31. 5. 2012 | Ladislav Vácha

Hráči Havlíčkova Brodu znovu nechybí mezi českou hokejovou elitou

Současné dny se v hokejovém prostředí nesou ve znamení letní přípravy, jež je pro většinu hokejistů neoblíbeným obdobím. Vedle klubů mobilizují své síly na nový soutěžní ročník i české mládežnické reprezentace, jejichž hráči polykají tvrdé tréninkové dávky na společných kempech. Své zastoupení zde bude mít znovu i náš klub, na sraz národního týmu do 18-ti let cestuje obránce Tomáš Dvořák. V nominaci reprezentační „dvacítky“ nechybí mezi náhradníky ani Jan Wasserbauer, mladý útočník, kterého mohli brodští fanoušci vidět během minulé sezony v dresu A-mužstva.

České mládežnické výběry do 18-ti a 20-ti let mají v současné přestávce mezi sezonami napilno. Po úvodním přípravném soustředění, které hostilo na přelomu měsíců dubna a května město Třemošná, se mladí reprezentanti brzy sejdou na dalším letním kempu, jenž se uskuteční znovu na západě Čech, tentokrát v nedalekých Rokycanech. Oba týmy se zde budou připravovat ve stejném termínu, akce začíná 11. června a končí o čtyři dny později. Mladé reprezentanty opět čeká jak suchá příprava, tak i trénink na ledě.

Tomáš Dvořák v dresu staršího dorostu Rebelů brání v utkání proti Mladé Boleslavi

Trenér „osmnáctky“ Luděk Bukač mladší zaslal pozvánku osmadvaceti hráčům, mezi nimiž figuruje i havlíčkobrodský Tomáš Dvořák, sedmnáctiletý bek, který patřil mezi stálice už v minulém soutěžním ročníku v kategorii sedmnáctiletých. Nyní má před sebou zřejmě nejlákavější sezonu, protože se mezi nabitou konkurencí utká o své místo v sestavě pro mistrovství světa 2013, jež bude hostit ruské Soči.

Na seznamu nominovaných hokejistů pro nadcházející soustředění „dvacítky“ nechybí ani Jan Wasserbauer, talentovaný forvard, jehož jméno najdeme mezi náhradníky. V případě, že by někdo z jeho kolegů nakonec nemohl do Rokycan jet, by tak mohl zaujmout jeho místo. I před ním stojí do nové sezony velká výzva, jíž je také světový šampionát. Ten se uskuteční rovněž na území největší země světa, ale ve městě Ufa.

A jak vypadá nejbližší program obou mužstev? Mladíci do osmnácti let se představí ještě na dvou letních soustředěních, koncem června v Třemošné a o necelý měsíc později v Brumově. Poté si zahrají tradiční a prestižní Memoriál Ivana Hlinky, který se pravidelně těší silnému obsazení. To jejich starší kolegové poměří síly s mezinárodní konkurencí už na příští akci, jíž jsou začátkem srpna dvě utkání ve Švédsku. Potom se tým trenérského tandemu Miroslav Přerost – Jiří Juřík přesune do Havlíčkova Brodu, kde vyzve hned třikrát Rusko. Na led Kotliny vyjede ještě jednou v prosinci, kdy zde poměří síly se Slovenskem.

Jan Wasserbauer pravidelně nastupoval za A-mužstvo, a to i v play-off proti Chomutovu

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu