18. 2. 2012 | Ladislav Vácha

Michal Zdražil: Doufám, že už nikde nepolevíme

Kdo zavítal v pátek večer do Kotliny na hokej, musel odcházet nadšený. Naše juniorka svedla atraktivní a napínavou bitvu s Hradcem Králové, po níž slavila velmi cenný triumf a upevnění pozice lídra tabulky skupiny Střed. Mladí Rebelové se mohli v těžkých chvílích naplno opřít o svého gólmana Daniela Dolejše, který nese na zdolání největšího konkurenta o extraligovou baráž lví podíl. O utkání jsme si pár minut po závěrečném hvizdu popovídali s útočníkem Michalem Zdražilem.


Opora juniorky:
Michal Zdražil

Narozen: 16.4.1992
Výška: 178 cm
Váha: 72 kg
Číslo dresu: 20
Pozice: útočník
Hůl: levá
Minulá působiště:
Žďár nad Sázavou, Třebíč

Současná vizitka:
Odehrané zápasy: 25
Kanadské body: 21 (7 + 14)
Účast na ledě: N
Trestné minuty: 10

Havlíčkobrodští mladíci přivítali v pátek jednoznačně nejsilnějšího soupeře, v tabulce druhý Hradec Králové. Východočeši od úvodních minut jasně ukazovali, jak moc potřebují v Kotlině vyhrát. Nakonec se dočkali zaslouženého vedení, ale domácí soubor se po přestávce zvedl a krásný duel dokázal otočit ve svůj prospěch. „Myslím si, že zápas byl hodně vyrovnaný. Hradec tlačil celou dobu, ale Honza Kubát rozhodl dvěma góly. Nakonec jsme tak měli více štěstí my,“ okomentoval náročný zápas Michal Zdražil.

I když Rebelové svého soupeře z východu Čech herně rozhodně nepřevyšovali, prokázali obrovskou bojovnost a chuť po důležitém vítězství. Soupeř těžil z velkého množství přesilových her a místy měl opravdu velkou převahu. Benákovi svěřenci se však bránili s vypětím všech sil, přičemž i za cenu vlastního sebeobětování padali do tvrdých střel. „První třetinu byl lepší Hradec, protože si hodně dával puky, lépe bruslil a byl v pohybu. My jsme zezačátku stáli, ale pak jsme s nimi srovnali krok. Nakonec jsme to ubojovali, pomohlo nám i štěstí,“ neskrývala spokojenost jedna z největších opor brodské družiny.

Havlíčkův Brod sice vyhrál důležitou bitvu, ale ještě ne celou válku. Do konce základní části zbývá šest kol a už v neděli přijede do Kotliny Jindřichův Hradec. „Měli bychom potvrdit vítězství. Papírově bychom na tom měli být lépe, ale nesmíme nic podcenit,“ varoval před ošemetným uspokojením bojovný útočník.

Do Kotliny přišla podpořit naše hochy početná skupinka havlíčkobrodských fanoušků, kteří se hlasitým povzbuzováním postarali o báječnou atmosféru. A ptáte se, zda to samotní hráči vnímali? „Určitě. Hráli jsme proti druhému Hradci a dá se říci, že šlo o všechno. Kdybychom prohráli, tak jsme mohli být ještě ohrožení právě Hradcem. Takhle jsme si to ale pojistili a já doufám, že už nikde nepolevíme, všechno vyhrajeme a budeme hrát baráž o extraligu,“ vyjádřil na závěr své přání hokejista s číslem 20 na zádech.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu