28. 5. 2012 | Pavel Buňat

Smekám před všemi klobouk, říká po hokejbalovém turnaji Zdeněk Švec

Benátky nad Jizerou / Havlíčkův Brod - Letní přestávku mezi sezonami si fanoušci hokeje zpestřují již šestým rokem tradičním hokejbalovým turnajem. V Benátkách nad Jizerou ani letos nechyběli zástupci Havlíčkova Brodu a vrátili se s celkovým vítězstvím. Kapitán týmu Zdeněk Švec (na snímku) si tak celou účast pochopitelně pochvaluje. Nadšený je z výkonu mančaftu a také z organizace turnaje samotného.

Po roce opět výhra pro havlíčkobrodské fanoušky. Jaké jsou bezprostřední pocity týmu po skončení turnaje?
Pocity jsou skvělé, je to neskutečný pocit a velká hrdost za všechny, kteří se letos zúčastnili. Smekám před všemi klobouk.

A jak jste spokojený vy, jakožto kapitán?
O mě nejde, jsem součástí téhle skupiny, která má ráda hokejbal. A která by si zasloužila, stejně jako celé hokejové město, výstavbu hokejbalového hřiště.

Před turnajem jste hodně trénovali. Brali jste jej letos jako větší výzvu, když jste do něj vstupovali jako obhájci zlata?
Trénovali jsme skoro do konce listopadu a od 11. března začala závěrečná příprava. To znamená každou neděli dvě hodinky tréninku. A jako výzvu jsme to brali. Vždy je lehčí získat než obhájit.

Augustin Žák
Jak se tvořila sestava? Do Benátek jste dorazili pouze s jedním brankářem, zato ale třeba i s kustodem HC Rebel…
Naše skupina čítá patnáct hráčů, jelikož některým klukům do toho vlezly různé věci, například dovolená, tak jsme nakonec oslovili i Gustíka Žáka (kustod HC Rebel – pozn. red.). A mohu říct, že tento tah se ukázal jako velmi dobrá volba.

Který ze soupeřů nadělal týmu největší problémy?
Každý z týmů měl svojí kvalitu a každé vítězství svojí cenu. Navíc jsme se na turnaji docela trápili v koncovce, takže někdy nejtěžším soupeřem jsme si byli sami. Lehký zápas nebyl s Táborem, který jsme museli porazit, abychom postoupili do finále. A samotné finále s Hradcem Králové byla neskutečná dřina se šťastnějším koncem pro nás.

Kdybyste měl vyzdvihnout některá jména z vaší sestavy…
My si na jména moc nehrajeme a kdo si myslí opak, tak většinou u mě těžce narazí. Jsme parta lidí, kterou baví hokejbal a s tím spojené věci. Jedno jméno přesto rád uvedu, a tím je Radek Novotný. Co ten je schopný zařídit a jak se obětuje pro tento tým, je obdivuhodné. A to mu ještě soupeři nadávali.

Nadávali?
Ano, protože je hokejista. Doufám, že si své rozhodnutí, že kvůli tomu končí na příštím turnaji s hraním a bude pomáhat s ostatními věcmi, rozmyslí. Pokud ne, i tak má můj velký respekt.

Radek Novotný
Plní takovýto turnaj i jiné funkce? Například utužení nebo navázání vztahů s jinými fankluby?
Plní, večery v jednom baru v Benátkách nad Jizerou jsou vyhlášené. Někdo se jede bavit a u toho hraje hokejbal, což je naštěstí i náš případ a někdo jezdí pro trofeje a ještě bývá arogantní, což se bohužel také stává.

Pro Havlíčkův Brod to byla již čtvrtá účast na turnaji. Posunuje se tato akce stále k lepšímu?
Co do výkonnosti týmů určitě. Co se týká organizace, je rok od roku větší problém najít zapálené lidi, kteří pomohou Radku Houškovi s organizací turnaje. Proto patří můj velký obdiv všem, kteří se na ní v Benátkách nad Jizerou podílejí.

Nabízí se otázka, zda na hokejbalovou akci fanoušků vyrazíte i příští rok…
Pokud se turnaj bude konat, v což pevně doufám, tak ano. Vidina zlatého hattricku je moc lákavá. A pokud to nevyjde, co se dá dělat. Hlavní je sranda, to ostatní přijde.

Foto: Martina Nováková


Ocenění pro Rebely: výhra v turnaji a cena pro Ondřeje Vomelu za nejlepšího gólmana.



Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu