6. 11. 2011 | Richard Wagner

Mladší dorost rozhodl o své výhře v prodloužení, vítězství jim vystřelil Bláha

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Mladší dorostenci zvládli nervy drásající závěr zápasu, jelikož ještě čtyřicet vteřin před koncem základní hrací doby prohrávali nad svým soupeřem 2:3, jenž držel svůj náskok díky skvělému brankáři Růžičkovi, ale díky utěšené ráně Krajcigra dokázali srovnat a následně jejich snažení vyvrcholilo v prodloužení, kde ukázal svoji šikovnost Lukáš Bláha, jenž rozhodl o tom, že bonusový bod zůstane v Kotlině.

1. třetina – Rebelové se ujali vedení

Utkání začalo svižně a zpočátku měli více ze hry hosté, ale obrana Rebelů v čele s gólmanem Vaněčkem fungovala na výbornou. První šanci domácího souboru měl na svědomí Mäki, jenž ztroskotal na připravených betonech brankáře Růžičky. Mladá Boleslav dostala výhodu jednoho muže v poli, jelikož byl vyloučen Nguyen. Jenže početní výhoda se Středočechům vůbec nepovedla a dokonce mohli inkasovat, když hned z kraje oslabení ujel opět Mäki, ale jeho opět vychytal svými betony Růžička. Hosté se však přeci jen dostali do vedení. Kotouč putoval v útočném pásmu po ose Jan Mašek - Matěj Krejčík - JAKUB PLANÝ, přičemž posledně jmenovaný zblízka zametl puk za záda domácího muže s maskou. Rebelové se snažili o rychlou odpověď, ale brankáře Růžičku prostřelit nedokázali. Nejblíže ke vstřelení branky měl Polák, jehož rána z levého kruhu zazvonila pouze na břevno.

Rebelům se přeci jen povedlo vyrovnat. Domácí družina sevřela soupeře pod velký tlak a Marek Bancíř vyslal ostrou ránu od modré, která proletěla kousek vedle tyčky, ale k odraženému puku se dostal TOMÁŠ NGUYEN a zblízka odrazem o horní tyčku prostřelil brankáře Růžičku. A nezůstalo jen u vyrovnání. Daniel Kolouch obelstil ve středním pásmu protihráče a dostal se společně s PATRIKEM MÁLKEM do situace 2 na 1, poslal Málkovi přesný pas, domácí střelec si sjel k bráně a zblízka obstřelil Růžičku. Po druhé inkasované brance převzali iniciativu hosté, ale brankář Vaněček nedovolil střelcům soupeře dostat černou gumu za jeho záda.

2. třetina – Mladá Boleslav strhla vývoj zápasu zpět na svou stranu

Mladá Boleslav krátce po startu druhého dějství opět srovnala krok. Po nahrávce Matěje Krejčíka se opřel do puku na levé straně PATRIK VANÍČEK a svoji tvrdou ranou pokořil Vaněčka. Ten byl v následujících minutách hry v jednom ohni a likvidoval jednu šanci soupeře za druhou. Tlak hostujícího souboru měl vyvrcholit v přesilovce. Jenže domácí defenziva opět zapracovala na jedničku a kromě dvou vážnějších střel soupeře k ničemu nepustila. Středočeši se dostali do obrovské šance, v níž se ocitl Šulc, ale jeho šanci vychytal perfektním zákrokem svými betony Vaněček. Také domácí skvadra si vypracovala slibnou šanci, ale proti Málkovu nájezdu zakončenému blafákem do bekhendu roztáhl Růžička své betony a touš do sítě nepustil.

Mladá Boleslav dostala další šanci v přesilovce, a tentokráte ji využila. Nejdříve se dostal do úniku Polák, jehož vychytal lapačkou gólman Jan Růžička, který však rychle rozehrál puk na JAKUBA DURDILA, jenž využil volného prostoru, sjel si až před bránu a zblízka se trefil přesně k pravé tyčce bezmocného Vaněčka v brankovišti Rebelů. Hra se poté vyrovnala a oba brankáři si na své konto připsali několik dobrých zákroků. Postupem času se však začínali do tempa dostávat broďáci, ale jejich šance přišli vniveč a skončili v propadlišti dějin. A ve spalování šancí pokračovali Rebelové i nadále, ale Koloucha a po něm i dvakrát Osmíka vychytal gólman Růžička. Ten odolal i proti další stoprocentní šanci domácích. Málek v situaci 2 na 1 našel křižnou přihrávkou osamoceného Koloucha, který si sjel před bránu, pokusil se o kličku do bekhendu, kterou svým bleskovým přemístěním zmařil pomocí svých betonů Růžička.

3. třetina – Nervy drásající závěr zvládli lépe domácí hokejisté

Havlíčkův Brod začal třetí třetinu aktivněji, ale přes precizně pracující obranu Mladé Boleslavi se do vážnější šance nedostal. A když už si vypracoval střeleckou pozici, tak dokázal zasáhnout dnes spolehlivý Růžička. Když už se dostala Mladá Boleslav na dostřel Vaněčkovy brány, tak ji domácí obránci nepustili k žádnému ohrožení. Středočeši se nedokázali udržet v pásmu ani v přesilovce a dokonce za katr putoval Ďurač, a tak se mohli Rebelové opět usadit v pásmu a dále zaměstnávat Růžičku, ale ten opět odolal. Čas na vyrovnání se pro domácí velmi rychle krátil, ale maskovaný muž v brankovišti Středočechů pracoval spolehlivěji než automobily značky Škoda. Brankář Rebelů neměl zatím moc práce, a tak vřele uvítal pozdrav od Ďurače, jehož bekhendový pokus z mezikruží schoval v náručí. Obrana hostujícího celku fungovala jako dobře namazaný stroj a hlídala svůj hubený náskok, ale přeci jen dovolila Mäkimu, aby tečoval kotouč letící od modré čáry, ale černá guma si cestu mezi tři tyče nenašla.

Akcie Rebelů výrazně poklesly při vyloučení Bláhy, jenž necelých pět minut před koncem putoval na lavici hříšníků za podražení. Hosté přesilovku nezužitkovali a domácí družina tak mohla pokračovat v útočení. Do velké šance se dostal Kolouch, jenž stál osamocen mezi kruhy, ale svou střelu nenamířil do patřičných míst. Rebelové se rozhodli ke hře bez brankáře a povedlo se jim vyrovnat. Po přiťuknutí od Rostislava Klofáče napřáhl na modré čáře bez přípravy JAN KRAJCIGR a z mohutného nápřahu trefil gólmana Růžičku, který ale neudržel puk ve své výstroji a ten nakonec k radosti celého stadionu skončil za brankovou čáru.

Prodloužení – Rebelové dokonali obrat

Z kraje prodloužení si Mladá Boleslav vypracovala zajímavou příležitost, ale závar před svoji brankou vyřešil s ledovým klidem a bravurou sobě vlastní Vítek Vaněček. Ale v následujících chvilkách začali útočit Rebelové, sevřeli Středočechy pod drtivý tlak a nakonec dokonali obrat a vstřelili vítěznou branku. Hosté si nepočínali nejlépe při rozehrávce, vyrobili obrovskou hrubku a nechali volné hned dva hráče. Martin Osmík předložil puk do úniku LUKÁŠI BLÁHOVI, který si sjel před branku, předvedl šikovné ruce a vytříbenou hokejovou techniku, když si položil rychlým mícháním s pukem na holi na led gólmana Růžičku a trefil se přesně pod víko.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 1 1 3 0
Lukáš Bláha 1 0 1 2 4
Daniel Jojda 0 0 0 0 0
Rostislav Klofáč 0 1 1 1 0
Daniel Kolouch 0 1 1 0 0
Jan Krajcigr 1 1 2 4 0
Jakub Kraučuk 0 0 0 -2 0
Jakub Lacina 0 0 0 0 0
Matias Mäki 0 0 0 2 0
Patrik Málek 1 0 1 1 0
Dušan Mendl 0 0 0 -2 0
Tomáš Nguyen 1 0 1 1 4
Martin Osmík 0 1 1 3 2
Martin Polák 0 0 0 1 2
Michal Semrád 0 0 0 0 0
Dominik Suchý 0 0 0 -1 0
Jan Vacek 0 0 0 -1 0
Lukáš Vala 0 0 0 -2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vítek Vaněček 62 0 3 23 0 0

Ohlasy k utkání

13. kolo, neděle 6.11.2011 od  
Havl. Brod
4:3p
(2:1, 0:2, 1:0 - 1:0)
Havl. Brod - Ml. Boleslav
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 16. Nguyen (Bancíř), 17. Málek (Kolouch, Krajcigr), 60. Krajcigr (Klofáč), 63. Bláha (Osmík) - 9. Planý (Krejčík, Mašek), 22. Vaníček (Krejčík), 32. Durdil (Růžička). Rozhodčí: Svatopluk Kopeček - Jan Kubát, David Parýzek. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 4:3.

Sestavy

Havl. Brod

Vaněček (Brož) - Klofáč, Vacek, Bláha (A), Krajcigr (A), Lacina, Bancíř - Polák, L. Vala, Nguyen, Osmík (C), Málek, Jojda, Mendl, Suchý, Kraučuk, Semrád, Přibyl, Kolouch, Mäki

Ml. Boleslav

Růžička (Kořínek) - J. Mašek (A), L. Mašek, F. Semrád, Faulhammer, Durdil (C), Žalud, Černý - Krejčík, Průšek (A), Vaníček, Planý, Ďurač, Skořepa, Šulc, Sedmík

Aktuality

Napsali o nás

Sobota 27. dubna | Hokejový Mourinho zpátky na scéně! Opět povede Havlíčkův Brod, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu