26. 2. 2012 | Richard Wagner, David Žůrek

Vsetín smetl mladé Rebely ve třetí části

V S E T Í N - Z hnědouhelného království do hlubokých moravských hvozdů se vydali Rebelové napravit svůj včerejší neúspěch. To se jim nepovedlo a po gólovém výprasku ze třetí třetiny odjíždějí domů pouze s větrem v kapse. Na Lapači, stadionu, který zažil již několik mistrovských titulů, se parádním výkonem blýskl brankář Rebelů Vítek Vaněček, jenž z celkového počtu 74 střel (!) inkasoval "pouhých" osm branek.

Autor reportáže: David Žůrek.

Těsně po úvodním vhazování byli hosté aktivnějším týmem a zatlačili domácí do jejich obranného pásma. Vsetínští svou důslednou obrannou prací nepustili Rebely ke střele. Po chybné rozehrávce hostů se do samostatného brejku v průběhu druhé minuty dostal Lukáš Kuchařík, nicméně do jeho tvrdé rány stihli Rebelové ještě zasáhnout a srazit ji nad. Domácí nabuzení touto akcí začali více tlačit a zničehonic jich byl plný led. Díky této zvýšené aktivitě se již v páté minutě radovali z jednobrankového vedení. Michal Hryciow vyslal dlouhý pas až na útočnou modrou čáru, kde kotouč přebral Lukáš Kuchařík a vyrazil s Michalem Neuwirthem do přečíslení dva na jednoho. Ačkoliv mohl ještě posunout kotouč na Michala Neuwirtha, volil raději zakončení a tato volba se nakonec ukázala jako nejlepší.

Hráči Havlíčkova Brodu se snažili stejnou taktikou překvapit domácí obranu, ale jejich pasy nebyly tak přesné jako ten vsetínský a tak se hra rozpohybovala od jedné modré čáry k druhé. Téměř v polovině deváté minuty dostali hosté možnost zahrát si přesilovou hru, ale nedařilo se jim v ní naprosto vůbec nic. Naopak to byli domácí, kdo měl puk převážně na hokejce a vrcholem všeho byli kličky a přihrávky Šjafotdinova a Forcha v rohu útočného pásma, čímž získali pro svůj tým cenné vteřiny. Další domácí vyloučení přišlo v úvodu 12. minuty, když Ivo Svozílek dostal 2 minuty podražení. Hosté tuto přesilovou hru sehráli úplně jina než tu první a tak se Svozílek již po 68 vteřinách vrátil na led. Při klasickém přesiovkovém zámku tvrdě pálil od modré čáry Milan Křípal a jeho dělovku ještě před Svobodou tečoval Ondřej Beránek. Tuto teč zvládl ještě Svoboda pokrýt, ale na následnou Beránkovu dorážku již nedosáhl.

Hosté po vstřelené brance značně ožili a v úvodu 15. minuty našel Chlubna mezi kruhy najíždějícího Beránka. Tentokrát ovšem Rebel Beránek mířil nad. Na konci 16. minuty se opět radovali domácí. Jan Forch vybojoval kotouč u modré čáry odkud jej poslal Ondřeji Tydlačkovi. Ten si kotouč v klidu zpracoval a když viděl, že Josef Mikula má před sebou poloprázdnou bránu, naservíroval mu kotouč jako na zlatém podnose. Josef Mikula se nabídkyzhostil s maximální péčí a na ukazateli skóre svítil stav 2:1. Do konce první třetiny měli i domácí možnost zahrát si v početní převaze a ačkoliv soupeře jednoznačněě přehrávali, tak v koncovce se jim nedařilo a většina puků končila mimo bránu, nebo na připraveném Vaněčkovi.

Úvod druhého dějství byl ve znamení testování pozornosti obou gólmanů. Nejprve Vaněčka prověřil golfákem Zuzaník a následně na druhé straně Svobodu dvakrát po sobě prověřoval Žuček. Ze všech soubojů ale vyšli lépe gólmani a tak se skóre neměnilo. Až do 33. minuty byla k vidění rychlá hra na obě brány, ale ani jedno z mužstev výrazněji neohrozilo ochránce soupeřovi svatyně. Hráči obou týmů v druhé třetině dohrávali téměř každý osobní souboj. V jednom z takových soubojů to právě ve 33. minutě již přehnal Marek Němec a tak měli domácí k dispozici druhou přesilovou hru. Ta trvala pouze 65 vteřin. Ondřej Grygar poslal jedovatý projektil na Vanščka, jež jej srazil pouze k Dalimilu Zvonkovi. Přestože měl kolem sebe hodně volného místa, rozhodl se rychle přihrát na nikým nehlídaného Lukáše Kuchaříka, který nekompromisně zavěsil pod víko.

Po vstřelené brance domácí opět polevili, což vedlo až k faulu Hryciova. Kdo očekával, že hosté sehrají přesilovou hru podobně jako tu předchozí tak byl nemile překvapen. Rebelům odksakovaly puky z holí, nedařilo se jim pořádně rozehrát a tak domácí získávali cenné vteřiny držením kotouče v útočném pásmu. Před koncem začala být na Rebelech citelně vidět nervozita a jejich herní projev byl čím dál tím nepřesnější. Jejich trápení ukončila až siréna.

V úvoduzáverečné části hosté faulovali a domácí měli příležitost navýšit náskok před soupeřem. Přestože Rebely zamkli v jejich obranném pásmu, nedostali se téměř ke střele. Když už se podařilo Grygarovi vystřelit, tak kotouč zastavila tyčka. Ve 44. minutě odstartovala gólová smršť. Nejdříve Ivo Svozílek nabídl kotouč Lukáši Kuchaříkovi, který střelou pod víko završil svůj hattrick. Opět se opakovala situace z druhé třetiny, kdy domácí vstřelili branku a polevili ve hře, čímž byli donuceni faulovat a nabídnout Rebelům výhodu muže v poli navíc. Havlíčkobrodští tuto nabídku ochotně přijali. Po Beránkově ráně se v obrovském chumlu před Svobodou nejrychleji zorinetoval Tomáš Chlubna a zasunul kotouč kolem ležícího Svobody až za brankovou čáru.

Chvíli na to přišlo další vyloučení domácích a hostům se nabídla další přesilová hra, kterou také zužitkovali a snížili na rozdíl jedné branky. Ačkoliv se Svoboda snažil ze všech sil, nedokázal po Beránkévě střele a Chlubnově dorážce zabránit Petru Kuchtovi, aby jej překonal. Tím ovšem gólový příděl hostů dosáhl svého maxima. Domácí téměř okamžite kontrovali. Žabčík dojel s pukem až za vaněčkovu svatyni odkud šikovnou žabičkou našel před bránou volného Ondřeje Tydlačku a ten nedal Vaněčkovi žádnou šanci. Hra nabrala na obrátkách jak v pohybu tak i v drobných šarvátkách. Rozhodčí ale rychle ukázal kdo je na ledě pánem, a že takhle to dál nepůjde. Nnejdříve šel za domácí pykat Šjafotdinov a 39 vteřin po něm putoval na trestnou lavici Zohorna. Ani jednomu mužstvu ovšem hra ve čtyřech příliš nesedla a tak se skóre neměnilo.

V 56. minutě se domácí radovali již pošesté. Michal Hryciow nejdříve důrazně bránil ve vsetínském pásmu a když vybojoval kotouč, poslal jej Martinu Kohoutovi. Ten se rozjel sám proti Vaněčkovi a proti jeho golfovému úderu neměl Rebel v bráně žádnou šanci. V 57. minutě se do sebe u Svobodovi brány pustili Zuzaník s Chlubnou. Jelikož oba shodili rukavice, rozhodčí je poslal do kabin. K bitce ale nedošlo. Přestože to nejdříve vypadalo, že si kluci vjedou do vlasů, nakonec Tomáš Chlubna raději odjel. V 58. minutě přišla další branka domácích. Podobným způsobem jako u páte branky přihrával Žabčík Tydlačkovi, nyní přihrával do téměř stejné pozice Dalimil Zvonek Martinu Kohoutovi a ani ten nedal Vaněčkovi šanci.

Hosté od této branky věděli, že je již zápas rozhodnut a tak domácí přidali závěrečnou tečku 23 vteřin před koncem, když Robert Neuwirth srazil mezi Vaněčkovi betony projektil Jiřího Hajdy.

Foto: Martin Pavlík

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Beránek 1 0 1 -2 0
Lukáš Brebera 0 0 0 -2 0
Filip Dundáček 0 0 0 -4 0
Tomáš Dvořák 0 0 0 -3 0
Ondřej Hlídek 0 0 0 -3 0
Tomáš Chlubna 1 1 2 0 0
Jan Krajcigr 0 0 0 -3 0
David Krajhanzl 0 0 0 0 0
Milan Křípal 0 1 1 -5 0
Petr Kuchta 1 0 1 -2 2
Dominik Kundrát 0 0 0 0 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 -1 0
Marek Němec 0 0 0 -2 2
Daniel Vosyka 0 0 0 -3 0
Radim Zohorna 0 1 1 -3 4
Radim Žuček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vítek Vaněček 60 74 8 66 89,19 0 0

Ohlasy k utkání

42.. kolo, sobota 25.2.2012 od 11:00
8:3
(2:1, 1:0, 5:2)
Vsetín - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 5. Kuchařík (Hryciow), 16. Mikula (Tydlačka, Forch), 34. Kuchařík (Zvonek, Grygar), 44. Kuchařík (Svozílek), 48. Tydlačka (Žabčík), 56. Kohout (Hryciow), 58. Kohout (Zvonek, Šjafotdinov), 60. Neuwirth (Hajda, Tydlačka) - 13. Beránek (Křípal), 45. Chlubna (Beránek), 47. Kuchta (Chlubna, Beránek). Rozhodčí: Jan Vaněk - Zbyněk Hejda, Jan Janča. Vyloučení: 7:5, navíc Zuzaník (VSE) a Vaněček (HBR) 1O min. OT za nesp. chování. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 93 Střely na branku: 74:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:3, 8:3.

Sestavy

Vsetín

Svoboda (Vlach) - Hajda, Žabčík, Hryciow, Vašíček, Zuzaník, Svozílek, Zvonek, Neuwirth, Stupka, Forch, Kohout, Kuchařík, Grygar, Tydlačka, Šjafotdinov, Mikula

Havl. Brod

Vaněček (Jeřábek) - Žuček, Dvořák, Křípal, Krajcigr, Dundáček, Vosyka, Kuchta, Zohorna, Hlídek, Chlubna, Brebera, Ludvík, Krajhanzl, Kundrát, Beránek, Němec

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu