24. 5. 2012 | Ladislav Vácha

Lukáš Žemlička: Musíme se dobře připravit a hrát jako loni

Šikovný útočník, který má za sebou svou první sezonu v juniorské kategorii. Příliš toho ale nakonec neodehrál a své spoluhráče sledoval při vrcholu sezony v podobě extraligové baráže jen z pozice diváka. Ptáte se, kdo se za touto krátkou charakteristikou skrývá? Lukáš Žemlička se v rozhovoru zmínil o tom, co ho vyřadilo na dlouhou dobu ze hry, jak je spokojený s celou minulou sezonou včetně svých výkonů nebo co ho se spoluhráči mrzelo nejvíce, přičemž na závěr neopomněl ani přiblížit letní přípravu.

Jak bys na začátek ze svého pohledu zhodnotil uplynulou sezonu?
Už od začátku jsme šli do zápasů s tím, že se chceme postoupit do bojů o extraligu, což se nám nakonec povedlo. Bohužel, postup do nejvyšší soutěže nám těsně unikl. Dost nás to mrzelo a nelíbil se nám systém, který se v uplynulé sezoně hrál, jelikož do extraligy postupoval jen jeden tým. Celkově bych ale sezonu hodnotil určitě pozitivně.

Od začátku soutěže jste jasně dominovali a poráželi jednoho soupeře za druhým, často i výrazným rozdílem. V čem jste podle tebe měli oproti ostatním prvoligovým týmům nejvíce navrch?
Rozdíl byl především v bruslení a kondici. Naše největší síla byla ve třetích třetinách, kdy s námi protihráči už nevydrželi bruslit. Také bylo znát, že jsme měli v týmu dost hráčů se zkušeností s dorosteneckou i juniorskou extraligou.

Museli vám kvůli tomu trenéři nějak připomínat, abyste dalšího soupeře nepodcenili?
Moc ne, sami jsme dobře věděli, že podcenit se nesmí žádný soupeř, i když se nám to taky párkrát povedlo.

Nastupoval jsi do 22. kola, potom jsi ze sestavy Rebelů zmizel. Mohlo za to zranění?
Měl jsem mononukleózu, která mi na začátku ledna ukončila sezonu.

Co konkrétně se ti stalo a mohl ses po dobu rekonvalescence alespoň částečně připravovat?
Připravovat jsem se nemohl, musel jsem dodržovat klid na lůžku po dobu 4 měsíců.

Odehrál jsi v základní části 14 zápasů, což ti stačilo na vstřelení sedmi branek. Jsi s touto bilancí a svými výkony spokojený?
Spokojený nejsem, chtělo by to aspoň ten bod na zápas.

Lukáš Žemlička nastřílel celkem 7 gólů, v této šanci však neuspěl

Postup do nejvyšší soutěže vám nakonec o vlásek unikl. Na čem musí tým nejvíce zapracovat, aby se v další sezoně do extraligy už probojoval?
Musíme se dobře připravit a hrát jako loni. A ještě by to chtělo trochu toho štěstíčka v důležitých zápasech.

V současné době probíhá u hokejových mužstev letní příprava. Jak jsi s ní zatím spokojený a na co se v ní zatím trenéři nejvíce zaměřují?
Letní příprava je teď přibližně v polovině. První polovina je zpravidla vytrvalostní a ta druhá rychlostní (silová). Nejvíce času se v tréninkách věnuje posilování nohou a odrazové síle. Já jsem se do přípravy zapojil až třetí týden, když mi doktoři potvrdili, že jsem zdravý. Letní příprava je velmi náročná, ale samozřejmě nezbytná.

Budeš oblékat dres Havlíčkova Brodu i v další sezoně?
Budu.

Chtěl bys na závěr něco dodat nebo někomu vzkázat?
Chci všem hokejistům popřát hodně sil do zbytku letní přípravy a do nové sezóny.

Díky za rozhovor a ať se ti daří.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu