91
obránce

Radek Novotný

Narozen
12. 4. 1991
Výška
188 cm
Váha
91 kg
Hůl
L
Hráčské menu

Aktuální sezóna

Sezóna Záp G A B +/- TM
1. liga 13 0 0 0 3 16

Posledních 5 zápasů

Zápas G A B +/- TM
02.03.2014: HBR-TRE 1:6 0 0 0 -2 0
27.02.2014: TRE-HBR 1:2 0 0 0 0 0
19.02.2014: OLO-HBR 11:0 0 0 0 -1 4
15.01.2014: HBR-MCB 4:1 0 0 0 1 2
11.01.2014: HBR-OLO 2:1 0 0 0 0 0

Statistiky


Sezóna   Klub                                    Z  G  A  B +/-  TM
2010-11  HC Rebel Havlíčkův Brod (1.liga)        2  1  0  1  +1   2
         HC Rebel Havlíčkův Brod - jun. (ELJ)   57  4 12 16 -21  68
2011-12  HC Rebel Havlíčkův Brod (1.liga)       12  0  1  1   0  10
         Spartak Pelhřimov (2.liga - S)         21  1  6  7   0  16
         HC Rebel Havlíčkův Brod - jun. (LJ)     2  0  2  2   0   2
2012-13  HC Rebel Havlíčkův Brod (1.liga)       34  5  1  6  -6  47
         HC Rebel Havlíčkův Brod (1.liga,p-o)    4  0  0  0  -1   0

Celkem   HC Rebel                              132 11 22 33 -27 145
Celkem   Nejvyšší soutěž ČR                      0  0  0  0   0   0

Profil hráče

Mladý bek prožil ze svého vlastního pohledu velmi povedenou sezonu, ale přesto měl ke spokojenosti určitě hodně daleko. Po příchodu trenérského tandemu Tomáš Mariška – Richard Cachnín k trápící se juniorce povýšil do role kapitána mužstva, ovšem ta mu asi pořádně zhořkla, protože Rebelům se i přes urputnou snahu nepodařilo dohnat bodovou ztrátu gigantických rozměrů, jíž nabrali na své soupeře v boji o vytouženou záchranu především při vleklé a hodně nepříjemné sérii porážek, jichž museli skousnout nejstarší mládežníci Havlíčkova Brodu dokonce 16 v řadě, což je neuvěřitelné číslo, jež s psychikou sebeodolnějšího týmu pořádně zamává. Mladí bojovníci z Kotliny ovšem nesložili zbraně, když se sympaticky snažili poprat s nepřízní hokejového osudu a bojovali o udržení extraligové příslušnosti do posledního dechu. Ohromné manko se jim ale nakonec smazat nepovedlo a juniorům se nevyhnul pád do 1. ligy.

Urostlý zadák zdatně zastával úlohu kapitána a zhostil se role vůdce na výbornou, když se nebál vzít v těžkých okamžicích zodpovědnost na sebe a k vysněné záchraně mezi tuzemskou juniorskou smetánkou přispíval také štědrou produktivitou, za níž by se nemusel stydět leckterý forvard. S žádnými osobními zásluhami a přehnanou chválou na něj ale radši ani nechoďte, protože stále pevně stojí nohama na zemi a ke všemu přistupuje s velkou pokorou. V případě potřeby také ukázal, že mu nedělá problémy přitvrdit muziku. Služeb urostlého obránce využil mimo jiné i trenér A-mužstva Rebelů Petr Novák, který při problémech s poskládáním obranných šiků ukázal prstem právě na skromného juniora s číslem 91 na zádech.

A toho hned v prvním soutěžním duelu čekal křest ohněm, protože měl vyztužit havlíčkobrodskou defenzívu před vyprodanou Kotlinou v rámci prestižního derby Vysočiny s jihlavskou Duklou. Větší a zajímavější výzvu bychom pro mladého nováčka na prvoligové scéně z pohledu Havlíčkova Brodu opravdu nenašli. Tehdejšímu kapitánovi juniorky se ale z bouřlivé a vypjaté atmosféry, jež tradičně provází tyto regionální bitvy, nerozklepala kolena a za odměnu si vysloužil pohádkovou premiéru, o níž se spoustě jeho vrstevníků určitě zdá v těch nejrůžovějších snech. Ale začněme hezky popořádku. Jihlavané naskočili na ledové kolbiště Kotliny jako uragán a po třinácti minutách hry se naprosto zaslouženě radovali ze zisku dvoubrankového vedení, které jim slibovalo skvělou výchozí pozici pro další průběh krajského souboje. Malátní Rebelové se z tohoto úderu horko těžko zvedali zpět na nohy, ovšem snad z prvního nebezpečnějšího zakončení se dočkali gólového efektu.

A snížení havlíčkobrodských barev měl na svědomí právě devatenáctiletý benjamínek, který hned při svém úvodním pobytu na kluzišti nahodil puk od modré čáry na jihlavskou bránu a prostřelil zaskočeného gólmana Bendu. Talentovaný zadák se pochopitelně stal hrdinou domácího souboru a mohl si naplno vychutnat svou chvilku slávy. Tato přesná trefa se nakonec stala jedním ze zlomových okamžiků celého derby Vysočiny, protože bojovníci z Kotliny zůstali v těsném závěsu za svým odvěkým rivalem a po velkolepém obratu dokázali dotáhnout překrásném střetnutí do vítězného konce. Jméno překvapivého střelce z kádru extraligové juniorky se samozřejmě stalo jedním z hlavních témat fanouškovských diskuzí a toho večera se v řadách brodských příznivců často skloňovalo. Šikovný obránce s ideální hokejovou postavou tak získal nejen spoustu cenných zkušeností, které se mu budou do budoucna určitě hodit, ale také nezapomenutelný zážitek, který si s sebou ponese hráčskou kariérou a celým životem.

Mohlo by se zdát, že nadějný junior dostane po svém podařeném a důležitém kousku v kádru A-týmu další prostor předvést naplno svůj potenciál, jenže překvapivě se objevil v dresu mužů až při posledním klání Rebelů v základní části na půdě silného Chomutova, kam vyrazil havlíčkobrodský tábor s hodně omlazenou sestavou a důvěru dostali i další hráči z juniorské líhně. Sympatický a usměvavý chlapík se také na severu Čech nachomýtl ke klíčovému okamžiku celého duelu, ovšem tentokrát nešťastnému. V prodloužení totiž putoval za hokejový katr po sporném faulu na chomutovského útočníka Radka Dudu, z čehož Severočeši profitovali a bojovné družině Rebelů, jež v těžké zkoušce obstála na výbornou a překvapila ziskem cenného bodu, zasadili smrtící úder, který rozhodl o vítězství domácích. Svými výkony si řekl o místo v sestavě havlíčkobrodského A-týmu a během letní přestávky podepsal s Rebely smlouvu. Novota, jak mu v kabině přezdívají, začal v Pelřimově, ale brzy byl převelen do Havlíčkova Brodu a zde všem ukázal, že bude patřit ke stálým oporám. To také naplnil a v sezoně 2012-13 příznivce Rebelů potěšil pěti trefami.

Dotazník

Oblíbená značka hole: NikeBauer
Nejoblíbenější spoluhráč: Jiří Musil (směje se)
Nejsilnější hokejový moment: Určitě zápas proti Dukle Jihlava. Když se mi podařilo rozvlnit síťku (směje se). V tu chvíli byla celá Kotlina na nohou a diváci skandovali moje jméno. Byl to nezapomenutelný moment.
Nejdůležitější zákrok či gól: Gól v derby mezi Havlíčkovým Brodem a Duklou Jihlava na 1:2.
Cíl, kam by se chtěl dostat: Chtěl bych se dostat co nejvýše a hokejem se jednou živit. Můj sen je si zahrát v jedné obraně s Radkem Martínkem, ať je to v jakékoliv lize. Největší zážitek: Zápas proti Chomutovu. Když proti nám nastoupil Milan Kraft, David Hruška a Radek Duda. Všechno to jsou velká hokejová jména.
Nejoblíbenější klub: Kometa Brno.
Vzor: Radek Martínek.
Nejoblíbenější film: Trestná lavice.
Oblíbená barva: Červená.
Nejoblíbenější herec/čka: Adam Sander.
Jídlo a pití: Tatarský biftek, Cappy Ice Fruit.
Zpěvák a kapela: Michael Jackson, El’brkas.
Nejoblíbenější sport (po hokeji): Závody F1.
Nejoblíbenější soupeř: Pardubice.
Zájmy kromě hokeje: Rybaření, PC, veškeré sporty.

Soupiska

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu