17. 1. 2012 | Richard Wagner

Rebelové pokračují ve venkovní sérii, tentokrát zavítají do Šumperka

V posledním kole nastoupila družina Havlíčkova Brodu na ledě Benátek nad Jizerou, kde získala velmi cenný triumf. To byl však jen začátek třízápasové venkovní šňůry. Ta pokračuje ve středu na ledě šumperského zimního stadionu. A nečeká na ni zrovna lehký soupeř. Moravanům sice nepatří nejvyšší příčky prvoligové tabulky, ale i tak dokáží být velmi nepříjemným soupeřem. Zápas v dračí sluji je naplánován na středu od 18:00 a vy můžete prostřednictvím šumperské televize lifetv.cz sledovat na tomto odkazu.

Salith Šumperk

Nájezdový pán - Daniel Vrdlovec
Domácí stadion šumperských Draků zažil v posledních dvou zápasech zklamání z prohry. Postupně si ze Šumperka odvezli body Písek a Benátky nad Jizerou. Ještě předtím však dokázali šumperští na svém stadionu uspět třikrát stejným výsledkem 4:2. Partu okolo Radka Kučery sráží především neúspěchy na soupeřových kluzištích. Tam dokázala za posledních třináct kol uhrát pouhé dva body. Ty si připsala na ledě v hradecké aréně, kde uspěla až po samostatných nájezdech. Nejvyšší prohra za uplynulou čtvrtinu soutěže se zrodila v Chomutově, kde Draci prohráli 7:2.

Náhled do kádru soupeře

Díky zranění Romana Bošky sází Draci na svou oporu Tomáše Štůralu. Ten patří k nejvýraznějším osobnostem v kádru našeho středečního soupeře. Šumperský muž s maskou má na svědomí nejedno vychytané vítězství a jeho statistiky přesahují 91%.

Souboj mezi Pavlem Musilem a Martinem Novotným
Zadním řadám modrožlutých vládne dvojka Aleš Holík – Tomáš Sedlák. První jmenovaný je s jedenácti brankami rovněž nejlepším střelcem mezi obránci. Co do počtu statistik se dělí s druhým z této dvojice. Oba již letos nasbírali 12 gólových nahrávek. Draci navíc před posledním zápasem sehnali do svého kádru posilu v podobě Jiřího Suchého. Ten letos nastupoval v Ústí nad Labem a Litoměřicích. Draci však nebudou moci využít zraněného Aleše Křetínského.
Jakub Hulva, tak zní jméno nejproduktivnějšího hráče Šumperských. Ten na své konto nasbíral osmadvacet bodů. Mezi dračími příznivci je Daniel Vrdlovec přezdíván jako „nájezdový pán“. A přezdívka je to trefná, Vrdlovec totiž platí za nejlepšího nájezdníka v klubu a navíc mu patří primát v počtu vstřelených branek. Na pomyslné bronzové příčce se nachází Adam Červenka, který je se sedmnácti asistencemi nejlepším nahrávačem v klubu. Patří mu až čtvrtá pozice, ale přesto je to jeden z nejlepších hokejistů v klubu. Řeč je o Michalu Veleckém, který nasbíral bodů rovných dvaadvacet, ale oproti svým kolegům se na led dostal v menším počtu zápasů. Dlouholetá opora Znojma, Karel Plášek, je pátým hokejistou v pořadí, který nasbíral dvacet bodů.

Letošní bilance obou soupeřů

Rebelové ve svém prvním zápase sezony nadělili svému soupeři sedm branek a zvítězili 7:0. O výsledek se postaral velkou měrou Jan Knotek. Druhý zápas na ledě v Šumperku skončil úspěchem domácích, kterým vystřelil bonusový bod až v prodloužení Tomáš Sedlák. Druhý zápas na ledě v Kotlině nepřinesl tak jednoznačné vítězství jako v 1. kole. Rebelové uhájili svůj stadion a zvítězili v poměru 4:2.

HC Rebel – Šumperk 7:0 (2:0, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 4. Kostourek (V. Němec), 5. Koma (Knotek), 25. Knotek (Pavlík, Štěpánek), 40. Knotek (Štěpánek, Rytnauer), 43. Švaňhal (Musil, Zábranský), 55. Kostourek (Sova, V. Němec), 57. Jonáš (V. Němec, Pavlík).

Šumperk – HC Rebel 5:4p (1:2, 1:1, 2:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Sedlák (Cink, Vrdlovec), 29. Hulva (Plášek), 55. Tesařík (Plášek, Červenka), 60. Hulva (trestné střílení), 65. Sedlák (Hulva, Plášek) - 11. Švaňhal (Polodna, Kostourek), 18. Koma (Kostourek, Polodna), 27. Stehlík (Semorád), 42. Polodna (Knotek, Semorád).

HC Rebel – Šumperk 4:2 (0:0, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 27. Švaňhal (Zábranský), 31. Semorád (Voj. Němec), 44. Meidl (Kostourek, Polodna), 52. Polodna (Meidl) - 44. Plášek (Meluzín, Holík), 53. Sedlák (Ondráček, Hulva).

Sestavy z minulého kola

Salith Šumperk: Štůrala (Misiorz) - Suchý, Geweise, Holík, Ondráček, Novotný, Sedlák, Tesařík, Navrátil - Brunec, Meluzín, Hulva, Haas, Cink, Červenka, Vrána, Velecký, Vrdlovec, Plášek, Mičulka, Hlinka.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Neruda (Opršal) - Morava, Protivný, Novotný, Pavlík, A. Jelínek, M. Blažek, Sova - Voj. Němec, Semorád, Vondráček, Kostourek, Meidl, Polodna, Švaňhal, Štěpánek, P. Musil, Wasserbauer, Zábranský, Stehlík.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu