“ hlásil útočník, který v minulém ročníku oblékal dres chomutovských Pirátů. A s úplně stejnými pocity se prý do Kotliny vrací z Ústí nad Labem také Miroslav Třetina. I když ten zatím jen na roční hostování s opcí. „Jsme tady s Endym prezentovaní jako posily, ale já doufám, že budeme hlavně dvě součástky, které zapadnou do fungujícího řetězu,“ nechal se slyšet dvaatřicetiletý forvard.

Vedení klubu dává příchodem obou hráčů jasně najevo, že chce v nadcházející prvoligové sezoně jednoznačně patřit do horní poloviny tabulky. „Po loňské zkušenosti už raději nebudu tipovat, jak dopadneme. Chci jenom říct, že očekáváme postup do play-off,“ oznámil předseda dozorčí rady HC Rebel a jeden z majitelů klubu Petr Hubacz. „Děláme maximum pro to, aby na tom byl havlíčkobrodský hokej co nejlépe. A přítomnost těchto dvou hokejistů to myslím jenom potvrzuje,“ dodal.

Na chvilku se pak ale ještě vrátil k uplynulému ročníku, v němž Rebelové obsadili konečné sedmé místo. „Na začátku jsme předpokládali, že výsledek bude lepší, hlavně po základní části,“ přiznal. „Nedá se nic dělat, musíme si z toho vzít ponaučení do budoucna. Každopádně mě ale také hodně zlobila komunikace mezi některými fanoušky a klubem. Myslím, že všechno by mělo mít svoji úroveň, což některé písemné projevy několika jedinců postrádaly. Jednoduše nebyly fér. Ale i to by se mělo spravit, věřím tomu. Všichni tady totiž děláme hokej s nejlepším vědomím i svědomím,“ vzkázal Petr Hubacz.

Podle něj se udělal v Havlíčkově Brodě za poslední dva roky pořádný kus práce. „A teď nemyslím jenom na té vrcholové úrovni, ale také v oblasti mládeže. Nám všem bych proto do příští sezony popřál, aby byla z pohledu Rebelů lepší než loňská a abychom z ní měli minimálně stejně velkou radost, jako z té předloňské,“ prohlásil s tím, že obrovské poděkování patří městu Havlíčkův Brod a všem sponzorům. „Samozřejmě ale také generálnímu manažerovi, trenérům, hráčům a všem, kteří kolem brodského hokeje pracují. Speciálně bych chtěl potom poděkovat předsedovi představenstva Milanu Nedvědovi, na kterém ležela největší tíha spojená se zajištěním financí okolo klubu,“ dodal.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu