19. 2. 2012 | Ladislav Vácha, Richard Wagner

Václav Němec: Ještě není nic rozhodnutého, pořád je o co hrát

Havlíčkobrodští junioři po pátečním vítězství nad Hradcem Králové pokračovali ve svém víkendovém programu, když v Kotlině tentokrát přivítali Jindřichův Hradec. Ve 2. třetině vedla Benákova parta už 3:0, ale soupeř se neuvěřitelně vzchopil a postaral se o chvilkové drama. Mladí Rebelové však nezpanikařili a gólovou lavinou zlomili odpor Jihočechů. Hostem našeho pozápasového rozhovoru se stal obránce Václav Němec.


Důrazný bek:
Václav Němec

Narozen: 12.2.1991
Výška: 178 cm
Váha: 84 kg
Číslo dresu: 24
Pozice: obránce
Hůl: levá
Minulá působiště:
Žďár nad Sázavou, Třebíč, Chotěboř, Slavia Praha

Současná vizitka:
Odehrané zápasy: 26
Kanadské body: 13 (8 + 5)
Účast na ledě: N
Trestné minuty: 16

Mladíci z Kotliny po většinu úvodního dějství bojovali se svou špatnou produktivitou, kterou zlomili dvěma přesnými zásahy až chvíli před první sirénou. V prostřední části ještě navýšili svůj náskok, ale v poslední dvacetiminutovce hosté dvěma slepenými brankami zadělali na drama. Domácí však přidali na obrátkách a nakonec přesvědčivě zvítězili. „Když jsme vedli 3:0, tak to bylo v pohodě. Potom ale snížili a už to nebylo nic moc. Za stavu 3:2 už jsme se báli o výsledek, ale po naší další brance už to bylo lepší. Když to bylo 5:2, tak už jsme hráli spíše na parádu, nebylo už moc o co hrát,“ ohlédl se za průběhem utkání Václav Němec.

Soupeř se sice dostal po dvou rychlých brankách na nejtěsnější rozdíl, ale Havlíčkův Brod měl rozhodně více ze hry. Prezentoval se především častou střelbou, jež nakonec přinesla kýžené ovoce. „Přehrávali jsme je, pořád jsme stříleli a tlačili jsme se do brány. To bylo asi rozhodující,“ potvrdil nesmlouvavý obránce.

Z pozice hráče, který má v popisu práce především defenzivní úkoly, se ukázal být i dobrým střelcem, trefil se do soupeřovy sítě hned dvakrát. „Při tom prvním gólu mi přihrával Erik Novák. Já jsem chtěl střílet na bránu, tak jsem to prostě hodil na brankáře, zkusil jsem to, a padlo to tam. Řekl bych, že to byl šťastný gól,“ popsal svůj první zářez na pažbu.

A v čem byl největší rozdíl mezi oběma soupeři? „Myslím si, že asi v té střelbě. Všude kde jsme mohli, tak jsme stříleli. A napadalo to tam,“ odhalil jednu z hlavních příčin havlíčkobrodského vítězství mladík, který už se několikrát objevil i na prvoligové scéně dospělých v dresu A-mužstva Rebelů.

Brodský soubor znovu ukázal, že se střeleckou produktivitou nemá v průběhu soutěže problémy. Přesto se najdou herní činnosti, na nichž je třeba ještě zapracovat. A v čem konkrétně by se mělo mužstvo ještě zlepšit? „Asi v obraně a dávat rychlejší přihrávky. Ne si pořád nahrávat mezi sebou, ale hned to dávat na volné útočníky. Nastřelovat střední pásmo a tlačit se více do brány.“

Rebelové už mohou jako lídr tabulky pomalu vyhlížet baráž o extraligu, jež přijde na řadu po skončení základní části. Přesto ještě není zdaleka dobojováno, do konce zbývá pět kol a jakékoli podcenění situace by mohlo mít fatální následky. Právě proto se nejstarší mládežníci Rebelů na bitvu o nejvyšší soutěž zatím nijak zvlášť nepřipravují. „Necháváme to tak, jak to je. Ještě není nic rozhodnutého, zbývá nám pět zápasů. Pořád je o co hrát,“ odmítl na závěr případné polevení v koncentraci pilíř brodské obrany.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu