|

Reportáž ze zápasu

BK Havl. Brod

Domácí Chotěboř přivítala na svém ledě v odvetě tým BK Havlíčkův Brod a stejně jako v Havl. Brodě i u nás se hrál svižný hokej plný rychlých protiútoků. Tentokrát se však hrálo více do těla, více jiskřilo a místy i za hranou únosnosti pro přátelské utkání.

Začátek byl ve znamení ostřelování hostujícího Jiřího Adama, kterého se však podařilo překonat až v polovině třetiny zásluhou Václava Svobody, po přihrávkách Luboše Dvořáka a Tomáše Eise. Posledně jmenovaný si po třech minutách připsal další bod za vstřelenou branku, přihrával mu Luboš Dvořák. Zvýšil stav utkání na 2:0, který vydržel až do konce první části. Poté domácí sehráli úspěšně oslabení, kdy na trestné lavici odpykával trest Josef Vácha za nedovolené bránění. Ke konci třetiny sehráli naopak neúspěšně přesilovku, kdy byl za hostující BK vyloučen Martin Kříž. V této části domácí Chotěboř hostující BK přestřílela v poměru 16 ku 9. Domácí po celou třetinu držel výborným výkonem Tomáš Hamarič, který neinkasoval ani jednou.

Druhá část začala úspěšněji pro hostující BK, kteří již po 52 vteřinách snížili na 2:1. Branku zařídil Jan Jelínek, přihrával Vladimír Szilva. Následně hráli domácí přesilovku, kdy byl na trestné Ondra Hlídek za sekání. Domácí i druhou přesilovku sehráli neefektivně, nepodařilo se jim BK dostat pod tlak, nepodařilo se jim odskočit a navíc jí nesehráli celou, protože na trestnou zavítal v půlce i domácí Petr Mašek za napadení. Stav se ale nezměnil. Ve 28. minutě byl vyloučen Marek Müller za krosček a domácí sehráli oslabení, jak nejlépe mohli, vstřelili branku. O navýšení vedení na 3:1 se postaral Luboš Dvořák, který v útočném pásmu vypíchl puk, následně svými neuvěřitelnými kličkami zesměšnil nejen obránce, ale i gólmana, kterému za záda zasunul kotouč jednou rukou a zdálo se, že je o zápase rozhodnuto. Hosté se ale nevzdávali a po necelé minutě se jim podařilo snížit stav utkání na 3:2 zásluhou Martina Kříže, kterému nahrával Vladimír Szilva. Chvíli to zase vypadalo vyrovnaně, soupeř se dostal do hry, začal hrát tvrději, někdy až příliš. Domácí to ale chytili za správný konec, zabojovali a v posledních pěti minutách rozhodli 3 góly stav utkání. Nejprve střílel Tomáš Eis, po přihrávce Václava Svobody. Ve 39. minutě se opět podařilo Rosťovi Klofáčovi od modré prostřelit gólmana Adama, nahrával Jan Hospodka. No a na konci druhé třetiny se podařilo domácím vstřelit jejich poslední branku utkání. Postaral se o ní Luboš Dvořák, přihrával opět Václav Svoboda. Hosté v této části vyrovnali počet střel na 13 ku 14.

Ve třetí části hráli na začátku domácí další přesilovku, kdy byl vyloučen hostující Lukáš Křížek za hraní vysokou holí. Ale ani tentokrát se jim nepodařilo vstřelit v početní výhodě branku. O stavu utkání bylo vcelku rozhodnuto, proto se zbytek dohrával bez vážnějších ohrožení obou gólmanů. V 54. minutě ještě hostující BK korigoval stav utkání na konečných 6:3, kdy se trefil hostující Vladimír Szilva, který ke svým dnešním 2 přihrávkám přidal i branku. Na gól mu nahrával Lukáš Vala. Ke konci utkání tým oslabil ještě i Rosťa Klofáč za nedovolené bránění. Ale oslabení domácím vcelku jde, tak se stav již neměnil. V poslední části jsme BK přestříleli v poměru 18 ku 11. Od poloviny druhé části a celou třetí třetinu byl v brance domácích Matěj Pešek, který vystřídal Tomáše Hamariče. I on si počínal v brance dost jistě a myslím, že oba budou v letošní sezóně velkým přínosem.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

příp.. kolo, pátek 23.9.2016 od 18:30
6:3
(1:0, 5:2, 0:1)
Chotěboř - Havl. Brod

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 10. Svoboda (Dvořák, Eis), 13. Eis (Dvořák), 30. Dvořák, 35. Eis (Svoboda), 39. Klofáč (Hospodka), 40. Dvořák (Svoboda) – 21. Jelínek (Szilva), 31. Kříž (Szilva), 54. Szilva (L. Vala). Rozhodčí: Jan Doležal - Tomáš Kukeně, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 4:5, navíc Mendl (HBR) OT 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 100. Střely na branku: 47:34. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 6:2, 6:3.

Sestavy

Chotěboř

Hamarič (31. Pešek) – Vácha, Klofáč, Veselý, Müller, Ludvík, Musílek – Hospodka, Mašek, Hajšman - Dvořák, Svoboda, Eis - B. Činčila, Š. Činčila, D. Činčila

Havl. Brod

Adam (41. Kekula) - Pecen, Kříž, Bancíř, Mendl, Mečiar, Suchý - Cejpek, Szilva, Hlídek, Jelínek, Křížek, L. Motl, Abbrent, Polák, M. Přibyl, L. Vala

Aktuality

Napsali o nás

Sobota 27. dubna | Hokejový Mourinho zpátky na scéně! Opět povede Havlíčkův Brod, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu