16. 2. 2012 | Ladislav Vácha

Mladí Rebelové v domácím prostředí konečně zlomili třebíčské prokletí

Mladší dorostenci Havlíčkova Brodu uvítali na ledě Kotliny v rámci derby Vysočiny Horáckou Slavii Třebíč. Té sice patří v extraligové tabulce poslední místo, ale ve vzájemných měřeních sil měla nad mladými Rebely navrch. Také teď začali lépe Horáci, kteří se ujali vedení, ale domácím se podařilo nepříznivý vývoj otočit. Hosté však nesložili zbraně a vyrovnali na 3:3. Poslední slovo však patřilo svěřencům kouče Cachnína, kteří nakonec slavili vítězství 6:3. Dvěma přesnými zásahy se z havlíčkobrodských řad blýskl útočník Matias Mäki.

1. třetina - V počáteční přestřelce měli navrch Rebelové

V úvodních minutách jako kdyby se hokejisté obou mužstev teprve zahřívali na provozní teplotu. K vidění byla především velká bojovnost, z níž pramenila spousta soubojů o puk. Mírně navrch měli brodští mladíci, kteří se dostávali o něco častěji k zakončení, ale udeřilo na opačné straně hřiště. Na sklonku 5. minuty nahozený puk Vojtěcha Maštery našel před brankovištěm osamoceného Filipa Cahu, jenž usměrnil kotouč mimo dosah lapačky gólmana Vaněčka - 0:1.

První gól atraktivitě utkání hodně pomohl, hra se více rozhýbala a oba soupeři si vytvářeli více střeleckých příležitostí. Rebelové díky zvýšené aktivitě získali přesilovou hru, kterou sice nevyužili, ale z vyrovnání se radovali krátce poté. Při rychlém protiútoku ujeli domácí třebíčské obraně a v přečíslení adresoval Daniel Kolouch přesný pas na Tomáš Nguyena, jenž zblízka prostřelil přesouvajícího se brankáře Svobodu - 1:1.

Havlíčkův Brod byl rázem při chuti a zanedlouho slavil zisk vedení, když se mezi kruhy rychle zorientoval Lukáš Vala a hezkou střelou vyzrál na gólmana Svobodu - 2:1. Hosté se následně dopustili faulu a rozjetá družina z Kotliny znovu trestala. Marek Bancíř přiťukl kotouč na modré čáře Lukáši Blahovi, který vybídl ke skórování krásnou nahrávkou Matiase Mäkiho, jenž se sám u levé Svobody tyčky nemýlil - 3:1. Poslední slovo však patřilo Třebíči, jež se dotáhla v početní převaze na nejtěsnější rozdíl. Osmatřicet sekund před první sirénou přihrál Patrik Matov před brankoviště na hůl Radima Ferdy, jehož střela skončila pod Vaněčkovými betony v síti – 3:2.

2. třetina - Domácí udrželi hubený náskok

Prostřední část začala v duchu velké nedisciplinovanosti. Na trestnou lavici putovali hned tři hráči, po čemž si mladí bojovníci z Kotliny zahráli nejdříve přesilovku 4 na 3 a poté i 5 na 3. Horáci však svého krajského rivala prakticky k ničemu nebezpečnému nepustili. Na první gólovou šanci se tak čekalo až do 29. minuty, kdy se do puku opřel na modré čáře brodský obránce Marek Bancíř a svou dělovkou zazvonil na Svobodovu tyčku.

Jak už to tak v hokeji někdy bývá, promarněná příležitost Rebely mrzela o to více, protože hosté s nimi brzy srovnali krok. Ondřej Urban předložil kotouč Radimu Ferdovi, jenž zblízka mířil přesně a připsal si druhou přesnou trefu v zápasu - 3:3. A Horácká Slavia mohla jít dokonce do vedení, jenže dlouhou přesilovku proti třem brodským bruslařům nevyužila.

Naopak Havlíčkův Brod nabídnutou šanci využil a znovu vedl o jednu branku. Ve 34. minutě vysunul Tomáš Nguyen mazanou přihrávkou za obranu Martina Poláka, který měl před brankou dostatek času a prostoru k tomu, aby z několika kroků uklidil puk za Svobodova záda - 4:3.

3. třetina - Havlíčkův Brod zlomil odpor soupeře

Začátek závěrečného dějství fanoušky v ochozech prochladlé Kotliny příliš nezahřál. Bojovná partie nabízela celou řadu nepřesností, jež zabraňovaly vzniku nebezpečnější situace před jednou z branek. Vše změnila až 47. minuta, v jejímž průběhu zblokoval třebíčskou střelu v obranném pásmu Matias Mäki, dojel odražený kotouč a v samostatném úniku zblízka skóroval do Svobodova protipohybu - 5:3.

Havlíčkův Brod už se nikam bezhlavě nehnal, především se soustředil na to, aby zbytečně neinkasoval, a nepustil tak svého soupeře zpět do hry o cenné body. Tato taktika slavila úspěch, přičemž ještě jednou vnesla do havlíčkobrodských řad gólovou euforii. V 57. minutě vystřelil od modré čáry Marek Bancíř a propálil vše, co mu stálo v cestě - 6:3. Domácí soubor si tak došel pro důležité vítězství.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 0 0 0 2
Marek Bancíř 1 1 2 1 0
Lukáš Bláha 0 1 1 1 0
David Bušek 0 0 0 2 0
Tomáš Cejpek 0 0 0 0 0
Jan Jelínek 0 0 0 0 0
Daniel Kolouch 0 1 1 1 0
Jan Krajcigr 0 0 0 2 0
Jakub Kraučuk 0 0 0 0 0
Matias Mäki 2 1 3 2 4
Patrik Málek 0 0 0 1 2
Dušan Mendl 0 0 0 -1 0
Tomáš Nguyen 1 2 3 2 0
Martin Polák 1 0 1 1 2
Michal Semrád 0 0 0 2 0
Dominik Suchý 0 0 0 0 0
Jan Vacek 0 0 0 1 2
Lukáš Vala 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vítek Vaněček 60 0 3 18 0 0

Ohlasy k utkání

27. kolo, čtvrtek 16.2.2012 od 15:00
Havl. Brod
6:3
(3:2, 1:1, 2:0)
Havl. Brod - Třebíč
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 9. Nguyen (Kolouch), 12. Vala, 15. Mäki (Bláha, Bancíř), 34. Polák (Nguyen), 47. Mäki, 57. Bancíř (Nguyen, Mäki) - 5. Caha (Maštěra), 20. Ferda (Matov, Urban), 29. Ferda (Urban). Rozhodčí: Svatopluk Kopeček - Jan Kubát, Jan Bláha. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 6:3.

Sestavy

Havl. Brod

Vaněček (Brož) - Vacek, Bláha (A), Krajcigr (C), Bušek, Bancíř - Polák (A), Vala, Nguyen, Málek, Jelínek, Suchý, Cejpek, Mendl, Kraučuk, Semrád, Kolouch, Abbrent, Mäki.

Třebíč

Svoboda (Šoustal) - Sysel, Veškrna, Šimka, Hort, Oburka - Matov, Všetečka (C), Kajnar, Caha, Březka, Pokorný, Ferda, Michálek, Maštera, Urban.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu