|

Reportáž ze zápasu

BK Havl. Brod

První střelecký pokus vyslali na soupeřovu branku Rebelové prostřednictvím útočníka Třetiny, jehož projektil ukryl gólman Žigárdy ve své lapačce, navrch však měli v úvodních minutách jednoznačně Hanáci. Zhruba po minutě hry se řítil sám na brodskou branku olomoucký forvard Černý, ale až k brankáři Suchanovi nedobruslil, protože ho na poslední chvíli dostihl vracející se brodský bek. Ve 4. minutě ujeli do brejku a následné situace 2 na 1 Ministr s Kucharczykem, ovšem jeho střela byla zblokována a doletěla jen do ochranné sítě. V čase 4:22 si vyšlápl hostující Třetina na gólmana Žigárdyho a výsledkem byl trest na 2 plus 2 minuty za nedovolené bránění.

Olomouc si sice na začátku dlouhé početní převahy vynutila značnou územní převahu a hosty sevřela v útočném pásmu do pevného objetí, jenže probila se přes havlíčkobrodskou obranu k minimu střel, navíc její nápor přerušovala častá vyhození hostů. Bojovníci z Kotliny se nakonec ubránili bez úhony a při hře s plným počtem hráčů na ledě si vytvořili chvilkový nátlak na Žigárdyho branku, ovšem bez výsledku. Paradoxně mohli při vlastním oslabení skórovat Kohouti, ovšem forvard Kucharczyk neměl dostatečně seštelovaná mířidla. Rebelům se přesilovka nepovedla, až na tvrdou ránu z hole Voj. Němce, jíž zneškodnil pozorný brankář Žigárdy, se k nebezpečnějšímu zakončení přes olomouckou defenzívu neprosadili. V závěru se nabídly oběma souborům slibné šance ještě jednou pohnout skórem, gólmani Suchan se Žigárdym však zůstali neprůstřelní. Po první siréně tak platil v domovském stánku Hanáků bezbrankový stav.

Olomoučtí hráči se brzy uvedli pohlednou akcí, když po nahrávce Černého zpoza branky pálil z bezprostřední blízkosti Mikšan, jenže nastřelil jen připravený Suchanův beton. Podobný obrázek se nabídl na opačné straně ledového kolbiště, kde střílel Zábranský, ovšem na gólmanu Žigárdym si vylámal zuby. Ve 27. minutě zamířil na lavici hanby havlíčkobrodský bek Morava za zdržování hry, na svém sokovi z Vysočiny si domácí vynutili územní převahu a obrovskou příležitost otevřít gólový účet zápasu, když útočník Ministr z minimální vzdálenosti nastřelil tyčku. Hosté nápor Hanáků přečkali bez újmy, ovšem zanedlouho se museli po Meidlovu faulu opět schoulit do obranné ulity, při čemž Olomouc nekompromisně udeřila s rychlostí kulového blesku.

Po vyhraném vhazování Milana Ministra tvrdě pálil bez přípravy JAROSLAV KOMA a už po čtyřech sekundách hry propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:0. Kohouti byli rázem při chuti a s psychickou výhodou v zádech neustále a nepříjemně doráželi na havlíčkobrodské Rebely. Ti vyčkávali na ideální příležitost k útoku, a gólman Žigárdy měl proto také o práci postaráno. Ve 37. minutě oslabil svůj tým za nedovolené bránění olomoucký bek Mikel, jenže hosté v přesilovce žádnou ofenzivní smršť nepředvedli, až na rychlou střelu Vondráčka, s níž si strážce domácí svatyně Žigárdy poradil, si hrozivější příležitost nevytvořili. Naopak se slibné přečíslení málem naskytlo oslabeným domácím, jejichž nadějné přečíslení zastavilo až postavení mimo hru. Po 2 třetinách tak panovala větší spokojenost v olomouckém táboře, jenž vedl nad Rebely těsně 1:0.

Do závěrečného dějství naskočili Rebelové s velkou chutí a odhodláním smazat minimální manko, předvedli raketový nástup, jenž jim záhy přinesl kýžené ovoce. Miroslav Třetina nahrál kotouč z rohu olomouckého pásma do prostoru mezi kruhy na hůl ROMANA VONDRÁČKA, který si věděl rady a pohotovou ranou ho poslal do sítě za Žigárdyho zády – 1:1. S domácími hokejisty to mohlo vypadat ještě o poznání hůře, na začátku 42. minuty vyfasoval dvouminutový trest jejich obránce Bartoň, což znamenalo další přínos těžké práce pro zadní olomoucké řady. Rebelové je však příliš neprovětrali, prakticky na nic se nezmohli a Kohouti se bez větších problémů ubránili. Tvrdý a nečekaný úder Havlíčkobrodských však na sebe nenechal dlouho čekat. V závěru 44. minuty vysunul Martin Hadrava povedenou přihrávkou na útočnou modrou čáru HYNKA ZOHORNU do samostatného úniku, s nímž mladý brodský forvard naložil báječně, když zavěsil puk přesně pod horní tyčku – 1:2. Najednou to byli Hanáci, kdo tahal za kratší konec a při pomýšlení na body musel přidat v útočné fázi na obrátkách. Novákův soubor jim k tomu připravil živnou půdu pod nohama v podobě Vondráčkova trestu z konce 46. minuty. Při základní hře v početní převaze si domácí připravili skvělou příležitost vyrovnat, ovšem útočník Kucharczyk se nezachoval jako správný kanonýr a zblízka střílel těsně vedle branky. Na začátku 53. minuty byli Rebelové donuceni zatáhnout za záchrannou brzdu a vzniklo z toho nařízené trestné střílení pro domácí. V tom si sám postižený JIŘÍ ŘÍPA vysloužil chvíli slávy, když kotouč nasměroval pod břevno Suchanovy brány a smazal jednogólový odstup – 2:2. V úplném závěru základní hrací doby se snažili oba soupeři strhnout aktivní útočnou hrou pomyslné misky rovnoramenných vah na svou stranu, ovšem nepodařilo se jim to, o vítězi rozhodovalo pětiminutové prodloužení a případné samostatné nájezdy.

Už po 29 odehraných sekundách z nastaveného času putoval za katr domácí útočník Domin, ovšem tuto nepříjemnou situaci dokázali Olomoučtí zvládnout. Navíc mohli sami rozhodnout prostřednictvím ujíždějícího Zbořila, jehož vychytal veledůležitým zákrokem gólman Suchan. Když už snad všichni pomýšleli na nezbytné samostatné nájezdy, přišlo definitivní rozhodnutí. Rebelové se dostali do přečíslení 2 na 1, ROMAN VONDRÁČEK zvolil variantu individuálního zakončení a udělal velmi dobře, protože prostřelil brankáře Žigárdyho a zajistil Havlíčkovu Brodu první vítězství v sezoně s dvoubodovým ziskem – 2:3. Po skončení duelu tak panovala o poznání větší spokojenost v havlíčkobrodském táboře.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Pavel Blažek 0 0 0 0 0
Michal Blažek 0 0 0 0 0
Jonáš Fiedler 0 0 0 1 0
Martin Hadrava 0 0 0 0 0
Aleš Jelínek 0 1 1 1 0
Michal Kempný 0 1 1 1 0
Jan Knotek 0 0 0 1 0
Václav Meidl 0 0 0 0 2
Marian Morava 0 2 2 2 2
Vojtěch Němec 0 0 0 0 0
Martin Ondráček 0 0 0 0 0
Jan Soldán 0 0 0 0 0
Aleš Sova 0 0 0 1 0
Ondřej Švaňhal 0 0 0 0 0
Miroslav Třetina 0 1 1 2 4
Roman Vondráček 2 0 2 2 2
Petr Vošmik 0 0 0 1 0
Martin Zábranský 0 1 1 1 0
Hynek Zohorna 1 0 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Suchan 65 0 2 31 0 0

Ohlasy k utkání

3. kolo, středa 22.9.2010 od  
olomouc
2:3p
(0:0, 1:0, 1:2 – 0:1)
Olomouc - Havl. Brod
1. liga

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 30. Koma (Ministr), 53. Řípa – 41. Vondráček (Třetina, Morava), 44. Zohorna (Jelínek, Zábranský), 65. Vondráček (Kempný, Morava). Vyloučení: 4:5, navíc TS pro OLO. Využití: 1:0. Rozhodčí: Wagner – Hejl, Svoboda. Diváci: 1030. Střely na branku: 31:33. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Sestavy

Olomouc

HC Olomouc: Ondrušek, Nedbálek, Lhotský – Kucharczyk, Ministr, Polodna – Černý, Domin, Mikšan – Smejkal, Brančík, Řípa – Coufal, Pekr, Zbořil – Chomič.

Havl. Brod

Suchan – Kempný, Soldán, Sova, Morava, Vošmik, Jelínek, M. Blažek – Vondráček, Třetina, Knotek – Meidl, Němec, Ondráček – Švaňhal, Zábranský, Zohorna – Hadrava, Fiedler, P. Blažek.

Tabulka

# Tým Z V VP PP P B
1 Havířov 44 36 2 4 2 116
2 Vyškov 44 27 4 3 10 92
3 Hodonín 44 18 9 2 15 74
4 Opava 44 19 6 3 16 72
5 Havlíčkův Brod 44 20 2 1 21 65
6 Nový Jičín 44 17 3 2 22 59
7 Kopřivnice 44 13 6 7 18 58
8 Žďár nad Sázavou 44 17 2 3 22 58
9 Šumperk 44 13 6 6 19 57
10 Valašské Meziříčí 44 11 3 10 20 49
11 Technika 44 15 1 2 26 49
12 Velké Meziříčí 44 12 2 3 27 43

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu