17. 2. 2012 | Luboš Vácha

O výhře juniorů nad Hradcem Králové rozhodlo trestné střílení

Juniorský celek Havlíčkova Brodu hostil tým z Hradce Králové, který se v tabulce potýkal na druhé příčce a jeho kvalita byla na ledě Kotliny opravdu znát. Z velmi aktivního hokeje však vyšli vítězně Rebelové. O vítězi rozhodlo Kubátovo trestné střílení.

O tom, že do Kotliny přijel silný soupeř, svědčil hned úvod zápasu. A vlastně i jeho celý průběh. Už od prvních minut se hrál velmi svižný hokej na obě strany kluziště. Více zásahů si však připsal domácí gólman Dolejš. Jako první se z gólu radivali Hradečtí. Václav Pánek tvrdou dělovkou vyslal kotouč na bránu, ten ještě stihl mimo Dolejšův dosah tečovat Šimon Macháň. Posléze se udávání tempa zhostili Rebelové, několik jejich projektilů zaměstnalo hradeckého brankáře. Vzápětí měli velikou šanci hosté. Světlík si hezkou přihrávkou zpoza bránky našel Vlčka, ten však, byť osamocen před brankou, na adresovaný puk nedosáhl. Zbytek první části měl ducha vyrovnané hry. Až na další slibnou šanci Hradeckých v posledních sekundách hry. Gólman Dolejš si s jeho úmyslem poradil a kotouč vykopl pryč.

Tlakem domácích začala prostřední dvacetiminutovka. V brance hostí neskončil puk, nýbrž jeden z hradeckých obránců. Další minuty však nabídly opět vyrovnanou hru odvíjející se spíše ve středním pásmu. V koncovce však měli navrch hosté, Daniel Dolejš musel likvidovat několik hradeckých šancí, svůj tým tak perfektně podržel. Vedení Hradce trvalo do 29. minuty utkání. Erik Novák od modré adresoval puk před branku, kde byl v plné rychlosti najetý Jan Kubát, který si nelámal hlavu a Novákovu střelu prodloužil za záda brankáře Mahdala. Ve své přesilovce se nebezpečně ohrozili Rebelové, když na útočné modré zaváhal Pecen, jehož chybu využil Voženílek. Ten domácí obraně ujel, s jeho nájezdem si Dolejš pohotově poradil. Díky zásahu havlíčkobrodského gólmana musel domácí obraně ze srdce spadnout veliký kámen. Aktivní tempo a boj o každý metr kluziště, tak by se daly popsat poslední minuty druhé třetiny. Atmosféra se však kvůli několika drobným potyčkám začala více přiostřovat. Minutu před pauzou měl na holi možné zvýšení pro brodské barvy Jan Kubát, kterému Jelínek naservíroval puk přímo před branku. Mahdal si s Kubátovou šancí poradil.

Vyrovnávací gol Rebely nabudil. S velkou aktivitou se dostávali do útočného pásma, kde zaměstnávali maskovaného muže Hradce Králové. Družina Jaroslava Benáka se stále častěji dostávala do zakončení, gól však i přes velké množství střel dát nedokázala. Třetí část zápasu provázely další šarvátky, po kterých padaly dvouminutové tresty. Touha po cenných bodech byla u obou soupeřů znát, hra s ubíhajícím časem neustále přitvrzovala v osobních soubojích, po nichž museli někteří hráči odjet na střídačku za pomoci svých kolegů. Po samostaném úniku na hradeckou svatyni tak dopadl Zdražil, který nebyl schopen jet trestné střílení. Zastoupil ho Jan Kubát, jenž si Mahdala vymíchal a svým druhým gólem v zápase poslal tým Rebelů do vedení. Utkání však mělo před sebou ještě deset minut hry, a tak se ve svižném tempu nadále pokračovalo. Hradečtí se nevzdávali a dokonce dostali velikou šanci na vyrovnání díky přesilovce 5 na 3. Zodpovědná práce obrany a hlavně zákroky Dolejše jim vyrovnání znemožňovaly. Rebel se však i nadále trápil v dalších oslabeních. Ani v nich se Hradečtí kvůli vynikající obětavosti domácí obrany nedokázali prosadit. Závěr utkání hráli Rebelové v početní výhodě. Třetí gól dát sice nedokázali, ale své jednogólové vedení udrželi. Tak skončilo velmi zajímavé utkání dvou velmi silných a vyrovnaných soupeřů. Rebelové po výhře odskočili o krok blíže k možné účasti v bojích o extraligu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Pavel Ambrož 0 0 0 0 2
Jakub Doležal 0 0 0 0 0
Ondřej Doležal 0 0 0 0 0
Filip Dundáček 0 1 1 0 0
Martin Hynek 0 0 0 0 0
Tomáš Chlubna 0 0 0 0 0
Martin Jelínek 0 0 0 0 4
Vít Křesťan 0 0 0 0 2
Martin Kříž 0 0 0 0 0
Jan Kubát 2 0 2 0 2
Jiří Musil 0 0 0 0 2
Václav Němec 0 0 0 0 0
Erik Novák 0 1 1 0 2
Václav Pecen 0 0 0 0 2
Miloslav Račanský 0 0 0 0 0
Michal Zdražil 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dolejš 60 1 1 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

30. kolo, pátek 17.2.2012 od  
2:1
(0:1, 1:0, 1:0)
Havl. Brod - Hr. Králové
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 29. Kubát (E. Novák, Dundáček), 49. Kubát - 7. Macháň (Pánek, Světlík). Rozhodčí: Robert Čech - Václav Guth, David Rittich. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: - . Střely na branku: - . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1 .

Sestavy

Havl. Brod

Dolejš (Zvolánek) - Vác. Němec (C), J. Musil (A), Ambrož, Pecen, Kříž, Křesťan - Jelínek, Zdražil (A), Kubát, E. Novák, Hynek, Račanský, J. Doležal, Dundáček, O. Doležal, Chlubna.

Hr. Králové

Mahdal (Kolbaba) - Karlík, Voženílek, Bujňák (C), Pánek, Vaněk - Hlavatý, Filip, Wszolek, Barbora, Hradecký, Brida, Vlček, Macháň, Světlík, Zítka, Procházka, Nový.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu