29. 2. 2012 | Eva Streichsbierová

Na to, že mají extraligový tým, se třásli pokaždé až do konce, říká Vondráček

Pro chomutovské hokejisty to měla být jen taková trochu svižnější procházka na úvod letošního play-off. Podobná, na jakou se ve čtvrtfinále vydali jejich sokové z Ústí nad Labem. Jenže ouha! Zatímco Třebíč odcházela po oba dva dny z ústeckého ledu s předpokládaným výpraskem, havlíčkobrodští Rebelové motali hlavu favorizovaným Pirátům až nečekaně důkladně. „Na to, že mají extraligový tým a chtějí strašně postoupit, tak můžou být rádi, že vůbec těch 2:0 na zápasy vedou. Třásli se v obou až do konce,“ pustil se do hodnocení dvoudenního výjezdu na sever Čech útočník Rebelů Roman Vondráček.

ČTVRTFINÁLE: dějství první - 3:1!

Pondělní duel začali hosté z Havlíčkova Brodu špatně a nad vodou je v první třetině držel jen skvělý brankář Jaroslav Suchan. „Bez něj bychom tu první třetinu nepřežili, strašně moc nás podržel,“ vysekl Vondráček poklonu svému spoluhráči.

Zápas, který nakonec Piráti vyhráli 3:1, rozhodly přesilovky. Domácích hráčů si šlo posedět na trestnou lavici během šedesáti minut celkem pět, hostů jednou tolik. „Jestli si myslím, že byl na nás rozhodčí přísnější? O tom nepochybujte. Však jsem to už potom taky psychicky neunesl a dostal desítku,“ přiznal sedmadvacetiletý forvard.

Při gólu Lapšanského na 2:1 si odpykával trest Wasserbauer a pojistku na první vítězství Chomutova dal Rutta dokonce v době, kdy hráli Rebelové ve třech. „Rozhodně si nemyslím, že by šlo o fauly, za které nás měli poslat do tří! Navíc až potom, co dvěma hlavním rozhodčím musel radit čárový. Od čeho tam potom teda ti dva hlavní jsou?“ zlobil se Vondráček.

A o co konkrétně šlo? Z utkání bylo odehráno 50 minut, když byla přerušená hra kvůli avizovanému vyloučení brodského kapitána Moravy. Jenže nakonec udělil sudí tresty dva. „Bylo po odpískání, kolem mě tam dělal nějaký domácí hráč oblouk a chtěl do mě narazit, protože jsem ho předtím dohrál. Já se ale akorát zapřel, on zavrávoral, nevyšel mu krok a spadl na mě,“ popisoval údajný nedovolený zákrok Vondráček.

Tím ale sitace nekončila, naopak... „Okamžitě začal brečet, že ho něco bolí a sahal si do obličeje, ačkoliv tam vůbec nic neměl. Nepovažoval jsem tuhle estrádu za důležitou. Zvlášť proto, že hlavní stál u nás a viděl, že se nic nestalo. Tak jsem se sebral a odejel na střídačku. A najednou koukám, jak Kraft s čárovým jedou za hlavním, něco mu říkají a ten pak ukázal na mě, že jdeme do tří. To prostě nechápete,“ krčil rameny potrestaný hráč.

ČTVRTFINÁLE: dějství druhé – 3:2 pp!

O den později bylo utkání mezi chomutovskými Piráty a Rebely ještě dramatičtější. Hostům opět skvěle zachytal gólman Jaroslav Suchan, ovšem tentokrát byl v častější permanenci i jeho protějšek Milan Řehoř. „Hráli jsme mnohem líp, byli jsme aktivní,“ pochvaloval si druhé utkání Vondráček. „Je velká škoda, že se nám nepovedlo tenhle zápas vyhrát,“ litoval.

Každopádně se brodský tým opět přesvědčil, že se i s favorizovaným Chomutovem dá sehrát vyrovnaná partie. „Platí na ně agresivní hokej, což bylo vidět už v prvním utkání. A přesně tak na ně musíme hrát i u nás doma,“ má jasno o taktice pro další dva čtvrtfinálové duely. „Jsme připraveni na jejich neustálé simulování, které jim rozhodčí žerou,“ zní odhodlaně z kabiny Rebelů. Přičemž asi nejčastěji v rámci tohoto tématu padalo jméno chomutovského útočníka Štěpána Hřebejka.

Třetí zápas série uvidí havlíčkobrodská Kotlina v pátek 2. března od 17.30. „Věřím, že nás fanoušci přijdou podpořit a pomůžou nám,“ přeje si Vondráček. „Víme, že to nebude nic jednoduchého, ale uděláme všechno proto, abychom oba zápasy doma vyhráli. Aby ten jejich extraligový tým trochu znervózněl,“ dodal s úsměvem.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu