1. 4. 2012 | Ladislav Vácha

Vojtěch Varga: Musíme tuhle porážku hodit za hlavu

Havlíčkobrodští junioři za sebou mají hodně smutný večer. O tom, jak někdy dokáže být hokejový osud krutý, se včera na vlastní kůži přesvědčili v klíčové bitvě s Ústím nad Labem, proti kterému měli na své straně výhodu domácího prostředí. Po katastrofálním začátku se nakonec mladí Rebelové vzchopili a ke kýženému vyrovnání jim chyběl jen malý kousíček. Nakonec však zavládl v jejich řadách smutek. Nejsmutnějších mládežnických ohlasů sezony se tak jako správný kapitán zhostil Vojtěch Varga.

Do Kotliny přišlo podpořit brodský soubor hodně natěšených fanoušků, kteří baráž o extraligu juniorů přijali s povděkem, neboť A-mužstvo už má své vystoupení v této sezoně za sebou. Po první dvacetiminutovce ale měli ke spokojenosti jistě daleko, Rebelové se očividně trápili a nabrali tříbrankové manko. „V první třetině jsme byli zmatení. Soupeře jsme nedohrávali do těla, vůbec jsme nebruslili. Podepsala se tam už také únava. Měli jsme prostě víc zabrat,“ pustil se do smutného hodnocení Vojtěch Varga.

Po úvodní třetině se domácí postupem času zvedali a začali konečně střílet také góly. V prostřední části se jim povedlo snížit na nejtěsnější rozdíl, ale soupeř v závěru opět získal dvoubrankové vedení. V závěrečném dějství se střelecky prosadil Erik Novák a svěřenci trenérského tandemu Adam – Benák založili závěrečný tlak. Ten však vyrovnání nepřinesl. „Dneska byl ten rozdíl rozhodně v první třetině. Tam nám utekli o tři góly a pak už se to těžko dohánělo,“ měl jasno jeden z největších tahounů týmu.

Havlíčkův Brod se přesvědčil o tom, jak tenká může být hranice mezi úspěchem a zklamáním. V soutěžním ročníku si snad vůbec poprvé vybrali slabší chvilku, bohužel v nejhorším možném momentu. Přesto není důvod skládat zbraně, zbývají ještě dvě barážová kola, během nichž se může stát cokoliv. Bojovníci z Kotliny prohráli bitvu, ale zdaleka ne celou válku. „Určitě musíme tuhle porážku hodit za hlavu, nastupovat s čistou hlavou a jít do toho naplno,“ odmítá odevzdanost útočné eso Rebelů a naznačuje, že se svými spoluhráči nechá na ledě všechno až do poslední sekundy boje o nejvyšší soutěž.

Co se týče nejbližšího programu Rebelů, v pondělí je čeká od 17:30 na domácím ledě duel s Havířovem, baráž potom uzavřou ve středu na kluzišti Orlů ze Znojma. Ústečtí Lvi hostí doma Znojmo, soutěž následně zakončí v Havířově. Severočeši mají v tabulce na soubor z Kotliny dvoubodový náskok.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu