8. 9. 2023 | Tomáš Sochor

Vítězná premiéra v Kotlině! Bruslaři zvládli odvetu s Plameny

Havlíčkobrodští hokejisté se poprvé v přípravě představili na ledě Kotliny. Začátek zápasu jim vyšel na výbornou, když na začátku čtvrté minuty vedli již o dvě branky. Bruslaři tahali celé utkání za delší konec provazu, a zaslouženě tak porazili rivala ze Žďáru nad Sázavou 5:2.

Havlíčkův Brod měl excelentní vstup do zápasu. Již v polovině třetí minuty se totiž dostal do vedení, když v přesilové hře Lukáš Bureš zpoza brány našel mezi kruhy zaparkovaného Michala Kerbera, jenž střelou z první otevřel skóre utkání. Jen o třicet sekund později Daniel Pavelec vyslal do úniku Lukáše Přidala, který nádhernou kličkou překonal Jiřího Slámu.

Bruslaři byli i nadále aktivnější. Plameny se dostávaly jen do sporadických šancí, které ale skončily na jistém Čeňku Novákovi. Domácí se na začátku dvanácté minuty dočkali třetí branky. Daniel Pavelec převzal kotouč v útočném pásmu a nabruslil si do pravého kruhu, odkud přesnou střelou na přední tyč zavěsil.

Největší šanci první dvacetiminutovky si Žďár nad Sázavou vytvořil ve své první přesilové hře, kdy se střela Tomáše Chlubny odrazila od břevna do brankoviště a odtud pryč z nebezpečného prostoru. Bruslaři skórovali počtvrté těsně po skončení početní výhody soupeře, když z trestné lavice se vracející Marek Kopic zavezl kotouč do útočného pásma a jeho odražená střela se dostala k Luboši Voříškovi, jenž vystřelil mimo dosah brankáře.

Hosté vstoupili do druhé periody s kvalitnější hrou. Do slibných příležitostí se dostali Tomáš Ludvík a David Polodna, jenže první jmenovaný nedokázal překonat Čeňka Nováka a Polodna z dobré střelecké pozice minul bránu.

V průběhu třetiny měli Bruslaři ze hry více a více. Obzvláště aktivní byli Kopic s Pártlem, kteří nejednou zavařili obraně soupeře. Jejich akcím ale chybělo přesnější zakončení. Havlíčkův Brod hrál v průběhu druhé části tři přesilové hry. V té druhé Tomáš Ludvík zlomil hůl, domácí tak měli téměř dvojnásobnou výhodu. Tu se jim ale nakonec využít nepodařilo.

Žďár se zkraje třetí třetiny dočkal své první branky. Jakub Grauer potáhl kotouč po pravé straně, dostal se do útočného pásma a posunul puk na Tomáše Ludvíka. Ten rychlou střelou tahem na vzdálenější tyč propasíroval hrací předmět za do té doby bezchybného Čeňka Nováka.

Plameny vstřelená branka nakopla, a na chvíli si vytvořily tlak, jenž ovšem nevedl k větší šanci. Bruslaři byli poté opět aktivnější. Pěknou individuální akcí se předvedl Košťál, jenž se z rohu kluziště proháčkoval až před bránu, odkud vystřelil do protipohybu Slámy. Brankář hostů však ještě dokázal natáhnout lapačku, a překazit tak pohlednou akci soupeře.

Žďár v 53. minutě skóroval podruhé, když se prosadil Adam Paleček, jenž přesnou střelou k přední tyči z pravého kruhu využil nenápadnou šanci. Bruslaři však drama nedopustili. O pouhou minutu později střelu Dominika Vacíka tečoval mimo dosah brankáře Marek Kopic. Domácí tým pak uhájil tříbrankový náskok až do závěrečné sirény.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát. kolo, pátek 8.9.2023 od 18:00
Zimní stadion Kotlina
5:2
(4:0, 0:0, 1:2)
Havl. Brod - Žďár n. Sázavou

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 3. Kerber (Bureš, Košťál), 4. Přidal (Pavelec), 12. Pavelec (Dymák), 16. Voříšek (Kopic, Holenda), 54. Kopic (Kerber, Tecl) – 44. T. Ludvík (Grauer), 53. Paleček (Tvrdík). Rozhodčí: Tomáš Sibera – Tomáš Krejčí, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 236. Střely na bránu: 39:28 (13:10, 16:6, 10:12). Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2.

Sestavy

Havl. Brod

Č. Novák (Nedvěd) – Zych, J. Novák (C), Krejčí, Čermák (A), D. Vacík, Kerber – Holenda, Křehlík, Voříšek (A) – Tecl, Pártl, Kopic – Košťál, Valášek, Bureš – Pavelec, Dymák, Přidal.

Žďár n. Sázavou

Sláma (Vít) – J. Ludvík, Macek, Půža, Grauer, Kubíček, Tvrdík – Jícha, Wasserbauer (C), Gregar – Chlubna, T. Ludvík, Čejka – Paleček, Štola, Malenovský – Polodna.

Aktuality

Napsali o nás

Sobota 27. dubna | Hokejový Mourinho zpátky na scéně! Opět povede Havlíčkův Brod, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu