15. 12. 2017 | Dominik Adam, Ladislav Vácha, Štěpán Ondráček

Starší dorost bere tři body! Tecl sestřelil Warrior hattrickem!

Starší dorostenci hostili poslední Warrior, který chtěli za každou cenu porazit. A to se jim povedlo! S brněnským celkem si hráči z Kotliny snadno poradili a porazili jej 6:1, i když úvodní dvacetiminutovka skončila nerozhodně 1:1 a soupeř v ní hodně kousal. Z brodského tábora se blýskl hattrickem kapitán Marek Tecl (na snímku), dvě branky zaznamenal Richard Cachnín a jednu Lukáš Pokorný. (Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz)

Utkání začalo velmi opatrně z obou stran, ale mírně navrch měli domácí Bruslaři. Cachnínova družina jako první otestovala Pletichu, ale ten byl připraven. Skóre se poprvé mohlo měnit ve třetí minutě, ale Oskar Hubáček, jenž vykoupal Rachůnka, v zakončení selhal, když nedostal touš za brankovou čáru. Warrior, který čekal na své šance, pak opět mohl skórovat, avšak proti Mudrychovi se zaskvěl Rachůnek, když jeho střelu zneškodnil ramenem. Hosté hráli početní výhodu, ale místo toho, aby v ní skórovali, tak inkasovali. Rozehrávku jednoho z hostí vystihl Marek Tecl, jenž v tváří tvář uspěl proti Pletichovi. Brankáře Warrioru vykoupal a forhendem zakončil do poloprázdné brány. Jenže hosté srovnali brzo, a také měli štěstí. Vojtěch Daněk vyhodil kotouč přes celé kluziště a zaváhání brankáře Rachůnka, jenž proti kotouči nevyjel, nekompromisně potrestal přesnou střelou k tyčce David Bocián. Hosté se ještě chvíli před první sirénou dopustili nedovoleného zákroku.

Havlíčkův Brod naskočil do prostřední části s velkou chutí a přesilovku rychle využil. První útok předvedl naprosto úžasnou kombinaci, jíž rozebral soupeřovu obranu do posledního šroubku, a Marek Tecl zblízka trefil odkrytou bránu. Na lavici hanby potom usedl brodský bek Štěpán Dudycha, ale hosté při početní výhodě znovu inkasovali. Při rychlém protiútoku přihrál Tomáš Křehlík před brankoviště Richardu Cachnínovi, jenž se svižnou ranou nemýlil. Warrior byl totálně ze hry a rozjetí Bruslaři udeřili ve 31. minutě počtvrté. Marek Tecl při přesilovce nahrál před bránu Richardu Cachnínovi, jenž sice na první pokus mířil do betonů, ale z dorážky už došťouchal kus černé gumy za brankovou čáru. A to nebylo vše! Ve 39. minutě vypustil z mírného úhlu na levé straně parádní gólovou ránu Lukáš Pokorný a ještě před druhou sirénou dokonal hattrick kapitán domácích Marek Tecl, od jehož brusle se šťastně odrazila do sítě nahrávka Richarda Cachnína.

Parta z Kotliny naskočila do třetí periody se čtyřmi pětkami, protože trenéři chtěli rozložit zátěž na všechny hráče a dát příležitost méně vytěžovaným členům týmu. Hokejisté z moravské metropole se i nadále trápili, zatímco jejich soupeř dál diktoval tempo hry a vytvářel si i velké šance. Gólové radosti byli blízko útočníci Adam Rybáček a Jakub Košťál, jenže hrací předmět za záda gólmana Atanasiadise, jenž vystřídal svého kolegu Pletichu, nedopravili. Na výsledku už se nic nezměnilo, domácí splnili roli papírového favorita a připsali si zaslouženě do tabulky všechny tři body za přesvědčivou výhru 6:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 -1 0
Richard Cachnín ml. 2 2 4 2 2
Pavel Dudek 0 0 0 0 0
Štěpán Dudycha 0 0 0 1 4
Adam Dvořák 0 0 0 2 0
Viktor Horák 0 1 1 2 0
Filip Houdek 0 0 0 0 0
Tomáš Kohout 0 0 0 0 0
Jakub Košťál 0 0 0 0 0
Matěj Krejčí 0 1 1 0 0
Tomáš Křehlík 0 3 3 2 0
Tomáš Kulhánek 0 0 0 -1 2
Radim Pejchal 0 0 0 1 0
Jakub Petržilka 0 0 0 -1 0
Lukáš Pokorný 1 0 1 1 0
Adam Rybáček 0 1 1 1 0
Matěj Škareda 0 0 0 1 4
Marek Tecl 3 1 4 2 0
Pavel Vaňous 0 0 0 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Matěj Rachůnek 60 0 1 18 0 0

Ohlasy k utkání

B6. kolo, pátek 15.12.2017 od 18:00
Zimní stadion Kotlina
6:1
(1:1, 5:0, 0:0)
Havl. Brod - Warriors Brno
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 8. Tecl, 21. Tecl (Cachnín, Křehlík), 24. Cachnín (Křehlík), 31. Cachnín (Tecl, Krejčí), 39. Pokorný (Horák, Rybáček), 40. Tecl (Křehlík, Cachnín) – 11. Bocián (Daněk, Pleticha). Rozhodčí: Jiří Ondráček – Lukáš Rampír, Tomáš Kotrba. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 74. Střely na branku: 50:19 (14:7, 15:9, 21:3). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.

Sestavy

Havl. Brod

Rachůnek (Nedvěd) – Dudycha, Dvořák, Krejčí, Pejchal "A", Adam, Horák, Škareda – Křehlík, Cachnín "A", Tecl "C" – Kulhánek, Kohout, Petržilka – Dudek, Rybáček, Pokorný – Houdek, Vaňous, Košťál

Warriors Brno

Pleticha (od 40. Atanasiadis) – Daněk "C", Miloš, Branžovský, Klimeš, Mrkvica, Šutera – Primožič, Mudrych, Frimel, Hubáček, Borot, Karpíšek "A", Vysloužil, Bocián, Antoňů

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu