2. 3. 2018 | Dominik Adam

Starší dorostenci potvrdili roli favorita a porazili Warrior!

Havlíčkobrodští dorostenci potvrdili roli favorita a porazili Warrior Brno. První periodu vyhráli Bruslaři o jednu branku, ta druhá skončila lépe ve prospěch hostí, kteří tak vyrovnali skóre. Domácí poté ale zabrali a ve třetí třetině dali tři branky. Za Broďáky se trefili Marek Tecl, Tomáš Křehlík, Lukáš Pokorný, Jiří Hromádka a Richard Cachnín.

Do první periody vkročili lépe domácí hráči, kteří si vytvořili slibný tlak. Největší šanci měl Jakub Adam, jenž vypálil hned po vyhraném vhazování v útočném pásmu, ale jeho střela těsně minula horní tyčku branky. Následně mohli jít do vedení Jihomoravané, jelikož Oskar Hubáček se prokličkoval, až k Arbelovskému nýbrž bekhendový pokus šel nad branku domácího gólmana. Následovala přesilová hra Warrioru. Hosté ale tuto přesilovou hru nevyužili, poté se však v samostatném úniku ocitl opět Oskar Hubáček. Hostující útočník si vymíchal Arbelovského, ale trefil pouze tyč. Domácí následně měli tlak, jejž využili. Jakub Petržilka na sebe nalákal oba beky hostí a od mantinelu přihrál na volného Jiřího Hromádku. Domácí šikula vypálil bez přípravy nad beton brankáře. Za minutu a půl bylo vyrovnáno. Filip Klimeš vystřelil na Arbelovského, který jeho ránu vyrazil jen před sebe. Ve správný čas na správném místě byl Oskar Hubáček, jenž dorazil puk do poloodkryté branky. Necelé čtyři minuty do konce první třetiny šli opět Bruslaři do vedení. Marek Tecl přihrál po ofsajdové čáře na Tomáše Křehlíka, který si přibrzdil a poslal puk k brankářovu betonu, kam si najel Richard Cachnín. Domácí šikula pouze nastavil hokejku, a překonal tak bezmocného brankáře.

Do druhého dějství vkročili lépe hosté, kteří si hned z úvodu vytvářeli slibné pozice pro vsítění vyrovnávací branky. Nejblíže k tomu měl Oskar Hubáček, jenž dostal nabito před domácí branku, ale domácí brankář se stihl včas přesunout. Následovala početní výhoda Bruslařů, kteří sice kombinovali, ale ke gólu to nevedlo. Richard Cachnín vypíchl obránci touš, následně ho chtěl nabídnout Křehlíkovi, ale ten na něj nedosáhl. Poté se do samostatného úniku dostal Lukáš Pokorný, který byl zahákován, ale rozhodčí tento zákrok neposoudili jako nedovolený a pokračovalo se tak pět na pět. Pavel Dudek přihrál na volného Lukáše Pokorného, jenž o pár desetin centimetru minul branku. Následovala početní nevýhoda hostí, kterou ale nedokázali Bruslaři využít. Minutu a půl do konce periody bylo vyrovnáno. Vojtěch Daněk dobře přečetl hru a zmocnil se puku. Brněnský kapitán rychlou střelou zápěstím překonal Arbelovského na levou tyč.

V úvodu třetí třetiny šli Bruslaři do vedení. Marek Tecl vyslal rozjetého Tomáše Křehlíka, který si sjel z pravé strany před brankáře a zakončil jednou rukou, jako to dříve dělával švédský útočník Peter Forsberg. Za dvě minuty šli Broďáci do dvoubrankového vedení. Tomáš Křehlík nahrál z levého kruhu na Marka Tecla, jenž bez přípravy prostřelil brankáře, který po této brance vystřídal. Na lavici hanby byl následně poslán hostující hráč, ale domácí si přesilovku moc dlouho nezahráli, jelikož byl vyloučen Dudycha za podražení. Tomáš Kulhánek udělal stahovačku a zbavil se tak jednoho z beků hostujícího celku a vypálil nad Lambretovo rameno, ale brankář jej vychytal. V 51. minutě se opět trefili domácí hráči. Pavel Dudek si společně s Lukášem Pokorným vymíchali brankáře a druhý jmenovaný jej překonal. Domácí poté byli v početní nevýhodě, ale mohli skórovat. Jakub Petržilka poslal puk na Tomáše Kulhánka, který zcela osamocený mezi kruhy nepřekonal brankáře. Domácí tak vyhráli 5:2.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 1 0
Richard Cachnín ml. 1 1 2 3 0
Pavel Dudek 0 1 1 1 0
Štěpán Dudycha 0 0 0 2 2
Adam Dvořák 0 1 1 2 0
Viktor Horák 0 0 0 1 0
Jiří Hromádka 1 0 1 0 0
Tomáš Kohout 0 0 0 1 0
Jakub Košťál 0 1 1 1 2
Matěj Krejčí 0 0 0 0 2
Tomáš Křehlík 1 2 3 3 0
Tomáš Kulhánek 0 0 0 -1 0
Radim Pejchal 0 0 0 0 0
Jakub Petržilka 0 1 1 0 0
Lukáš Pokorný 1 0 1 0 0
Adam Rybáček 0 0 0 -2 0
Marek Tecl 1 2 3 3 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Dominik Arbelovský 60 0 2 31 0 0

Ohlasy k utkání

UDR3. kolo, pátek 2.3.2018 od 15:30
Zimní stadion Kotlina
5:2
(2:1, 0:1, 3:1)
Havl. Brod - Warriors Brno
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 13. Hromádka (Petržilka), 17. Cachnín (Křehlík, Tecl), 41. Křehlík (Tecl, Dvořák), 43. Tecl (Křehlík, Cachnín), 51. Pokorný (Dudek, Košťál) – 14. Hubáček (Klimeš, Borot), 39. Daněk (Bocián). Rozhodčí: Jiří Ondráček – Robin Horký, Tomáš Kotrba. Vyloučení: 3.4. Bez využití:. V oslabení: 0:0. Diváci: 38. Střely na branku: 42:33 (15:11, 14:8, 13:14). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2.

Sestavy

Havl. Brod

Arbelovský (Rachůnek) – Dudycha, Dvořák, Pejchal, Krejčí, Adam (A), Horák – Křehlík, Cachnín (A), Tecl (C) – Petržilka, Kohout, Hromádka – Pokorný, Rybáček, Kulhánek – Košťál, Dudek

Warriors Brno

Pleticha (43. Lambert) – Daněk (C), Miloš (A), Branžovský, Klimeš, Mahdal – Mudrych, Frimel, Hubáček, Borot, Karpíšek (A), Ludvík, Vysloužil, Bocián, Antoňů

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu