26. 11. 2017 | Štěpán Ondráček

Gólový večer béčka schytala Ledeč, která dostala v Kotlině dvanáctku!

HAVLÍČKŮV BROD - Druhé utkání na domácím ledě zvládli hráči B-týmu, kteří splnili roli favorita a porazili jednoznačně poslední Ledeč nad Sázavou. Adamovi svěřenci v zápase dominovali, avšak ve třetí třetině polevili a dostali soupeře do hry. Utkání nakonec skončilo jasnou výhrou 12:2, pod kterou se nejvíce podepsal útočník Daniel Homola, jenž se trefil hned pětkrát a nasbíral 7 kanadských bodů! Dvakrát udeřil Michal Semrád a po jednom přesném zásahu si připsali Martin Polák, Jiří Přibyl, Tomáš Cejpek, Jakub Abbrent a Václav Piskač.

Derby Vysočiny začalo lépe pro Bruslaře, kteří se hned zkraje zápasu dostali do vedení. Michal Semrád zavezl touš do útočného pásma a zpoza branky našel Martina Poláka, který rychlou střelou mezi betony pokořil Vaňka. Havlíčkobrodská enkláva se pohybovala především v útočném pásmu Ledče, kde pálila na gólmana hostí, ovšem ten veškeré projektily lapil. Ledečští rytíři vyrovnali stav utkání, když David Hubert našel na levém kruhu Marka Vantucha, jenž trefil pravý horní roh Hanákovy svatyně. Vyrovnaný stav netrval moc dlouho a domácí opět úřadovali. Krásnou akci předvedla trojice Hynek – Szilva a zakončující Jiří Přibyl, jenž nastavil hůl tak, že puk skončil za brankovou čarou. Hosté mohli vzápětí vyrovnat, když Marek Vantuch mířil až moc přesně, a to do levé spojnice. Bruslaři nakonec udeřili ještě jednou. Střelu Martina Hynka vyrazil Vaněk před sebe a nejrychleji u něj byl Daniel Homola, který trefil odkrytý kout brány.

Ve druhé třetině se obraz hry nezměnil, když domácí dobývali branku Ledče. Ve 23. minutě se po Křížkově nahození prosadil Daniel Homola. Bruslaři dál tlačili na branku soupeře, a ta několikrát povolila. Michal Přibyl našel Michala Semráda, jenž pověsil puk do horních pater brány. Další branka na sebe nenechala dlouho čekat, neboť po nahrávce Daniela Homoly se prosadil Tomáš Cejpek, který vyprovodil z branky Vaňka. Hosté se ocitli v ojedinělých šancích zásluhou Vantucha se Švábem, ale Hanák obstál. Martin Polák potom naservíroval touš na hůl Danielu Homolovi, jenž vsítil hattrick. Právě Daniel Homola, který byl při chuti, se prosadil i počtvrté, když těžil z dobré spolupráce s Tomášem Cejpkem.

Poslední periodu začali lépe hosté z Ledče, kteří vycítili šanci s vývojem zápasu něco udělat, avšak proti změně stavu byl výborný Hanák. Rytíři se dočkali druhé branky, když potrestali zaváhání domácí obrany. Martin Procházka se svým pokusem neuspěl, ale David Hubert už ano, když touš zazvonila o obě tyče a přešla brankovou čáru. Bruslaři hráli vlažně a do šancí se dostávali hosté, ovšem vše vyřešil Hanák, který se měl co ohánět. Uklidnění do řad Havlíčkobrodských přinesl svým pátým gólem Daniel Homola, který našel odkrytou část Sochorovy branky. Domácí definitivně otupili tlak soupeře, když zaznamenali tři branky v rozmezí dvou minut. Nejprve se prosadil Jakub Abbrent, po něm Václav Piskač a dvanáctou branku vstřelil do poloprázdné svatyně Michal Semrád. Ledečští hokejisté měli v závěru ohromnou šanci, aby kosmeticky upravili skóre, avšak Martin Procházka si nadvakrát neporadil s Miroslavem Hanákem, jenž korunoval povedené představení svého týmu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 1 0 1 1 0
Marek Bancíř 0 0 0 2 0
Tomáš Cejpek 1 3 4 4 0
Daniel Homola 5 2 7 6 4
Martin Hynek 0 2 2 3 0
Jan Jelínek 0 0 0 1 0
Lukáš Křížek 0 2 2 5 0
Lukáš Motl 0 0 0 2 0
Václav Piskač 1 0 1 4 0
Martin Polák 1 3 4 2 0
Michal Přibyl 0 1 1 2 0
Jiří Přibyl 1 0 1 3 0
Jakub Rubner 0 1 1 2 0
Michal Semrád 2 1 3 5 0
Dominik Suchý 0 1 1 5 0
Vladimír Szilva 0 1 1 2 0
Lukáš Vala 0 1 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Hanák 60 0 2 25 0 0

Ohlasy k utkání

16.. kolo, neděle 26.11.2017 od 17:00
Zimní stadion Kotlina
12:2
(3:1, 5:0, 4:1)
Havl. Brod - Ledeč nad Sázavou
Krajská liga mužů 2017/2018

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 2. Polák (M. Semrád), 13. J. Přibyl (Szilva, Hynek), 20. Homola (Hynek), 23. Homola (Křížek, Polák), 30. M. Semrád (M. Přibyl, Polák), 32. Cejpek (Homola, Křížek), 37. Homola (Polák), 39. Homola (Cejpek), 53. Homola (Suchý, Cejpek), 56. Abbrent (L. Vala), 57. Piskač (Homola, Cejpek), 58. M. Semrád (Rubner) – 11. Vantuch (Hubert), 43. Hubert (Procházka). Rozhodčí: Aleš Hájek – Pavel Kolář, Radek Teplý. Vyloučení: 2:1, navíc Sádlo (LED) OT 10 min. [NESP]. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 45:27 (11:8, 15:6, 19:13). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 8:1, 8:2, 12:2.

Sestavy

Havl. Brod

Hanák (Folvarský) – Motl, Suchý, Semrád, Rubner, Bancíř Křížek – Cejpek "C", Homola, Piskač – Hynek "A", J. Přibyl, Szilva – Polák, M. Přibyl – Abbrent, Jelínek, L. Vala

Ledeč nad Sázavou

Vaněk (od 31. Sochor) – Zmrhal "A", Šváb, Zelený – Kittler, Vantuch, Bambula, Sádlo, Krajíček, Hubert, Brýdl, Bernard, Blažek, Procházka

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu