7. 6. 2012 | Richard Wagner

Přehled přestupů v prvoligových klubech #1

Prvoligové kluby mají velmi napilno a letní příprava je všude v plném proudu. Někde se do této neoblíbené pasáže sezony připojili i noví hráči, kteří se vydali hledat své štěstí na kluzištích druhé nejvyšší české soutěže. My nyní přicházíme s třídílným seriálem, který se vám pokusí zmapovat současný stav přestupů v soutěži, kde figurují i naši Rebelové. Soupeři se budou představovat postupně s tím, že na dva díly vycházejí čtyři kluby a na jeden pět. Celky budou představeny v abecedním pořadí. Dnes nás tak čekají kluby BK Mladá Boleslav, HC Benátky nad Jizerou, HC Berounští Medvědi a HC Dukla Jihlava.

BK Mladá Boleslav

Jediný nováček první ligy pro tuto sezonu zatím posílil o sedm nových hráčů. Naopak čtyři další již v klubu své působení ukončili. Tým z města proslulého Škodovkami dokonce vyměnil trenéry. Bývalý Rebel Petr Novák odešel a nahradil jej někdejší kouč Sparty či Českých Budějovic František Výborný.

Příchody:

Příchody:

J. Jindra (Zvolen)
R. Němeček (Č. Budějovice)
O. Šmach (Kladno)
J. Kasík (Sparta)
D. Pojkar (Ústí n. L.)
R. Procházka (Brno)
M. Koudelka (H. Králové)

Hned čtyři hráči jsou ve středočeském klubu formou hostování. Jde o obránce Sparty Jaroslava Kasíka, který v pražském velkoklubu hokejově vyrůstal, ale vyzkoušel si angažmá i v jiných klubech. Nějakou dobu hrál dokonce i na Slovensku. Pro Kasíka není Boleslav neznámým prostředím. Již v sezoně 2009-10 v tomto klubu působil. Pětadvacetiletý obránce Kladna Ondřej Šmach, který loňskou sezonu strávil ve slovenské Skalici, je druhým obráncem, který vyztuží zadní boleslavské řady. Dalším zkušeným hráčem, který přibyl do obrany výběru Františka Výborného, je slávistický odchovanec David Pojkar. Ten přichází z Ústí nad Labem, ale vloni hrál v Litvínově a závěr sezony pobýval po boku Šmacha ve Skalici. Posledním hráčem, který v klubu hostuje, je Roman Procházka, který poslední dva roky působil v brněnské Kometě.

Jednatřicetiletý obránce Josef Jindra se v průběhu uplynulé sezony stěhoval na Slovensko do Zvolenu, kde měl však hostování pouze do konce ročníku. Proto se na následující sezonu zařadil zpět do kádru Mladé Boleslavi. O tom, že největší změny se zatím týkaly obrany, svědčí i příchod ostříleného harcovníka Romana Němečka, píseckého odchovance, který vloni působil v Českých Budějovicích a formou střídavého startu nastoupil i ve svém mateřském klubu. Zatím nejstarší, a poslední, posilou je Martin Koudelka, jemuž skončila smlouva v Hradci Králové.

Odchody:

Odchody:

Z. Bahenský (Sparta)
J. Balaštík (Zlín)
J. Plodek (Liberec)
M. Rýgl (Liberec)

V klubu již nadále nebude působit rodák z Uherského Hradiště, jehož kariéra je úzce spjata se Zlínem - Jaroslav Balaštík. Nejproduktivnější hráč loňské sezony se vrací zpět do svého klubu. Pátý nejproduktivnější hráč zatím poslední extraligové sezony byl Zdeněk Bahenský, který bude v nadcházejícím ročníku opět nastupovat v extralize. Jen Mladou Boleslav vymění za pražskou Spartu. Další dva odchody se týkají libereckých hráčů. Hostování končí Janu Plodkovi a nekompromisnímu zadákovi Martinu Rýglovi.

HC Benátky nad Jizerou

Příchody:

Příchody:

J. Plodek (Liberec)
T. Čechura (Liberec - jun.)
P. Maďar (Liberec - jun.o)
L. Bittner (Liberec - jun.)
D. Miškovský (Liberec - jun..)
D. Morong (Liberec - jun.)

Benátecký kádr neprošel nějakou drastickou výměnou hráčů. Spíše naopak. Klub od řeky Jizery bude i letos těžit z dobré spolupráce s Bílými Tygry. Největší posilou pro nadcházející sezonu je třiatřicetiletý Jan Plodek, který přichází z Liberce na hostování, které má trvání do konce sezony. Další posila je Tomáš Čechura, dvacetiletý talentovaný liberecký junior, který si vloni vyzkoušel druholigové play-off v Jablonci nad Nisou. Do útoku přicházejí kromě již zmíněného Plodka další liberečtí junioři. Jde o kvarteto Patrik Maďar, Ladislav Bittner, Daniel Miškovský a David Morong. Maďar v Benátkách působil již vloni, když nastoupil na dva zápasy.

Odchody:

Odchody:

M. Nedvídek (?)
T. Hobza (?)
P. Weiss (Nymburk)

Klub již pro příští sezonu nepočítá s brankářem Michalem Nedvídkem, který si tak musí hledat nové angažmá. Také obranné řady Benátek přišly o jednoho člena. V klubu nadále nebude působit mladý obránce Tomáš Hobza, který si stejně jako Nedvídek hledá klub, do nějž povedou jeho další hokejové kroky. Dlouhou dobu působil útočník Petr Weiss u Jizery. Jeho hokejové cesty nyní směřují do Nymburka, kde bude hostovat. Ovšem v Benátkách bude i nadále působit. Měl by zastávat funkci asistenta trenéra u přípravky a staršího dorostu.

HC Berounští Medvědi

Příchody:

Příchody:

-

Beroun zatím spíše sčítá odchody a trpělivě čeká, kdo přijde na pomoc z pražské Slavie. Medvědi navíc úplně vynechávají letní přípravu a poprvé se kompletní sejdou až na ledě. Důvodem je to, že by trénovalo pouhých šest hráčů - Vlček, Malý, Besser, Kareš, Hašek a Kupec. Ti tak mají individuální plán přípravy. První tři jmenovaní navíc hrají in-line extraligu. Zbývající hráči mají suchou letní přípravu ve svém mateřském celku.

Odchody:

Odchody:

D. Švagrovský (H. Králové)
V. Říha (Znojmo)
J. Soldán (H. Brod)
T. Rubeš (Litoměřice)
D. Sobotka (Litoměřice)

Již před koncem sezony se proslýchalo něco o odchodu kapitána Davida Švagrovského do zahraničí. Tento šikovný forvard však nakonec zamířil do Hradce Králové. Do stejného působiště míří i Vladimír Říha, jenž strávil v klubu závěr sezony a vrátil se zpět do Znojma, odkud však nyní putuje na východ Čech. Z klubu dále odešel sparťanský tandem Tomáš Rubeš - Daniel Sobotka. Oba dva se přesouvají do Litoměřic. Poslední transfer jen návrat Jana Soldána zpět do Havlíčkova Brodu.

HC Dukla Jihlava

Jako poslednímu se dnes budeme věnovat našemu největšímu rivalovi – jihlavské Dukle. Ta zatím přivedla dohromady pět hráčů, ale zato jich hned devět odešlo a v sestavě místo nich nyní figurují talentovaní junioři.

Příchody:

Příchody:

M. Filip (Vrchlabí)
R. Maliník (Vítkovice)
F. Novotný (Sparta)
M. Štebih (Salzburg)
J. Kadlec (Salzburg)

Asi největší posilou je Martin Filip, který v závěru loňské sezony a v play-off předváděl neuvěřitelné výkony. Proto si jej Dukla vytáhla z Vrchlabí do svého kádru. Rovněž po dobrých výkonech z uplynulého ročníku bylo prodlouženo Romanu Maliníkovi hostování z Vítkovic a jednatel jihlavské Dukly Bedřich Ščerban s ním může počítat i do nadcházejícího ročníku. Stejný případ jako Maliník je i brankář Filip Novotný, kterému naopak hostování prodloužila Sparta. Talentovanou zahraniční posilu si Jihlava přivedla do svých zadních řad. Jedná se o dvacetiletého obránce Mihu Štebiha. Slovinský mladík přichází ze Salzburgu. Zatím poslední posilou je havlíčkobrodský rodák Jakub Kadlec, který rovněž působil v Salzburgu.

Odchody:

Odchody:

D. Halmoši (Plzeň)
A. Padělek (M. Boleslav)
M. Indra (Chomutov)
P. Domin (?)
K. Grundmanis (?)
T. Petráček (Kladno)
T. Kolafa (Kladno)
R. Malena (Třebíč)
M. Drtina (Pardubice)

V Jihlavě již nebude nadále působit Aleš Padělek, jemuž skončilo hostování z Mladé Boleslavi a musí si hledat nové angažmá. Také Marek Indra se musí vracet zpět do svého klubu, kterým je Chomutov. Hostování skončilo také pro Tomáše Petráčka a jeho jmenovce Kolafu, kteří se vrací na Kladno. Zpátky do Pardubic poté míří Marek Drtina a do Plzně se vrací mladý brankář Dominik Halmoši. V klubu skončil také Petr Domin, jemuž nebyla prodloužena smlouva a musí si hledat nového zaměstnavatele. Stejný osud jako Domina potkal také lotyšského zadáka Krisse Grundmanise. Na hostování do Třebíče míří zkušený zadák Rostislav Malena, který v Jihlavě dlouhou dobu působil.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu