8. 10. 2017 | Dominik Adam, Ladislav Vácha

Béčko vedlo v Chotěboři už 3:0, nakonec však v derby nebodovalo

CHOTĚBOŘ – Mladí Bruslaři vyjeli na led Chotěboře, kde chtěli získat první body. Zápas nabídl v prvních minutách vedení Bruslařů, kteří v prostřední části svůj náskok ještě navýšili, a i když soupeř snížil, před třetí třetinou vedli 3:1. Hosté však v poslední dvacetiminutovce úplně propadli, domácí své manko smazali a v závěru duelu dokonali obrat. Havlíčkův Brod se tak vrátil domů s prázdnou po porážce 3:4. Z brodského tábora se trefili Lukáš Vala, Martin Hynek a Daniel Homola.

Chotěboř začala lépe a aktivně se tlačila do zakončení, ale Bruslaře držel nad vodou skvělými zákroky gólman Folvarský. Havlíčkův Brod čekal spíše na protiútoky a po jednom z nich šel v 5. minutě do vedení. Jiří Přibyl vybojoval na pravém křídle puk a při přečíslení 2 na 1 adresoval před brankoviště přesný pas Lukáši Valovi, jenž z voleje zavěsil pod horní tyčku Peškovy brány. Domácí se snažili vyrovnat, ale brankář Folvarský byl proti a udržel až do první sirény čisté konto.

Ve druhé třetině zlepšili hosté pohyb a tlak do brány, což brzy neslo zasloužené ovoce. Ve 23. minutě se Bruslaři usadili v útočném pásmu a Jiří Přibyl našel mezi kruhy volného Martina Hynka, který pohotovou střelou z první poslal svůj tým do trháku. A v řadách havlíčkobrodské družiny bylo zanedlouho ještě veseleji, když Václav Pecen přihrál do mezikruží Danielu Homolovi, jehož přesná zápěstní rána skončila za zády Matěje Peška. Chotěboř se dočkala první přesné trefy ve 35. minutě, kdy hosté chybovali při rozehrávce a zblízka skóroval Luboš Dvořák.

Bruslaři chtěli ve třetí periodě hrát ze zabezpečené obrany a nepouštět soupeře do šancí. To se jim však vůbec nedařilo, protože soupeř hýřil pohybem a držel je pod velkým tlakem. Domácí si však vůbec nevěděli rady s famózně chytajícím gólmanem Folvarským, jenž dál deptal chotěbořské střelce. Vše se změnilo až v 54. minutě, kdy z dorážky snížil na nejtěsnější rozdíl Tomáš Eis. Havlíčkův Brod ještě více znejistěl, zatímco rozjetá Chotěboř dál úřadovala. Nejdříve při dobře sehraném přečíslení 2 na 1 vyrovnal dělovkou pod víko Luboš Dvořák a vzápětí dokonal velkolepý obrat po povedeném sólu Vít Křesťan, jenž zakončil nechytatelně nad Folvarského rameno. Broďáci už se na odpověď nezmohli a domů se tak vraceli s prázdnou.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 0 0 -1 0
Marek Bancíř 0 0 0 -1 2
David Bušek 0 0 0 2 4
Tomáš Cejpek 0 0 0 -1 2
Daniel Homola 1 0 1 0 2
Martin Hynek 1 0 1 1 0
Jan Jelínek 0 0 0 -1 0
Lukáš Křížek 0 0 0 -1 0
Lukáš Motl 0 0 0 -1 2
Václav Pecen 0 1 1 -1 0
Václav Piskač 0 0 0 -1 0
Jiří Přibyl 0 2 2 0 0
Michal Semrád 0 0 0 -1 2
Dominik Suchý 0 0 0 1 0
Lukáš Vala 1 1 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Folvarský 60 0 4 51 0 0

Ohlasy k utkání

3.. kolo, neděle 8.10.2017 od 17:00
Zimní stadion Chotěboř
4:3
(0:1, 1:2, 3:0)
Chotěboř - Havl. Brod
Krajská liga mužů 2017/2018

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 35. Dvořák (Eis), 54. Eis (Svoboda, Kopecký), 56. Dvořák (Svoboda), 56. Křesťan (Havel) – 5. L. Vala (J. Přibyl), 23. Hynek (J. Přibyl, L. Vala), 28. Homola (Pecen). Rozhodčí: David Kolář – David Urubčík, Michal Havel. Vyloučení: 4:7, navíc Křesťan (CHT) OT 10 min [NESP]. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Střely na branku: 55:33 (17:6, 16:20, 22:7). Průběh utkání: 0:3, 1:3, 4:3.

Sestavy

Chotěboř

M. Pešek (T. Pešek) – Kopecký, Musílek, Ludvík, Krejčí, Vácha, Klofáč – Eis, Hlídek, Vlček, Nguyen, Dvořák, Křesťan, Svoboda, Pa. Mašek, Hajšman, Havel, Benjamin Činčila, Pe. Mašek, David Činčila

Havl. Brod

Folvarský (Hanák) – Pecen, M. Semrád, Suchý "A", Bušek "A", Motl, Bancíř, Rubner – Homola, Hlídek, Cejpek "C" – L. Vala, Hynek, J. Přibyl – Piskač, Abbrent, Křížek – M. Přibyl

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu