4. 5. 2012 | Eva Streichsbierová

Teď mě mrzí, že jsem loni z Brodu odešel, přiznává ústecký útočník Miroslav Třetina

Před rokem odcházel útočník Miroslav Třetina z Kotliny do Ústí nad Labem s jasným plánem - chtěl hrát v týmu s nejvyššími ambicemi a pokusit se s ním postoupit mezi domácí elitu. Jenže extraligový sen se rozplynul v sedmém finálovém duelu prvoligového play-off, v němž Lvi podlehli Pirátům z Chomutova. „Musím to hodnotit jako neúspěch. Jsem zklamaný,“ přiznal bývalý dlouholetý forvard HC Rebel Havlíčkův Brod.

Zkušeného hokejistu mrzelo hlavně to, že si ve vrcholné části letošního ročníku skoro nezahrál. „Loni udělal to samé Chomutov, že natahal do týmu na play-off jiné hráče. A u nás to bylo teď stejné. Noví kluci museli hrát, protože přišli z extraligy, a nás, kteří jsme tam byli celou sezonu, najednou nenasazovali,“ povzdechl si.

Jen pár dnů po vyřazení z bojů o baráž přišlo prohlášení vedení ústeckého klubu, že se na příští ročník bude výrazně snižovat rozpočet. A měnit se mají také předsezonní cíle. „O to víc jsem teď zklamaný, že jsem odešel z Brodu, který je výborně zajištěný a má ambice hrát do čtvrtého místa. V Ústí budou mít sice možná stejné plány, ale tady bych byl doma,“ smutnil Třetina.

Jenže podepsanou smlouvu má se Severočechy, a to ještě na tři roky. „Jak to ale nakonec dopadne, nevím. Bylo mi řečeno, že pokud si najdu něco lepšího, že mě pustí, ale já myslím, že to tak nebude. Zároveň mi totiž naznačili, že se mnou počítají,“ uvedl dvaatřicetiletý útočník. „Zůstanu tak na devadesát procent, i když některé věci ještě nejsou doladěné. Je jasné, že pokud se sníží rozpočet, tak půjdou dolů i platy. No uvidíme...,“ krčil rameny.

Starosti se svým angažmá teď každopádně na pár dnů úplně vymaže z hlavy, čeká ho totiž podstatně příjemnější záležitost. „V sobotu jdu Vojtovi Němcovi (rovněž bývalý Rebel a v současnosti hráč Komety Brno – pozn. red.) na svatbu. Vybral si mě za svědka, takže ho budu držet za ruku, aby v poslední chvíli neutekl,“ prozradil se smíchem Třetina.

Kvůli ženitbě kamaráda dal dokonce košem i hokejbalistům Jihlavy, kterým pravidelně po sezoně pomáhá a kteří letos usilují o postup do extraligy. „Vedeme v semifinále nad Poličkou 2:0 na zápasy, tak věřím, že to kluci zvládnou. A kdyby náhodou třetí utkání nerozhodlo, tak možná na to čtvrté dorazím,“ připustil.

Proto se prý také bude pro jistotu při svatební hostině hlídat. „To zvládnu,“ smál se Třetina. „Ale ono je to jedno, stejně bych se musel ještě domluvit s manželkou, jestli by mě na zápas vůbec pustila,“ dál ladil na veselou notu. „Každopádně si moc přeju, abychom letos s klukama postoupili. Chci být u toho,“ dodal.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu