6. 9. 2023 | Ladislav Vácha, Milan Sochor

Desítka domácím nechutnala. Pártl nasázel Technice hattrick

Přípravný zápas v Brně vyšel Bruslařům na výbornou, svěřenci Aleše Kraučuka měli od začátku navrch. Nejvíce se hostům vydařila druhá třetina, v níž se prosadili hned pětkrát. Z toho čtyři góly vmáčkli do necelých šesti minut. Střelecky se nejvíce dařilo Filipu Pártlovi, který pomohl k vysokému vítězství hattrickem.

Bruslaři prožili naprosto pohádkový vstup do zápasu! Matěj Krejčí předal puk Vojtěchu Holendovi, který si nabruslil do prostoru pravého kruhu a nádhernou zápěstní ranou se už po 49 sekundách hry trefil přesně ke vzdálenější tyčce. V 5. minutě si D. Vacík narazil puk s Pártlem a povedenou střelou z pravé strany orazítkoval protější tyčku. V 8. minutě šli hosté do trháku, když Filip Pártl hezky přenesl hru na pravé křídlo, odkud propálil brankáře Nešpůrka na teploměr Marek Tecl. A už za 23 sekund se radovali havlíčkobrodští hokejisté potřetí. Jiří Benák zakončil od modré čáry a clonící Vladimír Oščádal parádní tečí ze vzduchu usměrnil letící kotouč mimo dosah gólmana Nešpůrka.

Havlíčkův Brod byl jednoznačně lepší. Hýřil pohybem, aktivitou i střeleckou chutí, takže defenziva Techniky musela být neustále ve střehu. Brňané vyslali na brankáře Nedvěda několik střel, ale maskovaná opora Bruslařů si poradila, když předvedla povedené zákroky. Ve 14. minutě však defenziva souboru z Kotliny zaspala, Libor Macháň se šikovně protáhl do samostatného úniku, bekhendovým blafákem si položil gólmana Nedvěda a pohodlně zasunul hrací předmět na místo určení. Do kabin se tak šlo za stavu 1:3.

Kraučukovi svěřenci nastoupili velmi dobře i do prostřední části. Po hezké narážečce s Pavelcem pálil z pravého kruhu Tecl, ale svůj projektil poslal jen do výstroje dobře postaveného gólmana. Ve 23. minutě se už ale hosté dočkali. Při tlaku v útočném pásmu se ujal puku Roman Čermák, a i když byl ve velkém úhlu, nádhernou střelou skóroval k bližší tyčce nad Nešpůrkovo rameno. Zanedlouho o sobě dal znovu vědět aktivní Tecl, z pravé strany však střílel jen do Nešpůrkových betonů. Technika si potom zahrála přesilovou hru a pořádně zaměstnala brankáře Nedvěda, který se nejvíce zapotil proti střele Lašáka z bezprostřední blízkosti. Bojovníci z Kotliny znovu udeřili ve 34. minutě. Matěj Krejčí vybojoval kotouč pro Marka Tecla, jenž mazaně naznačil střelu, ale na druhé straně našel přesným pasem volného Filipa Pártla, který z voleje mířil velmi přesně.

Sovy snížily už za 57 sekund. V situaci 2 na 2 nabil Martin Snášel do pravého kruhu Pavlu Tomaníkovi, jenž z voleje poslal kotouč za Nedvědova záda. Bruslařům stačilo na odpověď jen 26 sekund. Marek Tecl při přečíslení dvou na jednoho naservíroval mezi kruhy lahůdkovou nahrávku Filipu Pártlovi, jehož zakončení z první bylo chirurgicky přesné. Rozjetí Broďáci stále neměli dost a brzy vsítili už svůj sedmý gól. Ránu Vladimíra Oščádala vyrazil brankář Nešpůrek před sebe a Patrik Vacík úchvatnou dorážkou ze vzduchu sklepl kus černé gumy do sítě. V čase 38:49 už to bylo 2:8. Tomáš Křehlík v samostatném úniku mířil jen do Nešpůrkových betonů, ale pohotový Luboš Voříšek se z dorážky do odkryté brány nemýlil.

Domácí vlétli do třetí periody velmi aktivně a gólman Nedvěd měl plnou výstroj práce. Krásný pas obdržel před bránu matador Benýšek, ale vylámal si zuby na Nedvědových betonech. Pak ujel sám na brodskou bránu Dufek a brankář Nedvěd jeho zakončení zblízka skvěle vyrazil betonem. Technika měla více ze hry, ale byl to Havlíčkův Brod, kdo slavil další gólový úspěch. Při přesilové hře se po Danielu Pavelcovi probil k puku Marek Tecl a z mezikruží odrazem o tyčku poslal puk za brankáře Nešpůrka. V permanenci byl i gólman Nedvěd, jenž v rozkleku parádně vychytal střílejícího Dufka.

V 53. minutě zlikvidoval brankář Nedvěd dvě střely Karla Benýška, ale proti dorážce Lukáše Kaukiče už neměl vůbec žádnou šanci. V 56. minutě vystřihl velkou hokejovou parádu Filip Pártl. V obranném pásmu nabral rychlost, v útočném území si elegantně obhodil protihráče a z pravého kruhu zápěstní střelou vyhnal všechny pavouky ze vzdálenějšího horního růžku brány. Jedenáctý gól hostů měl na holi Pavelec, ale na konci nádherné kombinace na jeden dotek vypálil zblízka jen do betonů. Bruslaři tak zvítězili v Lužánkách jednoznačně 10:3.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát. kolo, středa 6.9.2023 od 18:30
Sportcentrum Lužánky
3:10
(1:3, 1:5, 1:2)
Technika Brno - Havl. Brod

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 14. Macháň (Pigl, Tomaník), 35. Tomaník (Snášel), 53. Kaukič (Benýšek) – 1. Holenda (Krejčí, Voříšek), 8. Tecl (Pártl, Zych), 9. Oščádal (Benák, Dymák), 23. Čermák (Voříšek, Křehlík), 34. Pártl (Tecl, Krejčí), 35. Pártl (Tecl, Pavelec), 36. P. Vacík (Oščádal), 39. Voříšek (Křehlík), 48. Tecl (Pavelec, Pártl), 56. Pártl. Rozhodčí: Held – Husák, Smetková. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 35:50 (8:16, 11:20, 16:14). Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:9, 3:9, 3:10.

Sestavy

Technika Brno

Nešpůrek (Šembera) – Dufek (C), Lašák, Macháň, Úlehla, Holík, Kubica, Fornál – Kaukič, Pospíšil, Benýšek – Pígl, Snášel, Tomaník – Vyroubal, Bartes, Čoupek – Harmim

Havl. Brod

Nedvěd (Kukeně) – Čermák (A), Krejčí, Zych, D. Vacík, Benák, Kutlvašr – Holenda, Křehlík, Voříšek (C) – Tecl (A), Pártl, Pavelec – P. Vacík, Dymák, Oščádal

Aktuality

Napsali o nás

Sobota 27. dubna | Hokejový Mourinho zpátky na scéně! Opět povede Havlíčkův Brod, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu