26. 1. 2018 | Štěpán Ondráček

Starší dorost pokaždé vyrovnal náskok Třince. Na body to však nestačilo

HAVLÍČKŮV BROD - Starší dorostenci narazili v pátečním utkání na třinecké Oceláře. Svěřenci Richarda Cachnína st. rychle prohrávali, ale dokázali vyrovnat. Soupeř z Moravskoslezského kraje si vždy držel jednobrankový náskok, ale ten domácí pokaždé dorovnali. Rozhodující byla třetí třetina, ve které se dařilo hostům, jež si odvezli cenné vítězství 6:3. Do listiny střelců se z brodského tábora zapsali Tomáš Kohout, Marek Tecl a Radim Pejchal.

Utkání ani pořádně nezačalo a hned se měnilo skóre. Pavel Matěj nahrál na Nica Geidla, a ten nečekaně skóroval. Třinecký útočník nahodil kotouč ze středního pásma a gólman Rachůnek jej propustil za svá záda. Domácí výběr mohl brzy vyrovnat, ovšem střela jednoho z nich skončila těsně vedle branky Ocelářů. Mladí Bruslaři hráli početní výhodu, ve které dlouho zatápěli brankáři Ochmanovi, ale ten držel svůj tým. Havlíčkobrodští nakonec zlomili nepříznivou bilanci v přesilovkách, když tři sekundy před vypršením trestu srovnali krok. Jakub Adam nahrál na levý kruh Jakubu Petržilkovi, který si všiml lépe postaveného spoluhráče mezi čárkami. Puk dostal na svoji hůl Tomáš Kohout, jenž prostřelil třineckého gólmana k levé tyči. Domácí tým byl aktivní, ale za svoji snahu nesklidil dané ovoce. Třinečtí se nikam moc nehnali, avšak jejich protiútoky byly vražedné. Filip Indrst se dostal do samostatného úniku, avšak jeho pokus špuntem své hole vytěsnil Rachůnek. Hosté se ke konci rozehráli k velkým výkonům, ale ani jeden z Ocelářů si na domácího gólmana nepřišel.

Druhá dvacetiminutovka moc hokejovosti nepřinesla, ale bylo v ní viděno několik zajímavých momentů. Bruslaře s Oceláři spojoval jeden problém, a to ten, že se nedostali na polovinu svého soka. Pavel Matěj si v útočném rohu domácích obhodil hned dva obránce a přihrál před branku na volného Matouše Čmielu. Hostující útočník měl dostatek času, aby si promyslel, kam vystřelí. Nakonec to zkusil z první a jeho projektil zapadl přesně k pravé tyči a přesouvající se Rachůnek byl bez šance. Domácí výběr hrál oslabení, které ustál a po několika okamžicích vyrovnal. Tomáš Křehlík našel za brankou Richarda Cachnína, a ten na modré Adama Dvořáka. Havlíčkobrodský bek vypálil na Ochmana, jenž vyrazil touš před sebe. Nejrychleji se v chumlu hráčů zorientoval Marek Tecl, jenž poslal hrací předmět za brankovou čáru. Srovnaný stav netrval ani dvě minuty a hosté šli opět do vedení, když využili početní výhodu. Oceláři zaměstnali Matěje Rachůnka i celou jeho obranu, výsledkem po několika odrazech byla třetí branka Třineckých. K volnému kotouči se dostal Matouš Čmiel, jenž neměl problém zasunout kotouč do poloprázdné branky. Bojovníci z Kotliny mohli vyrovnat, ale přihrávka Lukáše Pokorného byla včas zastavena.

Do třetí třetiny vstoupily oba týmy útočně laděny, ale brankáři byli bezchybní. Bruslaři vyrovnali skóre zásluhou obránce Radima Pejchala, jenž předvedl sóloakci. Havlíčkobrodský obojživelník projel od své brány, až k Ochmanovi, ale musel přejít přes čtyři hráče soupeře, což se mu povedlo. V zakončení poté zachoval klidnou hlavu a bekhendovým zakončením nedal Ochmanovi šanci. Mladíci z Kotliny zažili de ja vu, když jejich vyrovnaní nevydrželo moc dlouho. V tu dobu přišel čas Marka Havránka, který se trefil dvakrát za sebou. Nejprve dostal ideální pas za domácí obranu, vykoupal Rachůnka a forhendem zasunul puk do odkryté branky. U druhé branky si sjel mezi čárky a rychlou střelou zápěstím se trefil přesně do pravého horního rohu. Svěřencům Richarda Cachnína st. došly síly a Třinečtí toho dokázali využít. Hattrick dovršil Matouš Čmiel, jenž při třetí trefě měl i štěstí. Právě k útočníkovi Ocelářů se dostal puk, jenž měl cestu za brankovou čáru volnou, když Rachůnek nebyl ve své pozici. V závěru zápasu měl havlíčkobrodský celek početní výhodu,ale tu neproměnil.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 1 1 -1 0
Richard Cachnín ml. 0 1 1 -1 0
Pavel Dudek 0 0 0 -1 0
Štěpán Dudycha 0 0 0 -2 0
Adam Dvořák 0 1 1 -1 0
Jiří Hromádka 0 0 0 -1 0
Tomáš Kohout 1 0 1 -2 0
Jakub Košťál 0 0 0 0 0
Matěj Krejčí 0 1 1 -1 0
Tomáš Křehlík 0 0 0 -1 0
Tomáš Kulhánek 0 1 1 0 0
David Matula 0 0 0 0 0
Radim Pejchal 1 0 1 -1 2
Jakub Petržilka 0 1 1 -1 0
Lukáš Pokorný 0 0 0 -1 2
Adam Rybáček 0 0 0 0 2
Marek Tecl 1 0 1 -1 0
Pavel Vaňous 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Matěj Rachůnek 60 0 6 36 0 0

Ohlasy k utkání

B15. kolo, pátek 26.1.2018 od 18:00
Zimní stadion Kotlina
3:6
(1:1, 1:2, 1:3)
Havl. Brod - Třinec
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 4. Kohout (Petržilka, Adam), 34. Tecl (Dvořák, Cachnín), 45. Pejchal (Krejčí, Kulhánek) – 1. Geidl (Matěj, Adámek), 28. Čmiel (Matěj, Geidl), 36. Čmiel (Geidl, Michálek), 47. Havránek (Indrst, Krč), 55. Havránek (Michálek, Indrst), 57. Čmiel (Geidl, Chovaniak). Rozhodčí: Jiří Ondráček – Vladislav Bernard, Marcel Mikoviny. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 34:42 (11:14, 7:14, 16:14). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:6.

Sestavy

Havl. Brod

Rachůnek (Arbelovský) – Dudycha, Dvořák, Pejchal (A), Krejčí, Adam, Matula – Křehlík, Cachnín (A), Tecl (C) – Petržilka, Kohout, Hromádka – Kulhánek, Vaňous, Dudek – Pokorný, Rybáček, Košťál

Třinec

Ochman (Kučera) – Bulava, Chovaniak, Konderla, Adámek, Michálek – Havránek (A), Krč, Tomanek, Matěj, Indrst (C), Geidl, Mikler, Rybníkár, Stebel, Čmiel

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu