21. 2. 2013 | Richard Wagner, Lukáš Chuchválek, Daniel Langer

Rebelové odstartovali play-off neúspěšně, v Mladé Boleslavi nedokázali dát ani gól

M L A D Á   B O L E S L A V - Vyřazovací boje ve druhé nejvyšší české soutěži odstartovaly! Havlíčkův Brod rozjel své putování po play-off na ledě Mladé Boleslavi, která se stala vítězem základní části první hokejové ligy. Rebelové sehráli s lídrem soutěže vyrovnanou partii a díky famózmímu Danielu Dolejšovi drželi dlouho bezbrankový výsledek, ale na konci druhé třetiny se dostali hráči z města Škodovek do vedení zásluhou Ryse. Ve třetí části ještě navýšili Mladoboleslavští svůj náskok a potěšili tak své tribuny. Domácí získali důležitý první zápas a ujali se vedení v sérii. Havlíčkobrodští mají zítra šanci srovnat stav v zápase, který začíná v 17:30!

V prvních dvou minutách se mužstva spíše oťukávala s tím, že Brod aktivně napadal boleslavské rozehrávky a přihrávky. Rebelům se dařilo držet domácí daleko od branky, dokud se nadvakrát nedostal do slibné střelecké pozice Zdeněk Ondřej, kterému zvláště pak v druhém případě chyběl kousek. Havlíčkův Brod se také dostával do šancí, avšak Milfait z úhlu neuspěl. Dopředu se drali i nadále, ale měli pak velké problémy dostat se vůbec přes modrou čáru, neboť boleslavská obrana fungovala bez chybičky. Domácím v jejich útočné snaze mohlo dopomoci vyloučení, avšak početní výhodu hráči z Vysočiny ustáli. Pouze Nouza si vypracoval tutovku, když se prokličkoval kolem obránců až před Dolejše, jemuž nedokázal přehodit beton.

Na druhé straně se ocitl v podobně slibné situaci Roman Vondráček, proti němuž si Roman Will povyjel a úspěšně zasáhl. Po pár minutách si početní výhodu vyzkoušeli i hosté, ale nepohlídali si Kolafu, jenž ujel skoro až před Dolejšem, ale Tomáš Protivný mu rybičkou vypíchnul zezadu puk. Ještě v téže přesilovce se havlíčkobrodský Musil zakousl pořádně do Willa, ale dorážku mu překazili obránci. Od té doby se vylučovalo jak na běžícím páse až do konce třetiny a bylo rozdáno až čtrnáct dvouminutových trestů. Strhla se například menší bitka Protivného s Mikulíkem a spousta podobných potyček v různých časech, až se hráči v jeden moment sotva vešli na trestnou lavici. V jednom z mnoha oslabení předvedli Pabiška s Výborným ukázkový únik dvou na nikoho, který bravurně nějakým způsobem zastavil betonem Dolejš, ani snad nevěděl jak.

Na začátku druhé třetiny ještě dobíhaly tresty, během nichž se nic důležitého nestalo, ale hned poté, co byl vyloučen další hráč hostů, nastřelil David Výborný tyč. Chvíli to vypadalo, že se vůbec nic nemění co do disciplinovanosti obou mužstev a šancí bylo k vidění opravdu po málu, protože se obě mužstva nemilosrdně rvala o každý centimetr ledu. V jeden moment se u levé a odkryté tyče ocitl Tomáš Nouza, kterému se na poslední chvíli do stoprocentní gólovky položil obránce Radek Novotný a nohama vyrazil zvednutý kotouč. Dobrou šanci promarnil i David Vrbata zbytečným postavením mimo hru.

Poté se snažili více Knotek se Stehlíkem, avšak na Willa nevyzráli. Na druhé straně neuspěl Kafka, který měl podobnou šanci jako několik minut před tím Nouza, ale narazil na obránce Jelínka, jenž mu nedovolil řádně zakončit. Vše nasvědčovalo tomu, že druhé dějství bude zrovna tak odbráněné jako první, ale ve 37. minutě čekání na úvodní branku zlomil Jiří Rys, na němž bylo od začátku utkání vidět ohromné nadšení, které nyní přetavil v akci od mantinelu až před brankoviště a po zemi Dolejše překonal. O srovnání se vzápětí pokusil David Dvořáček, ale ze slibné pozice na kruhu po vystižení Kolafovy rozehrávky jen nastřelil Willa. Hosté následně dostali možnost hry pěti proti třem, ale do konce třetiny nestihli pořádně vystřelit.

Nedokázali ji proměnit ani na začátku třetí třetiny a téměř nevystřelili. V oslabení však Boleslav hrála i nadále, protože byl vyloučen ještě Bohunický. Ani v tom však Brod prakticky nic nepředvedl. Po vyrovnání počtu mužů na ledě se před brankoviště prosmýkl Ondřej Havlíček, který nedokázal dorazit puk přehozený bočně přes gólmana do branky, byl však v obtížné akrobatické pozici. Poté si opět zahrála přesilovku Boleslav, která ji však těsně před jejím skončením proměnila zásluhou Milana Tomana, jehož bomba od modré propálila vše v cestě.

Rebel měl možnost vrátit se do hry díky další přesilovce, ale zdálo se, že už nestačí síly, když byli aktivnější v této dvouminutovce spíše domácí. Přesto se do šance dostal Tomáš Protivný, jehož střelu ale Will zlikvidoval. V 56. minutě pak výsledek potvrdil Milan Mikulík, jenž obešel ve středním pásmu obránce a z mezikruží napálil puk k tyči, kam už brankář Dolejš nedosáhl. Vzápětí však na druhé straně vyzkoušel pozornost obrany i brankáře Willa Ladislav Rytnauer. Ani jeho pokus, ani nic jiného však na výsledku už nic nezměnil a první bod série zůstává v Mladé Boleslavi.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Blažek 0 0 0 0 0
David Dvořáček 0 0 0 -1 0
Lukáš Havel 0 0 0 0 0
Aleš Jelínek 0 0 0 0 2
Jan Knotek 0 0 0 -1 2
Milan Kostourek 0 0 0 -1 0
Jan Milfait 0 0 0 0 2
Pavel Musil 0 0 0 0 2
Radek Novotný 0 0 0 0 0
Martin Ondráček 0 0 0 -2 0
Jan Pavlík 0 0 0 -2 2
Petr Polodna 0 0 0 0 0
Tomáš Protivný 0 0 0 -2 4
Ladislav Rytnauer 0 0 0 0 2
Jan Soldán 0 0 0 0 0
Ondřej Stehlík 0 0 0 -1 0
Petr Štěpánek 0 0 0 0 2
Roman Vondráček 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dolejš 60 37 3 34 91,89 0 0

Ohlasy k utkání

ČF1, čtvrtek 21.2.2013 od 17:30
3:0
(0:0, 1:0, 2:0)
Ml. Boleslav - Havl. Brod
1. liga

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 37. Rys (Pabiška), 49. Toman (Výborný, Nouza), 56. Mikulík (Koudelka). Rozhodčí: Štěpán Souček, Oldřich Hejduk - Vít Komárek, Jan Krátký. Vyloučení: 14:10, navíc Pojkar (MBL) 10 min. OT [NESP]. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2630. Střely na branku: 33:38. Průběh utkání: 3:0.

Sestavy

Ml. Boleslav

Will (Valent) – Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kolafa, Pojkar, Žabka, Bohunický – Mikulík, Koudelka, Demel – Kafka, Výborný, Pabiška – Nouza, Vrbata, Ondřej – Hrdel, Havlíček, Rys

Havl. Brod

Dolejš (Suchan) – Protivný, Jelínek, Pavlík, Blažek, Novotný, Soldán, Pecen, Kozlík – Vondráček, Knotek, Rytnauer – Musil, Polodna Havel – Ondráček, Kostourek, Stehlík – Milfait, Štěpánek, Dvořáček

Tabulka

# Tým Z V VP PP P B
1 Havířov 44 36 2 4 2 116
2 Vyškov 44 27 4 3 10 92
3 Hodonín 44 18 9 2 15 74
4 Opava 44 19 6 3 16 72
5 Havlíčkův Brod 44 20 2 1 21 65
6 Nový Jičín 44 17 3 2 22 59
7 Kopřivnice 44 13 6 7 18 58
8 Žďár nad Sázavou 44 17 2 3 22 58
9 Šumperk 44 13 6 6 19 57
10 Valašské Meziříčí 44 11 3 10 20 49
11 Technika 44 15 1 2 26 49
12 Velké Meziříčí 44 12 2 3 27 43

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu