6. 5. 2012 | Ladislav Vácha

Starší dorostenci bojovali, ale na play-off to tentokrát nestačilo

Starší dorost Havlíčkova Brodu má za sebou další sezonu mezi tuzemskou hokejovou smetánkou. Nejvyšší soutěž se mu sice podařilo udržet, ale na prestižní účast ve vyřazovacích bojích to tentokrát nestačilo. Do dalšího soutěžního ročníku vkročí mladí Rebelové s jednou velkou změnou, na střídačce po dlouhé době končí kouč Tomáš Mariška, který kývl na nabídku vést juniorku Karlových Varů v MHL. Jeho místo zaujal Richard Cachnín, jenž trénoval v minulé sezoně mladší dorost. Pojďme si v několika bodech zrekapitulovat to, jak si starší dorostenecká kategorie Rebelů počínala.

Nepříjemné série porážek na začátku i konci soutěže:

Mariškova parta nevstoupila do dalšího ročníku extraligy pevným krokem a po šesti úvodních kolech měla na svém kontě pouze bod, který získala v domácím prostředí proti Mladé Boleslavi. Mladí bojovníci z Kotliny museli skousnout i hodně nepříjemné porážky, když hned ve třech duelech odjížděli z ledu s osmi a více brankami ve své síti. Hodně neradi určitě vzpomínají hlavně na zápas proti Pardubicím, které Havlíčkovu Brodu nasázely 10 gólů. Na druhou stranu se sluší podotknout, že jim rozlosování hned na úvod přiřklo hodně silné soupeře. Bodový půst se přihlásil o slovo i v závěru nadstavbové části a přinesl s sebou pět porážek v řadě. Tyto ztracené body tým určitě hodně mrzí, v boji o play-off potom zoufale chyběly.

Velká rotace v kádru:

Trenérský tandem Tomáš Mariška – Petr Jansík musel během sezony řešit spoustu starostí se složením sestavy. Marodka začala sužovat nejen starší dorostence, ale také juniory. Z týmu tak hned několik hráčů vypomáhalo nejstarší mládežnické kategorii, která sváděla s Hradcem Králové tuhý souboj o extraligovou baráž a stala se pro Havlíčkův Brod prioritou. Tým proto doplnili někteří hokejisté z mladšího dorostu, kteří to měli mezi staršími kolegy hodně těžké. Někteří z nich se ale i přesto stali skvělými posilami. Jmenovat můžeme například talentovaného forvarda Radima Zohornu, který za 11 startů stihl nasbírat 6 kanadských bodů.

Obávaný bombarďák jménem Ondřej Beránek:

Mužstvu nesmírně pomohl návrat úderného útočníka Ondřeje Beránka, úderného útočníka, který řádil jako utržený ze řetězu. Jednadvacet kanadských bodů (10 + 11) za 15 startů z něj v přepočtu na počet odehraných zápasů dělá nejproduktivnějšího hráče týmu. Co se týče produktivity, bravurně si vedl také forvard Tomáš Chlubna, který se může pochlubit průměru jednoho kanadského bodu na odehraný duel, a obránce Tomáš Dvořák, jehož bezesporu těší pravidelné pozvánky do mládežnické reprezentace. Oba nasbírali 26 kanadských bodů. Za zmínku nepochybně stojí také Marek Němec (25 bodů) nebo Daniel Vosyka (21).

Play-off uniklo o devět bodů:

Týmu vyšel velmi dobře vstup do nadstavbové části, když z šesti utkání hned čtyřikrát vyhrál. Na účast ve vyřazovacích bojích to nakonec i přes veškerou snahu nestačilo, postup unikl havlíčkobrodské družině na úkor Kladna o devět bodů. V nadstavbové části skončila na páté pozici, a v rukách jí tak zbyl nepopulární „černý Petr“. Cenné body ze začátku a konce soutěže, které Havlíčkův Brod ztratil, se nakonec ukázaly jako klíčové. Velkým pozitivem je však to, že se extraliga staršího dorostu udržela i pro další soutěžní ročník. Bojovný kolektiv tak zaslouží pochvalu.

Soupiska staršího dorostu v sezoně 2011/12:

Daniel Dolejš, Jan Jeřábek, Vítek Vaněček, Ondřej Krásný, Čeněk Novák – Lukáš Bláha, Filip Dundáček, Tomáš Dvořák, Jan Krajcigr, Milan Křípal, Jaroslav Meloun, Dušan Mendl, David Vala, Matěj Špinar, Radim Žuček – Ondřej Beránek, Lukáš Brebera, Tomáš Chlubna, Ondřej Hlídek, David Krajhanzl, Petr Kuchta, Dominik Kundrát, Tomáš Ludvík, Štěpán Mozr, Matias Mäki, Marek Němec, Filip Nováček, Martin Osmík, Martin Polák, David Voplakal, Daniel Vosyka, Radim Zohorna.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu