9. 4. 2012 | Ladislav Vácha

David Kozlík: Myslím si, že sezona byla určitě povedená

Havlíčkobrodští junioři mají už své vystoupení letošní sezoně za sebou, přičemž s ním mohou být spokojení. Podařilo se jim ovládnout základní část prvoligové skupiny Střed a z prvního místa si zajistili účast v baráži o nejvyšší soutěž, jíž měli sice rozjetou skvěle, ale v rozhodujícím duelu bylo o jeden gól úspěšnější Ústí nad Labem. Mladí Rebelové ale předváděli bojovný a atraktivní hokej, který se fanouškům určitě líbil. Za sezonou jsme se ohlédli s útočníkem Davidem Kozlíkem.

Jak bys na začátek ze svého pohledu zhodnotil uplynulou sezonu?
Myslím si, že sezóna byla určitě povedená. Celou základní část jsme hráli na špičce. Postoupili jsme do baráže o extraligu, tam se nám také nevedlo vůbec špatně, ale pak nám nevyšel zápas doma s Ústím, kde jsme první třetinu prospali, prohrávali jsme 0-3, a pak už se nám nepovedlo to otočit. Potom hned další zápas s Havířovem také nevyšel úplně podle našich představ a postup se nekonal.

V základní části 1. ligy juniorů se vám dařilo skvěle, soupeře jste ve většině případů přesvědčivě přehrávali. Jak jsi byl spokojený se svými výkony?
Řekl bych, že mně osobně ta první liga juniorů moc nesedí. Nehrál jsem to, co bych chtěl, nedával jsem moc gólů a nepodával jsem stabilní výkony.


Obávaný útočník:
David Kozlík

Narozen: 19.6.1993
Výška: 190 cm
Váha: 97 kg
Číslo dresu: 81
Pozice: útočník
Hůl: levá
Minulá působiště: -
Současná vizitka:
Odehrané zápasy: 26
Kanadské body: 25 (14+11)
Účast na ledě: N
Trestné minuty: 20

V domácím utkání s Velkými Popovicemi jste sice vyhráli vysoko 6:2, ale tebe postihlo nepříjemné zranění. Co konkrétně se ti přihodilo a jak k tomu došlo?
Bylo asi 5 minut do konce zápasu a vedli jsme 5:2. Já jsem měl puk u nich ve třetině a jeden protihráč mě natlačil na mantinel, poté do mě zezadu vrazil, já si tam špatně nechal ruku a o hranu mantinelu jsem si zlomil zápěstí. Toto zranění se léčí přibližně 12 týdnů.

Zřejmě ses připravoval individuálně. Jak ses udržoval během rekonvalescence v kondici?
Ze začátku jsem nedělal nic, protože jsem si myslel, že mám po sezóně. A vzhledem k tomu, že letos maturuju, jsem se věnoval škole, ale asi po čtrnácti dnech nic nedělání mě to přestalo bavit, tak jsem se zapojil k fotbalistům z Tisu, kteří právě trpěli při zimní přípravě. Takže jsem s nimi chodil 3x týdně běhat, pátky se chodil hrát futsal do haly a o víkendu byla většinou přátelské utkání. Asi po měsíci jsem se vrátil na led, chodil jsem s kluky jen tak bruslit se sádrou na ruce, a když mi ji sundali, tak jsem pomalu začínal trénovat na ledě naplno s ortézou.

Vrátil ses na led až na baráž o extraligu. Bylo pro tebe výhodou, že ses mohl v klidu připravit na vrchol sezony? Bylo znát, že ti chybí zápasové vytížení?
Vrátil jsem se přibližně týden před začátkem baráže. Jako výhodu to určitě neberu, protože běhání není bruslení. V podstatě jsem dva měsíce nehrál žádný zápas a po fyzické stránce jsem na tom zrovna nejlíp také nebyl.

Trenér Václav Adam v rozhovoru před baráží uvedl, že s kolegou Benákem zhruba vědí, co mají od soupeřů čekat. Co přesně jste před baráží nejvíce trénovali a udíleli vám trenéři před zápasy s jednotlivými soupeři i nějaké speciální taktické pokyny?
Před zápasem nám koučové řekli, na co si máme dávat pozor a různé najetí přesilovek, ale to bylo tak celé. Baráž jsme hráli za odměnu po vydařené sezóně.

Začátek boje o nejvyšší juniorskou soutěž vám vyšel skvěle, ztratili jste pouze jediný bod v Ústí nad Labem. Právě se Lvy jste sehráli v Kotlině klíčový duel o postup, který jste nakonec po tuhé a vyrovnané bitvě nezvládli. Čím to podle tebe bylo, že vám vůbec nevyšla první třetina? Mohla za to třeba i nějaká nervozita z toho, že máte soutěž skvěle rozehranou a k postupu už vám chybí jen krok?
Myslím, že jsme se viděli s pohárem nad hlavou. Že jsme se už viděli, jak celou baráž vyhrajeme. Nervozita také určitě udělala svoje.

Po porážce s Ústím nad Labem, kde vám chyběla i trocha potřebného štěstí, určitě nepanovala v kabině příliš dobrá nálada. V sezoně jste si vybrali prakticky jediný slabý moment a hned to mělo kruté následky. Myslíš si, že se tým z tohoto úderu vzpamatoval a šel do střetnutí s Havířovem s čistou hlavou, nebo přece jen bylo zklamání z nešťastného zápasu znát?
Myslím, že to zklamání určitě nebylo dobré, podepsalo se to na všech hráčích.

David Kozlík (zcela vlevo) si se svými spoluhráči užil hodně gólové radosti

Váš kapitán Vojtěch Varga v pozápasových ohlasech řekl, že už byla znát i únava. Jak jste se snažili během náročného programu regenerovat a nabrat síly do dalšího zápasu?
Každý hráč má asi svůj způsob regenerace, v mém případě se jednalo o hodně spánku.

V domácím prostředí vás hnali kupředu havlíčkobrodští fanoušci, kteří vám přišli pomoci i v důležitých utkáních proti Hradci Králové v základní části. Co na jejich podporu říkáš?
Určitě jim chci moc poděkovat, moc nám svým pobytem na stadionu při tak důležitém zápase pomohli.

Víš už teď, jaká bude tvá nejbližší hokejová budoucnost?
Teď opravdu nevím, co se mnou bude příští rok. Dostal jsem pár nabídek z juniorské extraligy, ale ještě jsem to nějak více neřešil, počkám, až, snad, úspěšně odmaturuji a uvidí se.

Chtěl bys na závěr něco dodat nebo někomu vzkázat?
Chtěl bych poděkovat klukům za skvělou sezónu, všem, co nás chodili podporovat a taky trenérům, že to s námi celou tu sezónu vydrželi.

Díky za rozhovor a ať se ti daří i v příštím soutěžním ročníku.
Jojo, taky dík.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu