15. 1. 2012 | Richard Wagner

Filip Dundáček: „Soupeř nebyl lepší, ale dělali jsme moc chyb.“

Rebelové nastoupili v sobotu po vydařeném výkonu nad PZ Kladno k dalšímu zápasu se soupeřem z města, kde vyrůstala čeká hokejová ikona Jaromír Jágr. Tentokrát byl ovšem úspěšnější soupeř z Kladna. Rebelové předvedli proti svému soupeři HC Kladno neslaný nemastný výkon a vinou nepohlídaných brejků v průběhu třetí třetiny ztratili šanci na zisk dalších bodů. Jedním z mála hokejistů, kteří včera podali solidní výkon, byl obránce Filip Dundáček, který zamezil nejedné velké šanci soupeře.


Poctivý bek:
Filip Dundáček

Narozen: 24.4.1995
Výška: 178 cm
Váha: 69 kg
Číslo dresu: 9
Pozice: obránce
Hůl: levá
Minulá působiště: -

Současná vizitka (SDO):
Odehrané zápasy: 31
Kanadské body: 15 (4 + 11)
Účast na ledě: -9
Trestné minuty: 28

Starší dorostenci v sobotu doplatili na mizerné přesilové hry. Soupeř totiž vstřelil dvě důležité branky právě v početní nevýhodě. „My jsme dnes inkasovali zbytečně dva góly ve vlastní přesilovce,“ nastínil největší důvod nezdaru Filip Dundáček. „Tohle by se nám nemělo stávat,“ dodal vzápětí. Rebelové sice dokázali v 58. minutě proměnit přesilovou hru při vyloučení Špačka, ale jinak byla jejich hra v početní převaze mizivá. „My jsme nedokázali využít šance během přesilových her, a to bylo dnes rozhodující.“

Na otázku, co bylo rozhodujícím momentem zápasu, odpověděl před nedávnem čerstvý debutant na prvoligové scéně bez váhání „Samozřejmě oba góly při našem oslabení. Jak ten první na 1:1, tak hlavně ten na druhý na 2:4. Ten nás položil a od té doby jsme přestali téměř hrát,“ znělo z jeho úst.

Rebelové hráli dvě třetiny se svým soupeřem vyrovnanou partii a mnohdy měli i navrch, ale své akce, lidově řečeno, zazdívali špatnou koncovkou. „Nedá se říci, že byl soupeř lepší, ale dokázal využít naše individuální chyby. Nemyslím si, že by byl soupeř dnes extra lepší,“ ohodnotil stručně výkon svého soupeře.

Družina seskupená okolo náčelníka Tomáše Marišky předvedla spoustu nepřesností, a když už byla domácí skvadra v bílých dresech blízko ke gólu, tak zasáhl velmi spolehlivý Exner v brance Kladna. Na dotaz, v čem byli Rebelové lepší, odpověděl mladý bek bez váhání. „Téměř v ničem,“ pronesl hlasem, z nějž byla cítit trpkost a rozladěnost z porážky.

Rebelové vstupovali do třetí třetiny se ztrátou jedné branky na svého soupeře ze středních Čech. Rebelům nepomohla ani injekce v podobě taktických pokynů od jejich kouče. „Dostali jsme za úkol zvýšit důraz a tlačit se do brány, hrát aktivněji na soupeřově brankovišti. Z toho však pramenily soupeřovy rychlé brejky, kdy nás přečíslovali,“ vysvětlil záměr, se kterým vstupovali Rebelové do závěrečné fáze zápasu. „Takových akcí měli za zápas hodně,“ dodal na závěr.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu