|

Reportáž ze zápasu

BK Havl. Brod

Již v úvodu oba soupeři názorně ukázali, že se chtějí prezentovat atraktivním a útočným hokejem. Na přelomu 2. a 3. minuty si pomohl faulem chomutovský bek Pulpán, za což si odnesl dvouminutový trest a formou následné přesilové hry nabídl Rebelům dobrou příležitost otevřít gólový účet zápasu. Severočeši nestíhali včas přistupovat k havlíčkobrodským střelcům a gólman Hylák měl tím pádem plné ruce práce. Ve svém brankovišti se určitě pořádně zapotil, protože musel likvidovat nebezpečné projektily z dobrých palebných pozic. Už za půl minuty přesilové hry po rychlé kombinaci v útočných přesilovkových pozicích vyšachovali Rebelové chomutovskou defenzívu a na konci celé akce se objevil u pravé tyčky zakončující Třetina, jenže netrefil kotouč ideálně a trefil boční síťku. Také bojovníci z Kotliny se nevyvarovali nedovolených zákroků. Už v půlce 6. minuty usedl na lavici hanby dvěma minutami potrestaný Endál,a to byla přesně voda na chomutovský mlýn. Nejdříve se domácím hokejistům dařilo mařit rychlou kombinaci svého technicky dobře vybaveného soupeře, jenže na sklonku oslabení gólman Suchan přece jen kapituloval.

V 8. minutě Radek Duda přistrčil kotouč do útočného pásma na hůl Davida Havíře, který ho ještě z vrcholu kruhů posunul na osamoceného PAVLA SELINGRA, jenž střelou bez přípravy z levého kruhu skóroval k bližší tyčce – 0:1. Rebelové zareagovali tím nejlepším způsobem: zvýšenou aktivitou v ofenzivní fázi. Ta začala brzy sklízet kýžené ovoce, protože hosté si často pomáhali za hranicí hokejových pravidel a poskytovali svému soupeři vydatný přísun nebezpečných přesilovek a při jedné z nich havlíčkobrodské obléhání soupeřových obranných pozic s sebou přineslo vyrovnání. Na modré čáře napřáhl mladý obránce PETR ŠENKEŘÍK a razantním střeleckým pokusem po ledě překonal gólmana Hyláka – 1:1.

Havlíčkův Brod byl rázem při chuti a hnán havlíčkobrodským publikem kupředu si začínal vynucovat značnou územní převahu, jíž provázela pestrá škála gólových šancí. Nejdříve při přesilové hře zaslal chomutovu důrazné varování třetina, když po sérii přesných nahrávek z mezikruží nastřelil Hylákův vystrčený beton, dojel odražený puk a zblízka a úhlu ho bekhendem poslal těsně vedle vzdálenější tyčky. Nakonec se hojně zaplněné ochozy Kotliny přece jen dočkali vysněného gólu. Po vyražené střele Mariána Moravy si potáhl odražený kotouč na holi LUKÁŠ ENDÁL a z volného prostoru v blízkosti levého kruhu zblízka propálil gólmana Hyláka – 2:1.

Do prostřední části vletěli hosté s očividnou snahou a cílem smazat minimální manko, čehož záhy dosáhli. Po nahrávce Radka Dudy, jenž nejdříve pálil z pravého kruhu těsně nad branku, se chopil kotouče PAVEL SELINGR, nikým neatakovaný si povyjel z prostoru za brodskou svatyní až do blízkosti gólmana Suchana, kterého zblízka prostřelil mezi betony – 2:2. Severočeši stále dirigovali hru a hledali si přes havlíčkobrodskou defenzívu cestu k ohrožení gólmana Suchana. Na sklonku 24. minuty se prezentoval nedovoleným zákrokem obránce Morava a daroval Chomutovu dvouminutovou hru v početní převaze.

Tu však utnul naprosto zbytečným a zákeřným faulem chomutovský bek Havíř, jenž si vyšlápl na M. Ondráčka, vyfasoval od sudího 5 minut a po trestu do konce utkání putoval předčasně do sprch. Ještě při hře 4 na 4 využili Severočeši dostatku volného prostoru a času k nebezpečnému protiútoku, ale s nadějným přečíslením 2 na 1 naložili špatně. Rebelové se nenechali při dlouhé přesilovce dvakrát pobízet a vzápětí se opět radovali ze zisku těsného vedení. Kotouč putoval po ose Miroslav třetina - Václav Meidl - VOJTĚCH NĚMEC, přičemž posledně jmenovaný zkusil štěstí z velkého úhlu a z blízkosti pravého kruhu poslal puk přesně ke vzdálenější tyčce mimo Hylákův dosah – 3:2.

Bojovníci z Kotliny se i nadále hokejem vyloženě bavili a svou útočnou snahou připravili fanouškům doslova pastvu pro oči, když si vytvořili spoustu šancí. Nejdříve se M. Ondráček ocitl po hezkém úniku úplně sám před brankou a vybídl ke skórování volného Knotka, jenž zblízka neprostřelil před odkrytou brankou gólmana Hyláka. Zahanbit se nenechal ani obránce Šenkeřík, který si sjel do předbrankového prostoru od modré čáry, jak je jeho dobrým zvykem, jenže po krásné nahrávce z rohu pásma střelou bez přípravy přestřelil horní tyčku. Ve 32. minutě zatáhl za záchrannou brzdu havlíčkobrodský forvard Stromko a Chomutov mohl profitovat z následné přesilovky, jenže paradoxně sám inkasoval.

Po vyhození Petra Jelínka si nabruslil s pukem na holi do prostoru levého kruhu LUKÁŠ ENDÁL a tvrdou ranou z úhlu prověřil pevnost Hylákových betonů, jenže kotouč se odrazil zpět na hůl havlíčkobrodského útočníka, který sice znovu pálil do výstroje chomutovského gólmana, ale od té se puk vysokým obloučkem nakonec dostal za brankovou čáru – 4:2. Zanedlouho se nechal dvěma minutami potrestat také bek Soldán, hosté si však v nabídnuté přesilovce nepočínali příliš nebezpečně. Do druhé sirény, jež ukončila druhou třetinu. se pokračovalo v oboustranně vyrovnaném hokeji, jenž s sebou tentokrát další branky nepřinesl.

Závěrečné dějství začalo jednoznačně v režii havlíčkobrodských Rebelů, kteří se dvoubrankovým náskokem v zádech působili hodně přesvědčivě a proti jednomu z favoritů celé prvoligové soutěže tahali za delší konec pomyslného provazu. Vytvářeli si spoustu gólových šancí a atraktivní hrou bavili zaplněné ochozy Kotliny. Ve 49. minutě navíc ještě navýšili svůj dvougólový náskok. Jan Knotek vysunul své spoluhráče do slibného přečíslení 2 na 1, v němž se ujal puku JIŘÍ ONDRÁČEK, zvolil individuální zakončení a udělal velmi dobře, protože prostřelil gólmana Hyláka – 5:2.

Stále však nebylo zdaleka dobojováno, Chomutovu se naskytla dobrá příležitost snížit nepříznivý stav a zdramatizovat zápas v půlce třetiny, kdy putovali na lavici hanby Meidl s Kempným. Dlouhá přesilovka 5 proti 3 však Severočechům vůbec nepomohla, naopak výrazně uškodila, protože domácí znovu nekompromisně udeřili. Ve vlastním pásmu se chopil odraženého puku LUKÁŠ ENDÁL, projel s ním přes celé hřiště až do útočného pásma, kde si udělal z chomutovských hráčů nehybné kužely, natlačil se ze strany před branku a nekompromisně vymetl pravý horní roh branky, čímž završil hattrick – 6:2. Svůj skvělý výkon korunovali bojovníci z Kotliny v 57. minuty, kdy využili další přesilovou hru. Po obrovském závaru v blízkosti chomutovské branky se probili přes hostující beky k sérii dorážek a po nepřehledné situaci dotlačil puk za brankovou čáru MARTIN ONDRÁČEK – 7:2. Tento mohutný náskok si Rebelové pohlídali až do samostatného závěru a mohli společně se svými fanoušky, jichž si našlo cestu na zimní stadion 1351, což je nejvyšší návštěva sezony, slavit skalp současného lídra prvoligové tabulky a cenné tři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Endál 3 0 3 2 2
Jonáš Fiedler 0 0 0 0 0
Michal Hlinka 0 0 0 0 0
Aleš Jelínek 0 0 0 1 2
Petr Jelínek 0 1 1 2 0
Michal Kempný 0 0 0 1 2
Jan Knotek 0 2 2 1 0
Václav Meidl 0 1 1 0 2
Marian Morava 0 2 2 1 2
Vojtěch Němec 1 0 1 0 0
Martin Ondráček 1 0 1 0 0
Jiří Ondráček 1 1 2 1 0
Jan Pavlík 0 0 0 1 0
Ladislav Rytnauer 0 0 0 0 0
Jan Soldán 0 0 0 0 2
Jakub Stromko 0 0 0 0 2
Petr Šenkeřík 1 0 1 1 0
Miroslav Třetina 0 2 2 0 0
Petr Vošmik 0 0 0 0 0
Martin Zábranský 0 1 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Suchan 60 0 2 17 0 0

Ohlasy k utkání

13. kolo, středa 27.10.2010 od 17:30
Havl. Brod
7:2
(2:1, 2:1, 3:0)
Havl. Brod - Chomutov
1. liga

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 12. Šenkeřík, 20. Endál (Morava), 28. Voj. Němec (Meidl, Třetina), 33. Endál (P. Jelínek), 49. J. Ondráček (Knotek, Zábranský), 51. Endál, 57. M. Ondráček (Knotek, J. Ondráček) - 8. Selingr (Havíř, Duda), 22. Selingr (Duda). Vyloučení: 7:8, navíc Havíř (CHM) 5 plus OT do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 2:0. Rozhodčí: Petr Přikryl –Tomáš Goňa, Pavel Obadal. Diváci:. 1351. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 7:2.

Sestavy

Havl. Brod

Suchan (Opršal) – Kempný, Šenkeřík, Vošmik, Morava C, Pavlík, A. Jelínek, Soldán – Meidl, Třetina A, Voj. Němec A, Endál, P. Jelínek, Rytnauer, Knotek, Zábranský, J. Ondráček, M. Hlinka, Stromko, M. Ondráček, Fiedler.

Chomutov

Hylák (Hanuljak) – Mudroch, Rutta, Pulpán, Bombic A, Havíř A, Mucha, Dóczy, Benda, Hluchý, Hrdel, Radulay, M. Procházka, Kuběna, Jíra, Selingr, Kůs, Duda C, Seman, Sikora, Davídek.

Tabulka

# Tým Z V VP PP P B
1 Havířov 44 36 2 4 2 116
2 Vyškov 44 27 4 3 10 92
3 Hodonín 44 18 9 2 15 74
4 Opava 44 19 6 3 16 72
5 Havlíčkův Brod 44 20 2 1 21 65
6 Nový Jičín 44 17 3 2 22 59
7 Kopřivnice 44 13 6 7 18 58
8 Žďár nad Sázavou 44 17 2 3 22 58
9 Šumperk 44 13 6 6 19 57
10 Valašské Meziříčí 44 11 3 10 20 49
11 Technika 44 15 1 2 26 49
12 Velké Meziříčí 44 12 2 3 27 43

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu